Annonce
Ærø

Har du også undret dig? Derfor er solpaneler i Marstal malet hvide

Halvdelen af Marstal Fjernvarmes solfangere er blevet malet hvide. Foto: Peter Becher Damkjær
Marstal Fjernvarme har haft den store hvidtekost fremme og overmalet halvdelen af deres solfangere. Men der er mening med galskaben, forsikrer driftleder Lasse Larsen.

Marstal: - Det er altså ikke, fordi vi er blevet tossede, forsikrer drfitsleder ved Marstal Fjernevarme Lasse Larsen.

Den gerning, der ellers kunne foranledige en til at tro det, er, at Marstal Fjernvarme har haft den store hvidtekost fremme og malet halvdelen af deres 33.000 kvadratmeter solfangere hvide.

- Vi har gjort det, fordi vi skal i gang med et større reparationarbejde på det gamle varmelager, og så nytter det ikke, at solfangeren står og varmer, så temperaturen i lageret er på 80 grader. Det kan man ikke arbejde i, forklarer Lasse Larsen, der kan fortælle, at man også sidste år havde fat i den store spand med hvidtekalk.

- Vi gjorde faktisk præcis det samme sidste år på vores anlæg i Store Rise, men der er der nok ikke så mange, der lagde mærke til det.

Det var oprindeligt meningen, at et firma fra Odense, der har specialiseret sig at kalke vinduer i drivhuse, hvor man fra tid til anden også har brug for at sænke varmen, skulle have malet de 15.000 kvadratmeter solfangerpaneler.

- Han anslog, han kunne gøre det på otte timer, men da han gik i gang, begyndte der at blæse en ret kraftig vind fra øst, så al den maling, han sprøjtede på, endte med at blæse ud over amtsvejen. Så ham sendte vi hjem igen, og spændte vi selv sådan nogle rygsprøjter på, og så klarede vi det på fire-fem dage, fortæller driftlederen.

Reparationsarbejdet starter i uge 42.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Debat: Er den demokratiske proces sat ud af spil på Ærø?

Læserbrev: "Statsministeren har på Folketingets vegne sendt et forslag til EU om, at kun el-biler må køre frit i byer med over en million indbyggere. Forslaget er ikke vedtaget i Folketinget, der blot er orienteret gennem pressen". Mon ikke en statsminister, der på denne måde sætter den demokratiske proces ud af spil, ville få et mistillidsvotum? Et tænkt eksempel ja. Men det er netop det, Ærøs borgmester har gjort. Fremsat et forslag til Folketinget på Ærøs vegne om at fuldt landevejstilskud skal knyttes til emissionsfrie færger, uden overhovedet at have drøftet forslaget med nogen i kommunalbestyrelsen. Dermed sætter borgmesteren den demokratiske proces ud af spil. Samtidig snigløber han det tætte samarbejde, der gennem en musketer-ed gælder blandt de danske øer i forholdet til ønsket om at indføre landevejsprincippet året rundt. Det samarbejde er nu truet. Borgmesteren går enegang. Ærø har nemlig allerede en el-færge. Forslaget vil ses som en selvpromoverende enegang fra Ærøs side på bekostning af andre øers interesser. ÆrøPlus bakker fuldt og helt op om Danmarks målsætning om et grønnere og renere miljø, men tager afstand fra borgmesterens udemokratiske proces og undskylder overfor de andre øer, at vores borgmester har svigtet det årelange samarbejde. Naturligvis er Folketinget positiv overfor et sådant forslag. Ingen politiker vil være imod grøn omstilling. Men i denne sag vil forslaget blive brugt til at udskyde fuld trafikal ligestilling i årevis, indtil alle danske øer er parate. Endnu et skud i egen fod af Ærøs borgmester. Denne gang med konsekvenser ikke blot for os lokalt, men også for vores nærmeste ø-samarbejdspartnere.

Annonce