Annonce
Langeland

Handelsstandsformand om nedlukning og aflysninger: - Det bliver hårdt for Langeland

Man fornemmer alvoren på H.C. Rasmussens stemme. Som formand for Rudkøbing Handelsstandsforening er han ved at danne sig et overblik over situationen efter statsministerens melding mandag aften. Foto: Finn Eriksen.
De handlende bliver hårdt påvirket af den forsatte nedlukning, som statsministeren varslede mandag aften.

LANGELAND: I år bliver intet, som det plejer.

Det står klart, efter Statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften konstaterede, at nedlukningen af Danmark bliver forlænget. Det kommer også til at gælde et forbud mod festivaler og større forsamlinger frem til 1. september.

Man fornemmer også alvoren på H.C. Rasmussens stemme. Som formand for Rudkøbing Handelsstandsforening er han ved at danne sig et overblik over situationen. Men allerede nu kan han se, at de nye udmeldinger får alvorlige konsekvenser for Langelands handlende.

- Det betyder rigtig meget. Det bliver voldsomt. Det rammer nogle brancher hårdere end andre, men det rammer os alle sammen, siger H.C. Rasmussen, der ejer butikken Bog og Idé i Rudkøbing.

Han mener, at især spisestederne kommer til at mærke konsekvensen af, at alle store arrangementerne bliver aflyst til og med august.

- Og det er jo ikke kun Langelandsfestival. Det er også frikadellefesten i Lohals, og det er Havnefesten i Bagenkop. De tre begivenheder trækker rigtig mange mennesker til. Puha. Det her bliver hårdt for Langeland. Det bliver et hårdt år.

Han kan samtidig konstatere, at alle tyske turister er væk, og grænserne står ikke til at åbne foreløbigt.

- Hvis jeg var tysker, tror jeg heller ikke, jeg ville have lyst til at tage herop, hvis grænserne bliver åbnet til sommer alligevel, siger han.

H.C. Rasmussen frygter butikslukninger og et markant ændret bybillede.

- Og hvad med konfirmationer og bryllupper? Der er så meget usikkerhed. Det er godt nok ikke rart det her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce