Annonce
Erhverv

Havnedirektør om Bladt-indtog for fuld musik: - Jeg er glad - det har da krævet lidt is i maven at stå med en færdig teminal

Carsten Aa på spidsen af den nye havneterminal, der blev planlagt for mere end ti år siden og stod færdig ved årsskiftet. Nu kommer der blus på kedlerne - og det er kun de første skridt, siger havnedirektøren, der forventer tusindvis af nye arbejdspladser på havnen i Munkebo. Arkivfoto: Michael Bager
- Det viser, at vi har valgt den rigtige strategi, siger Carsten Aa, der siden årsskiftet har haft en fiks og færdig havneterminal til 400 millioner liggende tom

Havnedirektør Carsten Aa er svært tilfreds med, at Bladt Industries snart rykker ind på Odense Havns splitternye havneterminal i Munkebo med fuld styrke og en produktion af 100 meter lange og 1200 ton tunge monopæle - stålfundamenter - til havvindmøller.

Den  nye terminal har kostet havnen 400 millioner kroner, har stået klar siden årsskiftet, men ligget jomfruelig hen, fordi havnen bevidst har reserveret de 400.000 kvadratmeter til industri, der opererer i store, tunge elementer. Den type industri er terminalen specielt designet til, og et særkende ved den nye terminal er et heavyloadområde med en bæreevne på 105.000 ton

- Det er da lidt et sats at stå med en færdig havneudvidelse og heavy-loadplade og sige: nu holder vi på hestene. Det kræver lidt is i maven - men nu ser vi de første tegn på, at det er den rigtige strategi, vi har valgt. Det er en glædens dag, og det tæller da også helt godt, at de får brug for 380 mand, siger havnedirektøren.

Annonce

Intern omfartsvej

Ifølge Carsten Aa vil Bladts første produktion af monopæle lægge beslag på 20-25 procent af havneudvidelsen, og udover nye arbejdspladser og formentlig også flere produktioner, påpeger Carsten Aa de afledte effekter, Bladts indtog giver, og som andre lejere også vil give.

- Der skal f.eks også stålplader ind, som skal bruges til fundamenterne. Det giver da en vis mængde indgående transport, siger han.

Her ses den nye terminal for oven, mens den endnu var under opførelse. Området svarer i størrelse til cirka 60 fodboldbaner. Arkivfoto: Michael Bager

Carsten Aa vil ikke ud med, hvilke andre nye lejere, der er i pipelinen, men havnen er gået i gang med at planlægge nye udvidelser af sin kapacitet for at lette livet for producenter i den tunge ende.

Investeringer på Odense Havn (Munkebo)

Lindø har i de seneste år investeret massivt i at opgradere havnen.

400 millioner kroner er brugt på en ny havneterminal på 400.000 kvadratmeter - svarende til 60 fodboldbaner.

Havneterminalen er designet til tung industri.

55 millioner kroner er investeret i verdens største mobile havnekran, som er købt i Tyskland og landede på havnen i december 2019.

Cirka 100 millioner kroner er der investereret i en ny hal, som LORC anvender som verdens største testcenter til havvindmøller - op til 25 megawatt store møller kan testes der. Hallen stod færdig i sommeren 2020.

I samme ombæring blev portalkranen opgraderet - blandt andet blev kransporet forlænget med 200 meter, så portalkranen kan servicere det nye testcenter.

Odense Havn er ejet af Odense Kommune.

Det er da lidt et sats at stå med en færdig havneudvidelse og heavy-loadområde og sige: nu holder vi på hestene.

Carsten Aa, havnedirektør

På tegnebrættet er blandt andet en intern omfartsvej, der forbinder syd- og nordhavnen, mere kajplads og desuden den udvidelse af sejlrenden, som havnen længe har talt om.

- Det er så stor en omkostning, at vi mener, der skal statslig medfinansiering til. Det håber vi, vi kan få overbevist folketinget om, siger Carsten Aa, som også er formand for Danske Havne, der organiserer de danske erhvervshavne.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Mere til lærerne, mindre til hjemmeplejen og fri psykolog til unge: Ærøs politikere er tilfredse med nyt forlig

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Sport

I Ronaldos fodspor: Nyborg-drengen Magnus skriver kontrakt med europæisk storklub

Navne For abonnenter

60 år: Jens Garfalk måtte lære lederjobbet med lynets hast: - Den fik han sgu oversolgt

Ærø

Kronik: En havnerundfart med hund

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

76-årige Bent er blind og skal springe ud af et fly: - Jeg kan jo ikke se, hvor langt der er ned

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Erhverv

Analyse: Mærsk har kurs mod magisk rekord - men kunderne bløder

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Nekrolog: Søren Lenschau Andersen var et anker og en superstjerne indtil livet sled ham op som 38-årig

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sport For abonnenter

Hvem kan stoppe Svendborg-Oure FA - B1913 vil efter pokalbraget levere alt mod DS-topholdet

Langeland For abonnenter

Kenny og Jeanette er langtidsledige og var til borgermøde for at blive klogere: - Det ville være rart at vide, hvad der skal ske med folk på kontanthjælp

Danmark

Politiet gransker atter selvmordslægen Svend Lings: - Der er ikke nogen dom, der kan få mig til at stoppe

Annonce