Annonce
Faaborg-Midtfyn

Havnekiosk fik sur smiley: Solgte for 300 kr. på en søndag, fik bøde på 5000

Bente Cilleborg holder fast i havnekiosken i Fjellebroen, selvom hun skal opereres i ryggen, og fødevarekontrollen er efter hende. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen.

Fjellebroen: Når man driver en virksomhed, der håndterer fødevarer, skal der være styr på temperaturen i frysere og i køleskabe - der skal ikke bare være styr på det, man skal også kunne dokumentere, at der er styr på det. Man skal løbende skrive ned, at man har tjekket temepraturerne.

Det er et krav fra fødevaremyndighederne, og den del dumpede Fjellebroen Havnekiosk, da fødevarekontrollen var forbi den 27. april. Manglende styr på egenkontrollen udløste en sur smiley og en bøde på 5000 kroner, fordi det samme krav blev indskærpet ved det seneste kontrolbesøg tilbage i august 2020.

Ejer Bente Cilleborg ærgrer sig naturligvis.

Annonce

- Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke er særlig god til at styre det der - men vi tager temeperaturerne, og jeg har lavet en rengøringsplan, fortæller hun.

Bente Cilleborg (73), der har drevet Fjellebroen Havnekiosk de to seneste sæsoner, bor i Korsør og har i øjeblikket ikke selv mulighed for at være til stede i kiosken, fordi hun går og venter på en operation for en diskusprolaps. Hun står til at blive opereret den 1. juni.

- Så det er min søn, der passer det i øjeblikket, og vi retter selvfølgelig ind. Det er et mareridt for mig at tænke på, at det ikke er i orden. Vi har syv frysere og to køleskabe, og nu går han og tager temperaturer. Men jeg indrømmer gerne, at jeg er frygtelig til at blive sat til at lave papirer, siger hun.

Bøden på 5000 kroner bliver hun nødt til at betale, selvom det er mange penge for en lille havnekiosk.

- 5000 kroner er mange penge, når vi sælger for 300 kroner, som vi gjorde i søndags, og min søn også skal have en løn. Men jeg vil så gerne holde fast i kiosken, og jeg har så mange gode ideer, synes jeg. Jeg har altid arbejdet, og jeg elsker jo Fjellebroen - der er så skønt derovre, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce