Annonce
Svendborg

Handicap-sejler: - Fedt at få saltvand og frisk vind i hovedet

- Det er fedt at komme ud og få lidt saltvand ogr frisk luft i hovedet, siger Jørgen Dalgaard , Rantzausminde. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Jørgen Dalgaard fra Rantzausminde er meget begejstret for, at frivillige skaber mulighed for de ugentlige sejladser fra Gambøt.
THURØBUND: Handicapsejler Jørgen Dalgaard, Rantzausminde har sejlet Mini 12’er i Thurø Sejlklub i fire-fem år: - Jeg har altid været boldspiller, aldrig sejlet før. Nu sidder jeg i kørestol, fordi jeg har sklerose. Jeg savnede at komme ud i naturen. Det er svært at komme til skov og strand i en kørestol. Så så jeg dette tilbud og tænkte, at det skulle jeg prøve, fortæller Jørgen Dalgaard til Søsiden - netop hjulpet op på broen efter en lille times sejlads i Thurøbund: - Det har været helt fantastisk. En dejlig oplevelse. Det er fedt at komme ud og få lidt saltvand og frisk vind i hovedet, siger Jørgen Dalgaard. Mini 12’eren bliver af Jørgen Dalgaard karakteriseret som meget nem at sejle og hurtigt reagerende. Der er relativ få ting, man skal justere på. Den er hurtig at lære, og han føler sig tryg, selvom båden krænger lidt: - Vi sejler normalt ikke i over 10 meter i sekundet, mest her i Thurøbund, men måske også til Troense, Valdemars Slot eller ud i Lunkebugten. Hvis det skal være, kan jeg godt være væk en hel dag. Men jeg har brug for hjælpere og kran for at komme op og ned i båden, siger Jørgen Dalgaard, der stadig er på arbejdsmarkedet.
Hånddrevet krangrej på broerne hjælper de handicappede ud i bådene. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

- Fantastiske hjælpere

Ligesom de andre handicap-sejlere Søsiden talte med, glæder Jørgen Dalgaard sig over muligheden for at kunne sejle fra Gambøt hver onsdag:

- Vi føler os rigtig godt modtaget i sejlklubben. Den har fantastisk dygtige hjælpere. Det er vi meget taknemlige for. Hvis de ikke var der, kom vi ikke ud. I det hele taget har vi en supergod dialog med klubben, fastslår Jørgen Dalgaard.

Annonce

- Velvære og selvtillid

Handicapsejler Morten Knudsen, Odense har som Jørgen Dalgaard også sejlet på Egmont Højskolen i Østjylland. Morten Knudsen har sin handicaphjælper med og hun assisterer også, når han skal løftes ned i tomands-båden Olsen Twin.

- Jeg har været med her i over 11 år, m en havde ikke sejlet før. Det har været alle tiders at være ude i dag. Særlig når det blæser, er det dejligt. Så er der mere tryk på. Det elsker jeg, siger Morten Knudsen, der i særlig grad nyder selv at få lov til at styre båden med de små håndtag ved hans plads foran sejlklubbens hjælper. Sejlene manøvreres i Morten Knudsens tilfælde af hjælperen siddende bagest om bord.

- Hver uge ser jeg frem til at komme til Thurø. Sejladsen giver mig øget velvære og mere selvtillid. Det er dejligt, at vi har den her mulighed, lyder det fra Morten Knudsen.

Jørgen Dalgaard i Mini 12'eren - med frisk vind og saltvand i hovedet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce

Kan ikke få det vildt nok

Handicapleder Erling Justesen supplerer med en lille historie om, at Morten Knudsens båd stødte på grund tæt ved land under et tordenvejr for et par år siden. En hjælper måtte ud og gå på bunden for at skubbe båden fri.

Bagefter sagde Morten Knudsen, at det var den bedste sejltur han nogensinde havde haft:

- Morten kan ikke få det vildt nok. Han sejler også gerne i blæst og regn, siger Erling Justesen.

Jørgen Dalgaard, Rantzausminde melder, at dagens sejlads har været en fantastisk oplevelse.. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Sport For abonnenter

Se finalekampen: Kan Bakken Bears tage tredje sejr over Svendborg Rabbits?

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Jeppe Wahlstrøm mistede sig selv - Yepha var væk: Presset og angsten tog over, og glæden ved at lave musik forsvandt

Svendborg For abonnenter

Hjerteafdelingen mangler stadig sygeplejersker: - Min ambition er, at vi kan åbne senge igen. Men jeg kan ikke sige hvornår

Sport

Følg med live: GOG vil sætte østjysk forfølger af i slutspillet

Ærø For abonnenter

Ukrainske børn starter mandag i de ærøske børnehaver: - Vi taler ikke om krig her

Skandalesag breder sig igen: Fire ud af fem regioner vil nu undersøge, om fejl har kostet patienter benene

Ærø For abonnenter

En numse, et overdimensioneret lem og et offentligt strandhus sømmes sammen: 40 skulpturer indtager inden længe Søby

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: God vind til karakterfri friskole – karakterer er lavet for systemets skyld

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Navne

Fynske dødsfald

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Købmanden og campingmanden lavede overskud i millionkassen, og det store rederi havde røde tal på bundlinjen

Holger og konen sagde nej til unionen og gik fra hinanden - nu siger han ja til at forlade sit eget forbehold

Langeland

Kvinde dømt for kørsel med narko i blodet: Snuppet på rastepladsen ved Siødæmningen

Langeland For abonnenter

Vindselskab tjener millioner, Lohals Havn er på sikker kurs, og dyrevennerne har været flittige til at svinge dankortet: Her er dit langelandske erhvervsoverblik

Svendborg

Unge mennesker råbte 'Hvad kigger I på': Så blev der delt knytnæver ud

Annonce