Annonce
Faaborg-Midtfyn

Helios genåbner med vilde planer: Vil bruge op mod en million på nyt billede- og lydudstyr

Næstformand Jakob Holm og formand Lars Kensmark skal ud og finde op mod en million kroner, så Helios får tidssvarende billede- og ludstyr. Foto: Torsten Cilleborg
Omkring 100 mennesker fejrede genåbning med "Mine aftner i Paradis". 22 tog spisning med i oplevelsen. Soze stod for tapas. Formand Lars Kensmark har planer om at invitere andre restauratører ind i konceptet.

Faaborg: Bestyrelsen bag Helios Film- og Kulturhus har ikke ligefrem ligget på den lade side i den ufrivillige, forlængede juleferie - forårsaget af coronanedlukningen.

Da cirka 100 filmsultne biografgængere lørdag mødte ind med coronapas til klassikeren "Mine aftner i Paradis" løb de også på nyheden om, at bestyrelsen arbejder på en opgradering af husets projektor og lydudstyr.


Annonce

Vi ønsker, at publikum har en magisk oplevelse ud af at komme i biografen, og vi vil også at det skal være et sted, hvor FilmFyn kan være bekendt at invitere til premiere på fynsk producerede film.

Lars Kensmark, formand for Helios' bestyrelse


- Det kommer nok til at koste et sted mellem en halv og en hel million kroner. Vi har sparet lidt op og håber på hjælp fra kommunen og fra fonde, så det skulle kunne falde på plads i løbet af året, fortæller formand Lars Kensmark.

Bente Aalund og Anna Hangaard var tilbage ved billetlugen, da Helios genåbnede lørdag. Foto: Torsten Cilleborg

Det nuværende udstyr er fra 2012, da Helios gennemgik en større ombygning, men det er altså allerede ved at være udtjent.

- Vi ønsker, at publikum har en magisk oplevelse ud af at komme i biografen, og vi vil også at det skal være et sted, hvor FilmFyn kan være bekendt at invitere til premiere på fynsk producerede film. Der er ingen grund til at rykke premiererne til Imperial i København, hvis vi har ligeså moderne udstyr her, lyder det fra den ambitiøse formand.

Julie Linn Milling, der er producerer ved FilmFyn, hjalp gemalen Nathan Benson i cafeen, som han driver. Det blev dog også tid til et glas vin, da gæsterne var gået i biffen. Foto: Torsten Cilleborg

Han havde glædet sig til genåbningen.

- Der er netop magien, jeg fornemmer her. Der er næsten ligesom at træde ind i en film at komme og mærke, hvordan det hele er næsten som før nedlukningen. Vi har selvfølgelig passet på huset i mellemtiden; gået vægterrunder, og tjekket at udstyret virker, siger han.

Filmbooker Lykke Debois er en af de omkring 100 frivillige i foreningen bag film- og kulturhuset, der blev sendt hjem 16. december, op til et ellers hektisk juleprogram i biffen.

Filmbooker Lykke Debois havde inviteret sin mand, Erik, med til en aften i paradis. Foto: Torsten Cilleborg

- Jo, ferie er såmænd godt nok, men det blev noget tomt, bemærker hun.

Nu har hun haft travlt med at strikke et genåbningsprogram sammen, der blandt andet byder på udskudte "Retfærdighedens Ryttere, " Oscarvindende "Nomadland" og snart også "Marco Effekten", nyeste skud på stammen af Afdeling Q-film og er baseret på Jussi Adler-Olsens femte bog i krimi-serien. Denne gang har Ulrich Thomsen og Zaki Youssef har nemlig overtaget hovedrollerne som henholdsvis Carl Mørck og Assad.

Café-indehaver Nathan Benson travl med at forberede tapas til 22 spisende gæster. Foto: Julie Linn Milling

Det var gjort ekstra stads ud af genåbningen, idet Café Soze-indehaver Nathan Benson havde lavet tapas-menu med siciliansk twist til 22 spisende gæster, nogenlunde hvad huset kan rumme under iagttagelse af corona-hensyn.

Blandt dem var Sanne Frederiksen, driftsleder ved Aage V. Jensen Naturfond, der nød muligheden for at komme ud.

Sanne Frederiksen glad for at kunne komme rigtig ud igen. Foto: Torsten Cilleborg

- Det er nu ikke sådan, at jeg ligefrem har følt mig isoleret, men det er dejligt, at man igen kan være med til at bakke op om de ting, der sker i byen, sagde hun under den kop kaffe, hun nød som dessert.

Lars Kensmark vil nu lægge op til et samarbejde med andre af byens restauratører.

- Andre steder har man set, at "bøf- og biokonceptet" er blevet populært, så hvis nogle af spisestederne har lyst til at være med, så er vi villige til også at afprøve det i Faaborg, siger han.

Lars Kensmark kunne endelig tage mod biografpublikummet igen. Helios har været lukket siden midt i december. Foto: Torsten Cilleborg
Med coronarestriktioner er der plads til 150 gæster i Helios store sal. Lørdag aften så omkring 100 film. Foto: Julie Linn Milling
Annonce
Ærø For abonnenter

Succes i Borgnæs: Skurvogn omdannet til cafe

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Varmt kyllingekød og defekt køleskab: Burgerrestaurant får sur smiley og bøde

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Ærø

Sidste chance: Eneste vaccinested på Ærø lukker

Svendborg

Sort Audi stjålet i Hesselager: Politiet har en mistænkt i kikkerten

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Coronasplittelsen må ikke slå rødder

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Rynkeby Foods henter erfaren salgsdirektør

Erhverv

Stor manøvre i sydfynsk bilbranche: C.A. Larsen overtager Citroën og Opel

Faaborg-Midtfyn

Sidst kom der 17.000 på Brahetrolleborg: Nu går de efter 20.000 gæster i weekenden

Svendborg

Narkosalg, afpresning og vold: To svendborgensere fængslet

Erhverv For abonnenter

Brugsforening standser blødning med omstridt butikslukning: - Det var mit lille barn

Ærø

Gratis færger alle dage med Ærøfærgerne

Annonce