Annonce
Svendborg

Harley-jubilæum: Politisk flertal klar til at bruge fem millioner på stort MC-træf

To gange tidligere har Danmark været vært for det internationale Harley-Davidson Rally; i 1994 ved Silkeborg og i 2008 i Fredericia. Og nu lægger Svendborg Kommune altså billet ind på at få de mange MC-entusiaster til at tage turen til Svendborg i 2026. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Harley-Davidson Club of Denmark har 50 års jubilæum i 2026 og leder efter en by at holde et stort, internationalt Harley-træf i. Svendborg er i spil, og nu er et flertal i Økonomiudvalget blevet enige om, at man vil søge om at få mc-træffet til byen. Pris: Godt fem millioner kroner.

Svendborg: Svendborg skal være værtsby for et stort, internationalt Harley-Davidson træf i 2026. Det er et flertal i Økonomiudvalget i hvert fald enige om, og de er villige til at kaste godt fem millioner kroner efter stævnet.

Nu er det op til Harley-Davidson Club of Denmark at beslutte, om stævnet med cirka 16.000 af de ikoniske motorcykler skal holdes i Svendborg eller i en anden by i Danmark eller udlandet.

Tidligere på ugen sagde Jonas Hjort, præsident i Harley-Davidson Club of Denmark, at den europæiske Harley-Davidson-føderation i første omgang skal blåstemple, at stævnet skal til Danmark.

- Men vi har budt ind i god tid, og der er sådan et "biker-kodeks", der siger, at når nogen har jubilæum, så vil det blive respekteret. Så det vil praktisk taget være utænkeligt, at stævnet ikke kommer til Danmark, sagde præsidenten, som også kan fortælle, at den danske afdeling har været i dialog med og på besøg i forskellige danske kommuner. Og at sagen er klar:

- Vi har besluttet at arbejde videre med Svendborg. Så hvis det ellers er politisk flertal for det i byrådet, kommer vi - med de forbehold, der altid er, når noget ligger seks år ude i tiden.

Annonce

Tilfreds borgmester

Borgmester Bo Hansen (S) er godt tilfreds med, at der er flertal for at spille Svendborg ind på banen, men minder om, at det er op til Harley-Davidson at beslutte, om Svendborg skal være værtsby.

- Og den beslutning bliver først truffet i efteråret. Vi sender en ansøgning, og så har de jo allerede givet udtryk for, at der er god chance for, at Svendborg bliver værtsby, hvis de vælger at holde det i Danmark.

Enhedslisten er de eneste i Økonomiudvalget, som ikke bakker op om, at kommunen skal søge om at få de mange MC'er til byen. Hos Enhedslisten mener man ikke, at det er en kommunal opgave at støtte et MC-stævne. Desuden anfægter man rationalet i at invitere en masse motorcykler til byen, når man samtidig arbejder for grøn omstilling.

Til det siger Bo Hansen:

- Det klimamæssige synes jeg er fair nok at drøfte. Det er et dilemma. Men hvis ikke det er dilemmafyldt, så er det jo ikke politik. Men drømmen om at gøre vores kommune til et eventområde, synes jeg vægter højere end argumentet om, at det er motorcykler og dermed ikke grønt, siger Bo Hansen.

Lejer egen jord tilbage

Hvis MC-træffet kommer til Svendborg foreslår embedsværket, at det afholdes i området nord for Tankefuld. I alt vil udgifterne løbe op i godt fem millioner kroner blandt andet til at leje 30 hektar jord af Hvidkilde Gods; jord som kommunen i forvejen ejer, men som i øjeblikket er bortforpagtet.

- Ja, så skal vi leje vores jord tilbage, medgiver Bo Hansen og indrømmer, at beløbet på 250.000 kroner til at leje egen jord er i den høje ende og derfor afstedkom debat blandt politikerne.

- Det er et overslag, og jeg tænker, vi finder en balance i det. Vi plejer at have en god dialog med Christian (grev Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn fra Hvidkilde Gods, red.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Se billeder fra statsminister-visit: Skoledreng krævede svar om organdonation

Læserbrev

Debat: Konsensus og god karma i byrådet

Læserbrev: Byrådsmødet i tirsdags varede 38 minutter. Tro mig, jeg tog tid. Der var store vigtigt beslutninger på dagsordenen. Varmepumpe, klimasikring, Simac, solcelleanlæg, landsstævne og Bagergade. Alt blev i fællesskab nikket igennem, og bortset fra Enhedslistens politik-strategiske kommentarer, så udeblev diskussionerne, og alle stemplede ind på de, for os alle, så vigtige beslutninger. Tak for det, og tak til borgmesteren for forarbejdet og for at skabe en fornemmelse af fælles ejerskab. Det glæder mig, at der er ro på, og det må ligeledes glæde borgerne og erhvervslivet, at der konstant søges konsensus og fælles fodslaw om byens udfordringer. Erhvervslivet fortæller, at de godt kan lide, at der er politisk ro på - og det er der jo. Nu ser jeg frem til årets DI-erhvervsundersøgelse og håber, at firmaerne også honorerer indsatsen, hvis de fornemmer fremgang på det felt. Det var kun udenfor rådhussalens ruder, at regnen bankede på, og diskussionerne udeblev formentlig også fordi, at der ikke var hotte emner som for eksempel ”tagsten” på agendaen. Ifølge avisens udsendte, så var breaking news, at den kære Susanne Gustenhoff (EL) kom til at afsløre, at der formentlig kommer gratis bustransport til Landsstævnet. Ja, ja, sådan sætter vi jo vores prioriteter hver især. Min var, at der var god karma og konsensus på en kort byrådsmøde omkring så vigtige beslutninger.

Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Annonce