Annonce
Fyn

Heitmann støtter kampen, men kan ikke stille forslag

Jane Heitmann (V) er formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg. Arkivfoto: Michael Bager

Selvom et borgerforslag opnår 50.000 underskrifter, så er det ikke automatisk lig med, at de 179 medlemmer af Folketinget kommer til at tage stilling til det.

Det er nemlig ifølge Grundloven sådan, at kun folketingsmedlemmer og ministre kan fremsætte forslag i Folketinget. Derfor skal borgerforslaget fremsættes som beslutningsforslag af et folketingsmedlem eller en minister, inden det kan komme til behandling.

Jane Heitmann (V), der er formand for Sundheds- og Ældreudvalget, er en af dem, der har udtrykt sig meget kritisk i forhold til forslaget om at samle al behandling af børn med kræft på Rigshospitalet.

Annonce

Alligevel kommer hun ikke til at bære det borgerforslag, der netop går ud på at bevare de fire nuværende børnekræftafdelinger, ind i Folketingssalen.

Stor sympati

Og det skyldes udelukkende en principbeslutning, man har taget i Venstre.

- Jeg har umådelig stor sympati for borgerforslaget, og jeg deler på alle måder ønskerne om at bremse centraliseringen af børnekræftbehandlingen i København.

- Når jeg ikke kommer til at stå som medforslagsstiller på borgerforslaget, så er det ikke fordi, jeg ikke støtter, men så er det, fordi vi i Venstre mener, at det er en uretfærdighed, at det kræver 50.000 stemmer at få rejst en vigtig sag i Folketingssalen, siger hun og forklarer, at det ikke bør kræve 50.000 underskrifter at få en sag behandlet.

- Det betyder ikke, at vi ikke kan støtte borgerforslag - det har vi tidligere gjort, og det håber jeg også, vi kommer til at gøre her. Så jeg er ikke imod borgerforslaget. jeg har kastet mig med alt, jeg har, ind i kampen for at bremse den her centralisering, og det vil jeg fortsætte med, siger Jane Heitmann.

Det er derfor et andet medlem af Folketinget, der skal stille det som beslutningsforslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Annonce