Annonce
Fyn

HC Odense viste stor fremgang - stærke Skive tog dog sejren til sidst

Andreas Madsen var ofte svær at stoppe for selv de mest mægtige Skive-karle. Madsen og kammeraterne var tæt på sæsonens første point, og indsatsen i træningslokalet ser ud til at give bonus. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Kampen mod det formodede top-tre hold blev holdt åbent til sidst minut, og flere spillere viste klar fremgang i fysik og niveau. Andreas Madsen løftede holdet.
Annonce

HÅNDBOLD: HC Odense var i den grad undertippet efter to øretæver i de første runder mod Grindsted og Sydhavsøerne, og Skive regnes af de fleste som et top-tre hold.

Men traditionelt er HC Odense i stand til på simple aftener og lørdage at levere små mirakler, fordi der gemmer sig en god mængde vikingemod og vilje i de spillere, men spørgsmålet var, om spillerne kunne stå distancen rent fysisk.

Den vigtige bagspiller Andreas Madsen, der blev slemt knæskadet i februar, var med i angrebet fra start og gav pondus, og hjemmeholdet gik tændt til opgaven og bragte sig i spidsen med 3-0, mens skibonitterne virkede en anelse stive efter den lange bustur ned mod Fyns land.

Annonce

Tog godt fra

Lasse Laursen, Morten Glasius, Lasse Risum og Morten Kirkely tog godt fra i forsvaret, og Glasius og endda Kirkely i anden bølge bidrog til scoringen, så HC Odense efter 24 minutter førte 15-11. Men Skive fik dog reduceret til 16-15 ved pausen.

Og generelt var det velvoksen flok, som var sendt til Odense, og enkelte af spillerne havde klar Liga-klasse.

Stregen Eigil Feddersen var tilbage efter skade og fik en del minutter, og så småt øges slagstyrken på holdet.

Backen Kristian Larsen gav flere eksempler på det svirpende håndled, mens Christoffer Werenberg endnu ikke er helt oppe i omdrejninger, men en blændende underhånds-scoring til 18-18 gav dog løfter.

Andreas Madsen slangede sig energisk frem i et par gennembrud, og det er allerede imponerende at se den energi efter den lange pause.

Loke Brasen havde haft flere stærke parader, men blev skudt i brædderne i starten af 2. halvleg og blev afløst af Christian Trans.

Annonce

Hang igen og igen på

HC Odenses indædte fight udløste dog også lidt rigeligt med udvisninger. Alligevel lykkedes det at hænge på igen og igen. Ved 23-24 tog træner Martin Hjortshøj klogeligt en timeout. Nok på grund af en lurende frygt for, om kræfterne slog til, og så overvejede Hjortshøj givet et par afgørende taktiske fif.

Skive løb for i spids til en tre-måls-føring, men HC Odense fandt igen og igen løsninger, og Mikkel Søbys reducering til 26-27 var ren akrobatik, og i den fase bar det sparsomme publikum spillerne imponerende frem.

En dobbelt-dribling af Werenberg blev dog dyr, og Skive slog kontra til 29-26, og så mange mål efter 50 minutter er for meget at indkassere. Werenberg tog dog omgående revanche med en snertende scoring, og nu endte det hele i et klassisk gys.

Annonce

Brasens greb

Loke Brasen i målet greb den stærke Skive-venstrehånd Emil Grønbech Hansen ud. Men HC Odense tabte igen bolden, og Lasse Laursen blev udvist, da han stoppede en Skive-spiller i kontra. En kendelse, der vakte stor vrede på HC Odense-bænken.

Men nu gik Skive på 30-28 og 31-28, fordi HC Odense-fejlprocenten blev for høj.

HC Odense satsede med syv-mod-seks spil, og da Andreas Madsen piskede kuglen ind til reducering 31-32, kogte det hele. Skive genoptog efter timeout spillet med 29 sekunder igen.

Skive fandt dog hullet til 33-31.

Men HC Odense ligner et hold, der er stærkt på vej mod tidligere styrke. Den kamp gav håb.

1. division, mænd

HC Odense-Skive 31-34 ((16-15)

Mål: Andreas Madsen 7, Mikkel Søby 6, Kristian Larsen og Morten Glasius 4, Christoffer Werenberg og Lasse Laursen 3, Morten Kirkely Nielsen2,  Jacob Lyck og Lukas Risum 1.

Stillinger undervejs: 3-0 7-8, 9-914-11, (16-15), 22-22, 24-27, 28-29, 31-34.

Udvisninger: Odense 6 x 2 og Skive 3 x 2.

Bedste spillere: Andreas Madsen, HC Odense

Dommere: Helgi Halsson-Elhauge og Troels Kure (virkede ikke præcise i flere situationer).

Tilskuere: Vel 150.

Næste kamp: Mandag den 28. september klokken 19.00: Team Nordsjælland-HC Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland

Pyromanerne på rådhuset

Annonce