Annonce
Erhverv

Heidi kender corona-reglerne: Vil hjælpe firmaer med at få del i regeringens hjælpepakker

42-årige Heidi Kildegaard Lauritsen erkender, at timingen ikke var helt god, da hun 1. februar blev selvstændig med HR-firmaet Hekilau. Nu prøver hun at få det bedste ud af det - blandt andet ved at tilbyde hjælp til papirarbejdet, når virksomheder vil have del i regeringens corona-hjælpepakker. Foto: Privat
42-årige Heidi Kildegaard Lauritsen er blevet selvstændig efter 14 år som HR-medarbejder på Søby Værft. Hun vil løse forskellige HR-opgaver for virksomheder, og lige nu tilbyder hun hjælp til at få del i regeringens corona-hjælpepakker.

Ærø: Det er måske ikke det bedste tidspunkt at blive selvstændig, men 42-årige Heidi Kildegaard Lauritsen forsøger alligevel at få det bedste ud af det.

Efter mere end 14 år som HR-medarbejder på Søby Værft valgte Heidi Kildegaard Lauritsen 1. februar at blive selvstændig med HR-firmaet Hekilau.

- Det var ikke noget, jeg havde gået og tænkt ret længe over. Det var noget, jeg gerne ville prøve, og hvis det skulle prøves, skulle det være nu, forklarer Heidi, der havde sidste arbejdsdag på værftet 31. januar.

Hun havde dog ikke forudset, at virksomhedsopstarten skulle kollidere med corona-krisen.

- Jeg er glad for, at jeg er startet op som selvstændig, men det er da klart, at noget af mit arbejde er blevet sat lidt på stand by på grund af corona. Jeg har allerede fået en del opgaver, men mange af dem kan jeg først løse, når corona-situationen er slut, siger hun.

Hun laver ikke regnskaber eller lønbogholderi. Til gengæld tilbyder hun hjælp til rekruttering af nye medarbejdere og afholdelse af arbejdspladsvurderinger (apv).

- Jeg har en bred erfaring indenfor rekruttering. Jeg kan hjælpe med at skrive stillingsopslag, jeg ved, hvor de skal slås op, og jeg kan bistå ved ansættelsessamtalerne. Jeg har også erfaring med at lave arbejdspladsvurderinger, og jeg kan tilbyde at lave apv’er for de virksomheder, der ikke selv kan overskue det eller som ikke har tid til det. Og så har jeg også erfaring med at arbejde med det psykiske arbejdsmiljø. Det kan for eksempel være, hvis en arbejdsplads har trivselsproblemer, eller hvis der er mange stress-sygemeldinger på en arbejdsplads, forklarer Heidi Kildegaard Lauritsen, der også tilbyder forebyggende indsatser.

- Det kunne for eksempel være et kursus om stress eller et kursus i, hvordan man håndterer den svære samtale – for eksempel en samtale med en medarbejder, som er langtidssygemeldt, forklarer Heidi Kildegaard Lauritsen.

Annonce

Blå Bog

Heidi Kildegaard Lauritsen, 42 og bosat i Bregninge. Har en kandidat i virksomhedskommunikation fra Syddansk Universitet. Har været ansat som HR-medarbejder på Søby Værft i mere end 14 år. Startede 1. februar 2020 som selvstændig i HR-firmaet Hekilau.

Gift og har tre børn på 16, 14 og 11 år.

Har styr på hjælpepakkerne

Helt aktuelt tilbyder Heidi Kildegaard også hjælp til at udfylde blanketter, hvis et firma vil have del i regeringens corona-hjælpepakker - det kunne for eksempel være lønkompensation.

- Mange virksomheder kæmper en kamp i øjeblikket, og de har måske ikke overskud til at finde ud af, hvordan de får del i regeringens hjælpepakker. Jeg har sat mig ind i reglerne, og jeg ved, hvordan man udfylder blanketterne, og hvilken dokumentation der skal til, forklarer Heidi Kildegaard, der også tilbyder hjælp til kommunikation mellem ledelse og medarbejdere under corona-krisen.

- Mange arbejder hjemmefra i øjeblikket, og det kan sænke effektiviteten. Jeg kan hjælpe ledelsen med at komme med en mere klar kommunikation overfor medarbejderne. Hvad forventes der og hvilken slags opgaver skal de kaste sig over, forklarer hun.

Hun er spændt på at se, hvad der sker i slipstrømmen på corona-krisen.

- Det bliver uden tvivl en ny verden, vi træder ind i. Også på arbejdspladserne. Jeg er spændt på at se, hvilke opgaver der opstår. Det er slet ikke til at sige endnu, men jeg kan forestille mig, at der vil komme et andet værdisæt og måske en anden tilgang til tingene, slutter Heidi Kildegaard Lauritsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce