Annonce
Fyn

HC Odense formøblede sen føring i bundgyser

Andreas Madsen leverede en fornem indsats. Foto Birgitte Carol heiberg
HC Odense stod med alle kort på hånden til sidst, men måtte alligevl nøjes med et point i kampen om at rykke fri af nedrykningsdynget.
Annonce

HÅNDBOLD: Lørdagstegene var taget ud af ovnene, og der var tændt op i kaminerne på de velplejede adresser i Dalum. Men i håndboldhallen var der ikke tændt op for at hygge i efterårskulden. Der var tænding på, fordi kampen mellem HC Odense og Elitesport Vendsyssel gjalt vitale point i kampen om at vriste sig ud af nedrykningssmudset i herrernes 1. division.

HC Odenses Andreas Madsen havde en stærk hånd med i fynboernes fine åbning. Flere hopskud og milimeter præcise afleveringer i kontrafasen førte til scoringer. Men Vendsyssel kom nemmere til deres mål i startfasen. De var tanden skarpere foran målet, uden at det var en imponerende effektivitet de lagde for aftenen.

"Der er spillet 25 sekunder. Der er ikke sket en skid," råbte HC Odense-træneren Martin Hjortshøj fra sidelinjen på et Vendsyssel-angreb. Sekunder efter fortrækker han en skuffet mine, da Vendsyssel kom til et af deres lidt for nemme mål.

"Vi kører fransk igen, linjen kommer over til G," prøvede han så.

Hvad end de ord betød, kunne de noget.

For kort tid efter hang langhårede Mikkel Søby i luften som en Tarzan svingende i lianerne, da han i midten af halvlegen kunne bringe HC Odense foran 9-8. Minuttet efter gentog han scenariet på en kontra, hvor han oveni købet også trak en udvisning.

Annonce

En neglebidder af en afslutning

Vendsyssel tog timeout, men Søby fortsatte sin Disney-forestilling der i aften foregik i Dalumhallen og ikke på DR1.

Blandt publikum blev der slæbt både pølsemix og Albani-øl ind til anden halvlegs start. Ikke mere Disney-sjov. Nu var det en voksen-gyser.

Vendsyssels første mål i anden halvleg udløste et af aftenens højeste jubelbrøl. Deres højreback Oliver Prince var en konstant torn i øjet på HCO's forsvar, der aldrig rigtig formåede at dæmme op for deres allestedsnærværende prins. Han var motorolien, der fik det nordjyske angrebsmaskineri til at mosle taktfast derudaf.

I den tætte anden halvleg var det Vendsyssel, der om nogen havde den svage overhånd. Det lignede længe en gyserafslutning, men de sidste ti minutter fandt HC Odense koldblodigheden frem. Og så længe de formåede at få studset bolden ud på højrefløjen, var Søby sikkerheden selv. Oppe med tre mål missede Vendsyssel fra højrefløjen med tre minutter igen, og dramet syntes afblæst.

Men Vendsyssel scorede to gange på kort tid, og så var der i den grad lagt i kakkelovnen til en afslutning forbudt for børn. Gæsternes Prince brænder i sidste minut, men i HCO's efterfølgende angreb presser Nordjyderne højt, kommer på bolden, og så kan Mikkel Krogshede sende bolden i mål til 27-27.

Kampen kort

1. division, mænd

HC Odense-Elitesport Vendsyssel 27-27 (12-14)

Kampens gang: 3-3, 4-6, 7-7, 11-8, 11-11, (12-14) 15-15, 17-19, 22-22, 25-24, 27-24, 27-27.

Mål:

HC Odense: Mikkel Søby 13, Andreas Madsen 5, Jacob Lyck 3, Morten Glasius 3, Morten Kirkeby 1, Christoffer Werenberg 1, Kristian Larsen 1

Bedste spiller:

HC Odense: Mikkel Søby

Vendsyssel: Oliver Prince

Udvisninger:

HC Odense: 1

Vendsyssel: 5

Dommere: Jonas Trust & André Visholm

Tilskuere: 105.

HC Odenses næste kamp: fredag den 23 oktober klokken 19:45 HEI Skæring - HC Odense

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nu lukker håndbolden i 1. division også ned

Annonce