Annonce
Fyn

HC Odense: Hjortshøj så ingen faresignaler

Martin Hjortshøj (tv.) under hjemmekampen for nylig mod Skive sammen med assistenttræner Thomas Pedersen, der nu overtaget førsteholdet og får chef-debut på lørdag  Otterup. Foto Birgitte Carol heiberg
HC Odenses fyrede træner er ærgerlig over ikke at få lov at fortsætte sit arbejde, men erkender erhvervsrisikoen.
Annonce

Håndbold: HC Odenses nu fyrede træner Martin Hjortshøj er ærgerlig over, at han ikke får mulighed for at fortsætte sit arbejde i klubben, hvor han har været cheftræner siden maj 2017.

HC Odense meddelte tirsdag, at samarbejdet slutter og assistenttræner Thomas Pedersen overtager ansvaret.

- Jeg er ærgerlig over ikke at få mulighed for at fortsætte mit arbejde og ikke kunne få mulighed for at set isoleret på denne sæson at få skabt fremgang, så vi kunne overleve i 1. division. Men jeg kender godt risikoen ved at være i en semiprofessionel klub, hvor der til hver en tid er mulighed for at afbryde samarbejdet. Vi har jo ikke fået ret mange point på det seneste, siger Martin Hjortshøj.

- Vi har ellers gennem min periode løbende lagt lag på, selv om starten i denne sæson ikke har været, som vi ønskede. Så har man som klub ret til at tage sådan en beslutning. Det respekterer jeg, tilføjer Hjortshøj, der ikke lige kan se en sammenhæng med de vanskelige forhold i forbindelse med pauserne på grund af COVID-19.

Bestyrelsesformand Mark Jespersen sagde i tirsdagens pressemeddelelse, "at Corona-pausen ikke har været god for holdet og spillemæssigt er vi vidt fra ambitionsniveauet".

- Det er meget hypotetisk at skulle forklare hvilke konsekvenser coronaen har haft for os. Det er en svær analyse at gå ind i. Vi har haft en lang periode, hvor vi ikke kunne træne, men det har jo været samme vilkår for vore konkurrenter.

Annonce

Mavepusteren

Martin Hjortshøj mener, at HC Odense fik en mavepuster i sæsonstarten med nederlaget til Grindsted.

- Så mødte vi en stribe af hold, som vi normalt ikke kan måle os med, men spillede lige opgør mod Skive og Nordsjælland, og det gav os blod på tanden. Men så fulgte to kampe mod Vendsyssel, hvor vi fik point og var tæt på at vinde, inden vi tabte til HEI Skæring. Det kan godt være, at vi dér var påvirket af striben af nederlag mod de stærke hold. Den slags kan sætte sig, mener Martin Hjortshøj.

Han føler, at HC Odense har flyttet sig fra oprykningen fra 2. division, til lige at klare skærene i 1. division til at gøre det lidt bedre i sidste sæson.

- Det har været små skridt fremad, men kurven har trods alt været opadgående, siger Martin Hjortshøj, der ikke var forberedt på fyringen.

- Jeg så ingen faresignaler, men jeg er klar over, at det er risikoen i en semi-professionel klub.

Han trækker lige nu vejret. Martin Hjortshøj ved, at han senere igen skal være træner.

- Jeg forsætter mit trænerjob i DHF med de allerdygtigste herretalenter i landet. Der er gode mulighed for HC Odense for at indgå nedrykning og jeg håber af hele mit hjerte, at spillerne, trænerne og klubben klarer det, selv om 1. division bliver bedre og bedre med flere hold, der har større og større økonomiske muskler, siger Hjortshøj, der har kommunikeret med enkelte spillere efter sin fyring.

- Jeg finder et tidspunkt under en kommende kamp, hvor jeg kan sige farvel til dem alle, siger han, der gerne ville have kommenteret sin fyring allerede tirsdag aften, men var gået i Netto for at handle.

Lørdag kl. 16.00 spiller HC Odense lokalopgør i Otterup på jagt efter sæsonens første sejr med Thomas Pedersen som cheftræner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce