Annonce
Bagsiden

Har vundet over 1000 slogankonkurrencer: Nu skal hun finde vinderen i Bagsidens konkurrence

Kirsten Helstrup har mange avisudklip fra slogankonkurrencer. For eksempel dette fra dengang fodboldspilleren Allan Simonsen overrakte hende en cykel fra Hjertesagen for sloganet: "Hver dag - en hjertesag". Foto: Hans Faarup
Danmarks mest succesfulde vinder af slogankonkurrencer er dommer i konkurrencen om at finde Bagsidens nye slogan.
Annonce

Fredericia: Hun har vundet en bil, to badeværelser, 69 rejser, et års forbrug af tandpasta samt gavekort og kontanter for over en million kroner ved at deltage i slogankonkurrencer.

Hun har vundet over 1000 konkurrencer og deltaget i 10 gange så mange. Men 75-årige Kirsten Helstrup har aldrig nogensinde selv været dommer i en slogankonkurrence.

Så da Bagsiden henvendte sig, sagde Danmarks ukronede slogandronning med det samme ja til at være dommer i konkurrencen om at finde Bagsidens nye slogan.

Annonce

I Guinness Rekordbog

I Kirsten Helstrups lejlighed på havnen i Fredericia med udsigt til Strib og Lillebæltsbroen, hænger et diplom fra Guinness Rekordbog. Det fik hun i 1988, fordi hun med 212 sejre var den dansker, der havde vundet flest slogankonkurrencer.

- Så blev jeg ved og ved indtil for en fire-fem år siden. Tror ikke 1000 slogans kan gøre det. Jeg har da lavet 50 om året i hvert fald, siger hun med sin brede midtjyske dialekt.

Hun ville gerne fortsætte, men der er ikke så mange slogankonkurrencer mere.

- Jeg tror, det har noget med nettet at gøre. Alt skal gå så hurtigt, og så spørger de deres kunder på nettet, og det når jeg ikke at opdage.

Annonce

Deltog under andre navne

Kirsten Helstrup  har seks ringbind proppet med vinderbreve fra alle de konkurrencer, hun har fået præmier i. Ikke kun førstepræmier. Og heller ikke kun én præmie i hver konkurrence.

- Jeg blev jo et kendt navn i de konkurrencer, så jeg sendte ind under flere navne. Som Kirsten Rasmussen, som jeg hed, før jeg blev skilt, som Kirsten Helstrup, som Vibeke Rasmussen, jeg hedder også Vibeke. I en periode sendte jeg 10 breve med forslag - hver dag.

Hun har også deltaget – og vundet – som Jan Pedersen. Det er hendes søn. Og som sin eksmand.

- Vi aftalte at dele i porten, hvis jeg vandt. Det fortrød han ikke, for det gav ham benzin for 10.000 kroner i en Texaco-konkurrence.

Annonce

Fyret for at spekulere

Kirsten Helstrup arbejdede i 20 år på apotek. Det var her, hun i 1985 udtænkte sit første vinderslogan. Det var for Sadolin og lød kort og godt: "Sadolin - dækker alt".

Kirsten Helstrup

Stammer fra Fjellerup på Djursland.

Arbejdede 20 år på apotek i Brande.

Bor i dag med sin mand, Frede, som hun også danser tango med.

Har taget hf over en årrække. Har læst kunsthistorie.

Har været rundviser på kunstmuseet Trapholt.

Boede syv år i Middelfart, som hun meget gerne vil flytte tilbage til (så kom der lige en gratis boligannonce med).

- Til sidst blev jeg fyret fra apoteket, for de kunne godt se, jeg havde tankerne et helt andet sted. Jeg gik jo og tænkte på slogans hele dagen, siger Kirsten Helstrup.

Det med at skrive sig til præmier er gået i arv. I 2016 vandt hendes barnebarn, Katrine Nørregaard, Politikens romankonkurrence og en præmie på 250.000 kroner for bogen "Løgnerens hus". Senere udkom "Søster, min søster" om hendes handicappede tvillingesøster og en tredje bog er på vej.

Annonce

Mit bedste slogan

- Hvad er dit bedste slogan?

- Ja, det er jeg tit blevet spurgt om. Men det er nok det for Peugeot: ”En himmelsk bil til en jordnær pris”. Der er kontrast mellem himmel og jordnær. Det er godt med en forskel i et slogan. Der vandt jeg en Peugeot 309 til 130.000 kroner.

- Men en, jeg synes er skidegod, er for Alminox: ”Hurtig hjælp til halsbrand”. Der er bogstavrim og det spiller på motto for redningsarbejde med hurtig hjælp, siger Kirsten Helstrup.

Hver gang, hun får en idé til et kommende slogan, bliver det noteret efter emne i en rød notesbog, som hun har vundet i en konkurrence hos Alt for Damerne.

Annonce

Andres bedste slogan

- Hvad er det bedste slogan, du ikke selv har fundet på:

- Jysk Sengetøjslager havde en stor slogankonkurrence, og der må jeg tage hatten af for ham, der vandt: ”Jysk - for sparegrise og sovetryner”. Den var god. Rigtig god. Af tre grunde: der er bogstavrim, han har fundet to ord der dækker jysk - sove og spare - og så bruger han det samme dyr. Det er dælme godt. Men jeg vandt da nogle sidepræmier, siger Kirsten Helstrup.

- Men et slogan til Bagsiden i stil med det til Jysk - det ville være ... godt ..., tilføjer hun, går i stå i sætningen og bliver fraværende i blikket.

- Nu kunne du vel ikke finde på selv at deltage i Bagsidens slogankonkurrence … vel?

-Nej, nej, det kunne jeg da ikke finde på, siger Kirsten Helstrup hurtigt og gør et par notater i sin røde bog.

Annonce

Læs i morgen: Slogandronningens bedste tips

Bagsidens slogankonkurrence

Find på et nyt slogan for Bagsiden

Mail det til bagsiden@fyens.dk senest 6. oktober kl. 9.

Du kan ikke deltage med brev, sms eller andet. Kun mail.

Husk navn og adresse.

Præmie: Fire billetter til Gastro Week i Odense i uge 42.

Du må gerne sende flere forslag, men kun ét slogan pr. mail.

Annonce
Annonce
Fyn

Rabbits vinder drama i overtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland

Pyromanerne på rådhuset

Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

Annonce