Annonce
Kultur

Hansted Live aflyst - og er afhængig af donationer for at overleve

2020-udgaven af Hansted Live blev udskudt til 2021, men den bliver heller ikke til noget. Selskabet bag er klar med penge til dem, der har købt billet - men håbet er, at kun få kræve tilbagebetaling. Foto: Katrine Becher Damkjær
Restriktionerne i den netop præsenterede genåbningspakke er uforenelige med koncerter i Krøyers Have. Så nu Hansted Live aflyst, og arrangøren håber, at så få som muligt vil kræve billetpengene tilbage. Det handler om festivalens overlevelse.

Svendborg: Der bliver ikke nogen Hansted Live i Krøyers Have i 2021.

Den tre dage lange festival skulle ellers have været skudt i gang 29. juli, men nu har folkene bag taget konsekvensen af den genåbningspakke, som blev forhandlet på plads af Folketingets partier natten til tirsdag.

- Vi er nødsaget til at aflyse. Med de krav, der bliver stillet, er det ikke muligt at holde festivalen, siger Lars Aagaard, der er direktør for Hansted Live.

Annonce

Ifølge den politiske aftale må der maksimalt være 2000 gæster på en festival, mens Hansted Live plejer at have omkring 5000.

Og ifølge Lars Aagaard er det ikke muligt at nedskalere.

- Vi er nødt til at sige, at med Hansted Live er det alt eller intet. Vores billetpriser er så lave, at vi ikke kan nøjes med 2000 gæster, siger Aagaard, der ydermere peger på, at publikummerne skal være inddelt i sektioner med 500 i hver. Hvilket heller ikke gør noget godt for økonomien i arrangementet, fordi hver sektion skal have egen indgang og egne toiletter og barer.

Håber på donationer

Covid-19-pandemien betød, at Hansted Live i 2020 blev udsat, og at folk, der havde købt billet, kunne bruge dem i 2021-udgaven - som altså heller ikke bliver til noget.

Og det kommer ikke på tale at overføre billetterne yderligere et år.

- Vi har fået et virkelig hårdt slag og kan blive nødt til at gentænke festivalen. Og vi kan ikke forsvare at overføre billetterne, hvis vi ender med at lave et helt andet koncept, siger Lars Aagaard, der oplyser, at omkring 1500 har købt adgang til festivalen. Og at de nu har mulighed for at få pengene tilbage.

Men Lars Aagaard lader forstå, at situationen er prekær.

- Udsættelsen betød, at vi fik nogle krav fra musikere, og vi har derfor brugt mange penge på advokater. Og også på revisorer og forsikringer og alt muligt andet, som vi ikke kan søge kompensation for, siger han.

Så der er brugt kroner, uden at nogen er kommet ind, og Lars Aagaard har derfor en bøn.

- Vi håber, at så mange som overhovedet muligt vælger at donere billetten til os, siger han og understreger, at hvis alle 1500 vil have pengene tilbage, så får de det også.

- Vi har dem, men vi håber alligevel, at vi ikke skal betale dem tilbage. I realiteten skal vi starte på nul, og jo flere penge vi har, jo større er muligheden for, at vi komme igen, siger Lars Aagaard.

Annonce

Musikerkrav

Endelig peger han på, at ligningen lige nu har en ubekendt.

Omkring halvdelen af musikerne - blandt andre Dodo and the Dodos, Blues Brother Souvenir Show og Danser Med Drenge - blev booket allerede til 2020-festivalen, og det er lige nu uvist, om og givet fald hvordan de skal betales.

Situationen er kritisk for Hansted Live, erkender festivalens direktør, Lars Aagaard. Han håber på velvilje hos dem, der har købt billet til den nu aflyste 2021-festival. Arkivfoto: Kasper-Emil Tornfeldt

Håbet er ifølge Lars Aagaard, at de økonomiske mellemværender kan dækkes af statens corona-hjælpepakker, men sikkert er det ikke.

Det er der til gengæld noget andet, der er.

- Hvis vi skal betale musikerne, og folk samtidig skal have penge tilbage for deres billet, så kan Hansted Live ikke overleve. Så vi er helt afhængige af, at hjælpepakkerne dækker musikerne, siger han.

Endelig vurderer Lars Aagaard, at det ikke er i musikernes interesse at tage livet af en festival, og at der derfor vil være grænser for deres krav, hvis ikke staten træder til med en check.

- Så jeg er ikke så nervøs for, at vi går konkurs. Vi skal nok nå igennem - men det bliver på en knivspids, lyder det fra Lars Aagaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce