Annonce
Langeland

Hele familien så på: Lisa blev hædret med royalt ridderkors

En stolt Lisa Pihl Jensen fik mandag overrakt Dannebrogordenens Ridderkors af borgmester Tonni Hansen for mere end 20 års politisk arbejde i kommunalbestyrelserne på Langeland. Foto: Ole Grube
Lisa Pihl Jensen (S) har som den første kvinde i langelandsk politik fået overrakt Dannebrogordenens Ridderkors for 20 års politisk arbejde.

Langeland: Lisa Pihl Jensen havde mandag taget både børn, svigerbørn og børnebørn med ind i byrådssalen i Rudkøbing, men de kom ikke for at lytte til den socialdemokratiske veterans politiske argumenter.

De var mødt op for at hylde deres mor, svigermor, mormor og farmor og se hende få overrakt Dannebrogordenens Ridderkors.

- Du må gerne, jeg skal nok lade være med at råbe ”Me Too”, grinte Lisa Pihl Jensen, mens borgmester Tonni Hansen (SF) efter sin tale fumlede med sikkerhedsnålen på hendes bryst.

Annonce
Lisa Pihl Jensen blev fejret af sine børn, svigerbørn og børnebørn, da hun mandag modtog Dannebrogordenens Ridderkors. Foto: Ole Grube

Lisa Pihl Jensen blev dekoreret med det royale ridderkors for 20 års uafbrudt politisk arbejde på Langeland – to valgperioder i Sydlangelands Kommune og tre i Langeland Kommune – og hun modtog ordenen med stolthed.

- Det er en stor ære for mig og en anerkendelse af det arbejde, jeg har lavet - på godt og ondt. Og så betyder det også noget, at jeg er den første kvinde i langelandsk politik, der får ordenen og har været med så længe, sagde Lisa Pihl Jensen efter overrækkelsen.

Kvartet med ridderkors

I sin tale takkede hun hendes majestæt dronningen for ordenen, borgmester Tonni Hansen for indstillingen, hendes familie og især hendes mand, Preben Pihl Jensen.

Sådan ser den ud: Dannebrogordenens Ridderkors, som Lisa Pihl Jensen nu er en stolt indehaver af. Foto: Ole Grube

- Det her var ikke lykkedes uden min familie, for det koster at være aktiv, og der er nogen, der skal stå bag én. Det har min mand gjort, og så har ungerne måtte lide, sagde Lisa Pihl Jensen.

Hun kunne efter overrækkelsen lade sig fotografere sammen med tre politiske kolleger, der også havde Danneborgsordenen på brystet: Knud Gether (V), Bjarne Nielsen (V) og Bo Nissen (K). De to sidstnævnte fik ordenen sidste år, men de er gået glip af turen ind til dronning Margrethe på Amalienborg på grund af corona.

4 af de 15 medlemmer af kommunalbestyrelsen på Langeland har nu det royale ridderkors. Bag Lisa Pihl Jensen er det fra venstre Bjarne Nielsen (V), Bo Nissen (K) og Knud Gether (V). Foto: Ole Grube
- Du må gerne, grinte Lisa Pihl Jensen, da borgmester Tonni Hansen bad om lov til at sætte Dannebrogordenens på hendes bryst. Foto: Ole Grube

- Men jeg har hørt, at de åbner op for det igen i marts eller april, og jeg håber, at vi tre kan få en sjov tur sammen, sagde Lisa Pihl Jensen.

Den dekorerede kvartet blev fotograferet af kommunens chef for erhverv, kultur- og turismeområdet, Jane Jegind, og hun har faktisk også selv en Danneborgsorden liggende hjemme i skuffen i Seden Strandby for sine mere end 20 års arbejde i Odense Byråd.

Annonce
Ærø For abonnenter

80-årige Karl Ove fra Ærø kommer snart på landsdækkende tv: - Det havde jeg aldrig troet, at jeg skulle opleve

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Kommunal vejchef sparket ud: Kunne ikke se forskel på dit og mit

Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Svendborg

Helt elektrisk dag: SEF-direktør håber, folk får lyst til at få en varmepumpe eller elbil

Langeland

Klumme om klimabelastning: Grisene er langt foran får og køer, når det kommer til at få mest muligt ud af fodret - selv kyllinger får baghjul

Faaborg-Midtfyn

23-årige Victor hyldes for sit arbejde og humør: Nu har han fundet den fine skjorte frem

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Langeland

Skøn nyhed til weekenden: Forsyningsselskab ophæver koge-anbefaling

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Fyn

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Annonce