Annonce
Svendborg

Havnemester lader Delle-banner blive hængende: - Det er jo bare en sød gimmick

Dette banner har hængt på en betonklods i Svendborg Havn i en længere periode. Havnemester Christian Steffensen siger, at han ikke har givet tilladelse til at banneret kunne blive hængt op, men han vil ikke pille det ned, da det er harmløst. Foto: Andrea Bisgaard
Annonce

Svendborg: Der er har i en længere periode hængt et banner på en betonklods i havnen i Svendborg med følgende budskab: "Jeg spiser her! Vis hensyn og hold afstand! Mange tak fra Delle".

Banneret er hængt op for at beskytte delfinen Delle, som ofte opholder sig omkring Frederiksø.

Havnemester Christian Steffensen ved ikke, hvem der har hængt banneret op, men han lader det hænge, selvom betonklodsen, som banneret hænger på, tilhører Svendborg Havn.

- Jeg har ikke givet tilladelse til, at banneret kunne blive hængt op, men nu hænger det der, og så længe der ikke er skrevet en direkte henstilling på det, så går det nok. Jeg ser det som en sød gimmick. Det er et relativt harmløst banner, siger havnemesteren.

Hvis der derimod bliver sat skilte op med forbud, vil han gribe ind.


Jeg ser det som en sød gimmick. Det er et relativt harmløst banner

Christian Steffensen, Havnemester i Svendborg Havn


- Hvis der pludselig dukker forbudsskilte op, så vil jeg sørge for, at de bliver taget ned, siger havnemesteren.

Delfinen Delle, som har opholdt sig i Svendborg Havn siden oktober 2019, og det har naturligt nok skabt en vis trafik i havnen.

Christian Steffensen mener dog ikke, at de mange både, som dagligt tager på delfin-safari i havnen, giver problemer for sommertrafikken.

- Det går vist meget godt. Jeg har i hvert fald ikke hørt om nogle ulykker. Men Svendborg er en monster travl havn om sommeren, siger han.

Jesper Stig Andersen ejer båden Spiff i Svendborg Havn, og det er ham, der har sat banneret op på betonklodsen, fortæller han.

- Jeg har sat det op, fordi jeg ved, at det er i det område, at Delle hviler sig. Det er rigtigt, at jeg ikke har spurgt Svendborg Havn om tilladelse. Hvis jeg skulle have gjort det, skulle jeg nok have sendt otte eksemplarer og have ventet fire år på at få et afslag. Det er nu, at behovet er der, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Børns Vilkår: Langelandske børn bliver brikker, de voksne flytter rundt med

Svendborg For abonnenter

Tåsinge-brugs drukner i pakkepost: - Det går selvfølgelig ud over Svendborgs specialbutikker

Svendborg

Fredagens sydfynske coronatal: Smitten daler fortsat i Svendborg

Annonce