Annoncørbetalt indhold

Har du styr på luftfugtigheden i dit hjem?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

De danske hjem har generelt en for høj luftfugtighed, og måske er dit hjem en af dem. Det er der heldigvis råd for, da du selv kan mindske fugten i din bolig og dermed forebygge de skader, som fugt kan afstedkomme. Læs med her og få mere at vide om tegnene på for høj luftfugtighed og hvordan du kan mindske fugten.

Tegn på høj luftfugtighed

Annonce

Et meget tydeligt tegn på at luftfugtigheden er for høj, er fremkomsten af skimmelsvamp. Svampen trives nemlig i fugtige forhold og kan fremkomme på både synlige og ikke synlige steder i boligen. Den kan vise sig ved mugpletter eller misfarvninger på loft eller vægge, men den kan også give sig til kende ved en jordslået lugt i rummet. Andre tegn på for høj fugt i boligen kan være afskalling af maling, løsnet tapet eller en høj grad af fugt på vindueslisterne.

Sådan kan du måle luftfugtigheden

Uanset om du har oplevet tegn på for megen fugt i hjemmet, eller du blot har lyst til at holde øje med luftigheden, kan du måle den via et hygrometer. På den måde kan du løbende holde øje med tilstanden i din bolig og hurtigt sætte ind, hvis fugtindholdet bliver for højt.

Er du blevet interesseret i, hvordan du kan mindske fugten i hjemmet, så læs om hvordan du forbedrer luftfugtigheden indendørs.

Hvordan opstår fugt i boligen?

Vi mennesker afgiver helt naturligt fugt fra vores kroppe, og det samme gør vores daglige gøremål som madlavning, tøjvask, opvask, bad m.v. Det forhold kan du ikke ændre på, men du kan selv aktivt gøre noget for at fjerne fugten fra hjemmet igen, og ved at ændre dine vaner kan du forebygge en for høj luftfugtighed i at opstå.

Sådan kan du mindske luftfugtigheden

Du kan relativt nemt og effektivt forbedre luftfugtigheden i din bolig. Det første råd er at begynde at være opmærksom på hvilke daglige gøremål, der afgiver fugt. Her er tørring af tøj, madlavning og bad nogle af de største syndere. Begynd derefter at være obs på, at fugten i et rum ikke spreder sig til resten af din bolig, og at den opbyggede fugt bliver fjernet igen.

Her følger flere gode råd og opmærksomhedspunkter til din hverdag:

Effekten af god og effektiv udluftning i din bolig kan ikke næsten ikke undervurderes, da du ved grundig udluftning får fjernet en stor del af fugten. Du bør 2-3 gange hver dag lufte ud i 5-10 minutter ad gangen og allerhelst med gennemtræk. Hvis udluftning via gennemtræk ikke kan mindske luftfugtigheden i hjemmet, kan du overveje at installere luftventilation.

For at undgå at der dannes kondens, bør du sørge for, at rummene i dit hjem ikke bliver for kolde – det vil sige, at der som minimum er 17-18 grader varmt i alle rum.

  • Brug altid emhætte, når du laver mad, og luft gerne ud under og efter madlavningen.
  • Hæng dit vasketøj til tørre udendørs eller brug en tørretumbler.
  • Forsøg at holde døren ud til badeværelset lukket, da badeværelset typisk er et rum med meget høj luftfugtighed. På den måde holdes fugten fra at sprede sig til resten af din bolig.
  • Luft grundigt ud på badeværelset efter vask og bad, da det danner en masse fugt og damp.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.