Annonce
Fyn

Havens dag: Frodes fokus er på det bæredygtige

Frode Hemmingsen er klar med noget til både pryd- og nyttehaven, når planteskolen i Guldbjerg slår dørene op i weekenden. Her er det blandt andet med nyudviklede Perikon og Hortensia, der begge er flerårige.Foto: Thomas Gregersen
Havetrenden på årets udgave af Havens Dag er at lade haven ånde. På Guldbjerg Planteskole har Frode Hemmingsen fokus på den selvforsynende og insektvenlige have.
Annonce

Nordfyn: Insekterne - og ikke mindst de livsvigtige bier - er under pres i det moderne danske landskab, men et af de steder hvor alle kan være med til at give dem en hånd er i haverne.

Det er der masser af mulighed for i forbindelse med havens dag, der i denne weekend sætter fokus på blandt andet biodiversiteten.

Både lørdag og søndag er der mulighed for at komme og få inspiration til sin have på Guldbjerg Planteskole, hvor der også er mange helt nyudviklede planter til haven.

- 2020 har jo været et noget specielt haveår. Her, hvor meget andet har ligget stille på grund af virus, så har vi faktisk haft rigtigt travlt. Mange har været ekstra meget hjemme, så haverne har skullet kunne byde på lidt ekstra gode oplevelser, fortæller Frode Hemmingsen.

Samtidig fortsætter de sidste års trend med frugttræer og frugtbuske, der kan give nogle hjemmedyrkede og usprøjtede bidrag til husholdningen, samtidig med at deres blomster er en guldgrube for bierne.

Udover den grønne inspiration til haven, er der også besøg af Jette der binder blomster og Anker der arbejder med træ.

Der er åbent begge dage fra klokken 10 til 16 på Guldbjerg Planteskole mellem Bogense og Særslev.


Annonce
Annonce
Svendborg

Bil brød i brand på motorvejen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Svendborg For abonnenter

Ukuelige borgere demonstrerede i Vejstrup: - Lad nu være med at sætte alt muligt lort op i flæng hist og her

Annonce