Annonce
Fyn

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

En elev på Anna Trolles Skole er blevet testet positiv for covid-19. Skoleleder Claus Schønberg, som ses på billedet, fortæller, at yderligere tre elever er sendt hjem. Der er ikke tale om nogen af eleverne på billedet. Arkivfoto:
Yderligere tre elever er blevet sendt hjem i isolation, efter en elev i 8. klasse er blevet konstateret smittet med coronavirus.
Annonce

Brenderup: En elev i 8. klasse på Anna Trolles Skole i Brenderup er blevet testet positiv for covid-19.

Det bekræfter skoleleder Claus Schønberg. Han fortæller, at der er tale om en ny elev, som nåede at være til stede i fire timer onsdag, hvor der var skolestart. Herefter ringede hun torsdag formiddag til skolen for at fortælle, at hun var blevet konstateret smittet.

- Hun havde ikke nogen symptomer overhovedet, så det kom selvfølgelig som et stort chok for hende, forklarer Claus Schønberg.

Eleven var blevet testet for corona sammen med resten af sin familie, selvom de ikke havde mistanke om at være smittet, fordi de gerne ville være på den sikre side, inden de skulle holde konfirmation.

Pigens forældre er dog begge blevet testet negative, forklarer Claus Schønberg.

Han har siden fulgt de gældende retningslinjer og håndteret situation i samarbejde med Middelfart Kommune.

- Vi har fået breve sendt ud, og der er også lavet en smittesporing i forhold til børnene. Vi har vurderet, at der var tre børn, som kunne være inden for det, man kalder tæt kontakt. Jeg kan forstå, man vurderer den tætte kontakt ud fra, hvis man for eksempel giver high fives, eller hvis man krammer, forklarer Claus Schønberg.

De tre elever, der nu også skal testes, er indtil videre sendt hjem i isolation.

Annonce

Har forberedt sig

Claus Schønberg erkender, at situationen har givet en lidt turbulent start på skoleåret. Han føler dog, at han og resten af personalet har været godt forberedte på den.

- I sidste uge, da lærerne startede op, holdt vi et tretimersmøde, hvor vi gennemgik og diskuterede retningslinjerne for, hvordan vi starter skolen op. Det endte ud i et tre sider langt retningslinjebrev til forældrene, siger han og fortsætter:

- Jeg synes selv, vi har været lidt på forkant med at have nogle retningslinjer at holde fast i, hvis der skulle ske noget.

Elevens konfirmation er planlagt til at blive afholdt den 29. august.

Planen er, at hun på lørdag skal testes igen på OUH for at finde ud af, om hendes svar torsdag kan have været falsk positivt.

Herefter afgør familien sammen med lægerne, om de stadig vil kunne holde konfirmation 14 dage senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Gratis madordning i børnehaverne og to millioner til løft i ældreplejen: Nu er Ærøs budget på plads

Annonce