Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Frisk pasta med stegt kål og ristede mandler

Foto: Helle Troelsen

Kål er en særlig lækker spise, når den bruges rå i salater og stegt i god olivenolie. I denne ret har jeg brugt grønkål, som jeg har stegt møre i olivenolie sammen med hvidløg, salt og peber.

Egentlig kunne kålen serveres som tilbehør i mange retter, men her får den en fremtrædende rolle sammen med frisk pasta.

Pastaretter har vi importeret fra Italien, og derfor har jeg tilført denne ret de klassiske ingredienser fra det italienske køkken: frisk basilikum, bredbladet persille, hvidløg, olivenolie og rigeligt med friskrevet parmesan.

Annonce

Jeg har brugt en wokgryde til at stege kålene i rigeligt med olivenolie. Den kogte pasta får også en omgang stegning sammen med kålene. Friske krydderurter, parmesanost og ristede mandler steges ikke med.

Det er også typisk italiensk at kombinere tilberedte og rå råvarer, hvilket gør retten frisk og varieret i smagen.

Til fire personer

500 gram frisk båndpasta

12 store grønkålsblade

2 fed hvidløg

3 spsk. god olivenolie

1 håndfuld frisk basilikum

1 håndfuld bredbladet persille

50 gram mandler

Rigeligt med friskrevet parmesan i god kvalitet

Salt og friskkværnet peber

Annonce

Sådan gør du

Sæt en gryde med vand over og læg den friske pasta i det letsaltede og spilkogende vand. Lad det koge i tre minutter, eller til pastaen er kogt al dente. Hæld vandet fra og stil pastaen til side.

Skyl og rib grønkålen. Skær den i mindre stykker. Pil hvidløgsfed og skær dem i små stykker. Pluk persillen og basilikumbladene fra stilkene og hak dem groft.

Rist mandlerne på en tør, varm pande, til de begynder at dufte. De skal være lysebrune indeni, før de er tilstrækkeligt ristede. Køl dem af og hak dem groft.

Varm olivenolie op i en wokgryde og steg grønkålen sammen med hvidløg ved høj varme, imens der røres rundt. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt den kogte pasta og eventuelt lidt mere olivenolie og vend det sammen i wokken. Lad det stege yderligere i et minut.

Server retten i den rygende varme wok. Drys med krydderurter, friskrevet parmesan og ristede, hakkede mandler.

En tomatsalat er god som tilbehør, da den frisker retten lidt op med syren og sødmen i de solmodne tomater.

Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Fem kilometer i Ommel med løbestjernen Abdi Ulad: - Jeg har altid søgt at være selvstændig

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Ombudsmanden kræver svar i sag om udrejsecenter: - Det er fandeme klar tale

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Lynchstemning i jollehavnen efter stortyveri: - Det er frækt ad helvede til!

Fyn

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

Faaborg-Midtfyn

Tomgangsbøder udløser heftig debat: Der er én årsag til, Fyns Politi ikke vil rykke ud

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Livsstil

Redaktørens klumme: Genbrug for viderekomne

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders Borring har solgt sin virksomhed for over 500 millioner kroner: Nu vil han hjælpe fattige kvinder og børn

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Langeland

Herregård på Sydlangeland i stor udvidelse: Ferielejligheder, mikrobryggeri, røgeri og stor hal til konferencer og fester

Langeland For abonnenter

Ingen annoncekrig fra Rema: Vi siger bare tak for støtten

Debat

Klumme: Nu falmer skoven og snart er der kommunalvalg

Annonce