Annonce
Ærø

Hattedamerne fester i Ærøskøbing på lørdag: Du kan stadig nå at være med

Hattedamer plejer at have der sjovt, når der "På hat med Ærø" i Ærøskøbing. Billedet her er fra festen i 2017. Gunver Groth Haals ses til venstre. Arkivfoto: Anna Stærbo
På lørdag er der hattefest i Ærøskøbing, og der er stadig ledige pladser at få. Har du ikke en hat, kan du låne en af foreningen Traditionen Tro.

Ærøskøbing: Lørdag den 10. august afholdes den ottende i rækken af hattefester i Ærøskøbing.

Festen starter på havnen klokken 11, hvor de hatteklædte kvinder mødes og går sammen op til Restaurant Mumm, hvor der er frokost, og hvor den smukkeste, sjoveste og mest fantasifulde hat bliver kåret.

Der er plads til 70, og Gunver Groth Haals, der er medarrangør, fortæller, at man stadig kan nå et få en plads, hvis man skynder sig.

- Vi kunne godt bruge lidt flere tilmeldinger, så hvis man har lyst til at være med, kan man roligt ringe til Lone Folmer og tilmelde sig, siger hun.

Har man ikke sin egen hat, er der også en løsning på det, siger Gunver Groth Haals.

- Så ringer man bare til mig og låner en af foreningen Traditionen Tro, siger hun.

Gunver Groth Haals har været med til hattefesterne, lige siden de begyndte, og hun har ikke bestemt sig for, hvilken hat hun skal have på i år.

- Det er svært, for jeg har ti at vælge imellem. Jeg ender nok med at bestemme mig i sidste øjeblik, siger hun.

Tilmelding skal ske til Lone Folmer 29127067.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lav en god færgeplan, der fremtidssikrer Ærø

Det er næsten fast arbejde for os på lokalredaktionen på Ærø at skrive om færger. Og det med god grund. Når man taler om kriterier for god journalistik, er væsentlighed et af de vigtigste. Og færgerne er i den grad væsentlige for ærøboerne. Færgen er livsnerven, øens puls og forbindelseslinjen til fastlandet. Hvis man som udefrakommende skal forstå, hvor vigtige færgerne er for ærøboerne, skal man bare se til Marstal, hvor et privat initiativ helt utroligt har formået at genskabe ruten mellem Marstal og Rudkøbing. Nu er Marstal ikke længere en blindtarm eller verdens ende, sådan som flere har beskrevet byen, siden færgen forsvandt. Alle kan være enige om, at færger er vigtige, men der hører enigheden som regel også op. Ligesom der er mandagstrænere efter enhver fodboldkamp, er der også 6000 sofafærgedirektører. Men alene af den grund er det med velberåd hu, at Ærø Kommune, som jo driver Ærøfærgerne, nu sætter gang i en plan for, hvordan fremtidens kommunale færgestruktur skal se ud. Borgmesteren havde ellers ønsket at vente med arbejdet, til der er nogle konkrete erfaringer fra den private konkurrent, Ærøxpressen. Men Mads Boeberg Hansen (K) insisterede på, at man skal begynde at diskutere det allerede nu, og det er en god idé. Naturligvis er det en fin idé at tage bestik af, hvilke konsekvenser den private konkurrent får for den kommunale færgefart. Men der er intet til hinder for, at man begynder at diskutere andre ting allerede nu. Er det for eksempel en god idé at sejle til Ballen eller Lehnskov, og har den plan, som før har været diskuteret og skrinlagt igen, overhovedet gang på jord? Skal de fremtidige kommunale færger være eldrevne eller hybride? Skal færgerne være større end de nuværende tvillingefærger? Og bør man planlægge en løbende udskiftning, sådan som færgedirektør Keld Møller foreslår? Der er nok at tage fat på, og den diskussion kan ligeså godt begynde nu. Der er ingen, der siger, at det, man beslutter nu, skal være bindende. Men bare det at åbne snakken kan føre nye pointer og indsigter med sig, som kan kvalificere debatten og dermed beslutningerne. Og når det kommer til at kvalificere beslutningerne, kunne det måske være en god idé at inddrage ekspertise og fagpersoner udenøs fra for at få nogle friske øjne, der ikke har aktier i ærøsk færgefart, på. Og kunne man forestille sig at inddrage ærøboerne mere, end man har tradition for? Meget tyder i hvert fald på, at færgerne og driften af dem har en vital betydning for ærøboernes livskvalitet og også for bosætning. Derfor bør politikerne i vidt omfang også forsøge at tænke nyt for at tilgodese ærøboer i almindelighed og pendlere i særdeleshed. Hvis bedre færgefart kan holde på flere borgere og måske endda tiltrække flere til øen, vil det da være smukt.

Ærø

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

112

Ruder knust: Fem indbrud i biler i Svendborg

Annonce