Annonce
Langeland

Har købt hus nummer to i Rudkøbing: Slut med at ligge på madrasser på gulvet hjemme hos mor

Anja og Steffen Lintrup med børnene Felix og Clara har købt en villa på Rolighedsvej 25 i Rudkøbing. Privatfoto/Nybolig 
Familien Lintrup fra Hvidovre gør det samme som mange andre lige nu: De køber hus nummer to på Langeland. De har ønsket en base, når de 10-15 gange om året besøger familie og venner på Sydfyn.
Annonce

Rudkøbing: Anja og Steffen Lintrup er netop blevet husejere på Langeland, men de har ingen planer om at slå sig ned på øen.

De bor i eget hus i Hvidovre med børnene Clara og Felix, og de er et eksempel på en tendens på Langeland: Man køber hus nummer to på øen uden at flytte til.

Anja og Steffen Lintrup har købt en villa på Rolighedsvej for at have en base, når de tager til familiefest eller besøger gamle venner på Sydfyn. Steffen Lintrup er fra Gudbjerg, og de har tidligere boet hos hans forældre, når han har været på visit.

- Vi er altid velkomne hos mine forældre, men det med at ligge på madrasser på gulvet på min lillebrors gamle værelse, er ikke så godt for en mand i sin bedste alder, siger 41-årige Steffen Lintrup.

Annonce

En rar frihed

Familien besøgte i sommer nogle venner, som havde købt et hus nummer to på Langeland, og den idé voksede hos Steffen Lintrup. Da han efter en måneds tid havde bearbejdet hustruen, der stammer fra Taastrup, gik de i gang med at lede.


Man skulle ikke have tilbudt mig et hus på Langeland for 20 år siden, da jeg var ung og vild og boede i Svendborg, men nu kan det noget andet.

Steffen Lintrup


- Vi ville egentlig helst have købt en ejerlejlighed i Svendborg, men her er der bopælspligt helt ud til Lundeborg, og derfor fandt vi Rudkøbing mere tiltalende. Vores børn er 7 og 11 år, og Rudkøbing har biograf og butiksliv, som de også kan få glæde af, siger Steffen Lintrup, der har fået papir på en villa i to plan på 137 kvadratmeter.

Prisen var 640.000 kroner.

- I de sidste år har vi boet på bed and breakfast eller på Hotel Svendborg, når vi har været på Sydfyn, men vi kan få en enkelt overnatning på Hotel Svendborg for de samme penge, som det koster at have det her hus i en måned, siger Steffen Lintrup.

Familien er på Sydfyn 10-15 gange om året, og de ser nu frem til den frihed, der giver at have eget hus i nærheden af familie og venner.

- Jeg glæder mig til at spise hjemme ved min mor og sige til hende: Nu er klokken 22, ungerne er ved at være trætte, så nu kører vi til Langeland, men kig over i morgen formiddag og tag rundstykker med. Det bliver en kæmpe frihed, som er godt for familielivet begge veje, forklarer han.

Annonce

Tæt fællesskab

Steffen Lintrup glæder sig også til at komme tættere på langelænderne. Han har tidligere været en del af håndboldklubben GOG og oplever det samme tætte fællesskab på Langeland.

- Jeg ved, at der er en kæmpe tilslutning til sådan noget som open by-night i Rudkøbing, og det vil vi gerne bakke op om. Ligesom i GOG kan jeg godt lide, at man kæmper for det liv, man er en del af, siger den nye husejer.

Han fortæller også, at Langeland i hans yngre dage var et sted, man gjorde lidt grin med, og han er sikker på, at mange af hans gamle venner vil slå sig på lårene, når de hører, han er blevet boligejer på øen.

- Man skulle ikke have tilbudt mig et hus på Langeland for 20 år siden, da jeg var ung og vild og boede i Svendborg, men nu kan det noget andet. Tingene går måske ikke så hurtigt, og det kan jeg godt lide, og lur mig om der ikke er nogle af vores venner, som på et tidspunkt vil spørge, om de kan låne huset en gang imellem, siger Steffen Lintrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Torben frygter at havne i et sort hul: Skovrejsningsprojekt kan betyde syv måneder om året uden sol på grunden

Fyn

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Fyn For abonnenter

To år uden godkendelse: Stadig ingen vished for bæreevnen i Thomas Lund Hansens etagebyggeri

Annonce