Annonce
Fyn

HCA Festivals' store show i Munke Mose: Eventyrdigteren møder Pink Floyd

Kim Dahl og Michael Lund har genoplivet deres samarbejde, Mænd uden Slips, og er klar til visuelt totalteater i Munke Mose under H.C. Andersen Festivals, 22. til 28. august. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Lokale kræfter står bag det store show til eftersommerens H.C. Andersen Festivals. Munke Mose lægger græstæppe til.

Odense: Efter en ufrivillig pause i 2020 er H.C. Andersen Festivals klar til at generobre byen i slutningen af august. Vanen tro skal et stort show være en af hovedattraktionerne, og ligesom i 2019 kommer det til at foregå i Munke Mose.

I år bliver scenen dog placeret et andet sted end ved 2019's show, "Klokken", hvor åen i høj grad spillede med. Denne gang skal tilskuerne stå med siden til åen og ryggen mod Filosofgangen for at kigge på scenen, der bliver 18 meter bred.

De kommer til at se et show, der hedder "Mit livs eventyr". Kreeret af de to odenseanere Michael Lund og Kim Dahl, der tilsammen har firmaet Mænd uden Slips. Et firma med årtiers erfaringer i at producere shows og totaloplevelser. Skabt af Lund og Dahl for cirka 30 år siden og genoplivet for et par år siden efter en længere pause.

Annonce

- Som to gamle cirkusheste. Vi så nogle shows og tænkte: Det kan vi gøre bedre, som Kim Dahl, der jo er kendt som manden bag Hips Dance Studios, formulerer det. Med et glimt i øjet.

Langt tilløb

Faktisk skulle "Mit livs eventyr" have været del af festivalen sidste år, men på grund af covid-19 blev hele festivalen aflyst allerede i april. Dermed har Lund og Dahl fået et langt tilløb og mulighed for at finpudse idéerne og detaljerne i showet.

Ballet, skyggeteater, moderne dans, kor- og gospelsang, skuespil, akrobatik, animation og lysdesign, hvor sidstnævnte er Michael Lunds speciale, bliver alt sammen del af "Mit livs eventyr", hvor bestræbelserne er at gøre hele Munke Mose magisk og poetisk ikke mindst takket være diverse lyseffekter.


Totalteater med alt fra styltegængere til klassisk ballet.

Kim Dahl om showet


Fortællingen i det godt 23 minutter lange show bliver en slags H.C. Andersen møder Pink Floyds berømte dobbelt-lp (med tilhørende spillefilm), "The Wall". Albummet er fra 1979 og filmen fra '82.

De to mænd uden slips ser mange paralleller mellem historien og hovedpersonen, Pink, i The Wall og Andersens liv: Faderløsheden, anderledesheden og mobningen på latinskolen for eksempel.

Fikspunkterne i fortællingen bliver foruden barndom og skolegang forelskelsen i Riborg Voigt, dannelsesrejserne og udnævnelsen som æresborger i Odense i 1867 som en happy end. Dahl og Lund har simpelt hen læst sig gennem erindringerne, der ligesom forestillingen hedder "Mit livs Eventyr", for at finde inspiration.

I øvrigt skal koblingen til "The Wall" ikke tages så bogstaveligt, at inkarnerede fans af Pink Floyd skal møde op i forventningen om at møde musikken fra det ikoniske album én til én. Langtfra faktisk, forsikrer de to showmagere.

Annonce

Ungarske vindere

I firmaet Mænd uden Slips har de typisk løst opgaver for virksomheder, hvor rammen for deres fortællinger har været givet på forhånd, mens samarbejdet med H.C. Andersen Festivals giver mulighed for at slå sig løs uden bånd og rammer. Ligesom det skal ses som en god måde at rebrande firmaet på.

Der er adskillige eksterne samarbejdspartnere, ikke mindst den ungarske skyggeteatergruppe, Attraction, der både har vundet konkurrencen Britain's Got Talent og været del af åbningsshowet til OL i 2012.

Også dansere, gospelkor og skuespillere bliver del af det store show. Totalteater med alt fra styltegængere til klassisk ballet, som Kim Dahl formulerer det. I en tid, hvor alt selvfølgelig skal tages med forbehold på grund af covid-19.

I 2019 var Munke Mose stedet, hvor HCA Festivals store show fandt sted. Det bliver det igen i år med Michael Lund og Kim Dahl som bagmænd. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Men eftersom det bliver udendørs, og der er masser af kvadratmeter i Munke Mose, så er der al mulig optimisme hos d'herrer Dahl og Lund og tro på, at 2021 bliver året, hvor visionerne kan blive til virkelighed. Faktisk gik de i gang med at forberede showet allerede umiddelbart efter festivalen i 2019, så når det løber af stablen i slutningen af august, vil det have været næsten to år undervejs.

Annonce

Fantastisk kulisse

Også festivalchef Peter Bøgholm ser frem til "Mit livs eventyr" i Munke Mose.

- Jeg er vildt glad for endelig at kunne præsentere det første af årets store festivaloplevelser. Også fordi, vi på den måde får fortalt byens borgere og gæster, at de kan begynde at glæde sig til uge 34. Det ser heldigvis ud til, at coronas indflydelse på årets festival bliver mindre og mindre, men vi tager naturligvis alle de nødvendige forholdsregler, siger Bøgholm i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Jeg glæder mig til showet i Munke Mose, og jeg er glad for, at det i år er fynske kunstnere, der står bag et af vores fyrtårne. Sidst, der var H.C. Andersen Festivals, var også første gang, vi brugte mosen til et af vores store shows, og det blev en kæmpe succes. Også derfor glæder jeg mig til at opleve, hvordan ”Mit livs eventyr” udnytter den fantastiske kulisse.

Showet i Munke Mose kommer til at foregå kl. 22 hver aften fra søndag 22. august til lørdag 28. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce