Annonce
Svendborg

Handel til 300 millioner: Bremsefabrik i Svendborg tæt på at blive solgt til italienere

SBS Friction i Svendborg er på vej på italienske hænder. Foto: Louise Koustrup.
SBS Group har indgået aftale om et salg af bremsefabrikken SBS Friction i Svendborg til italienske Brembo Group. Pris: 300 millioner kroner.
Annonce

Svendborg: SBS Friction på Kuopiovej i det nordlige Svendborg er på vej på italienske hænder.

I en pressemeddelelse oplyser fabrikkens ejer, SBS Group, at der er er indgået aftale med det italienske selskab Brembo Group, og at prisen på 300 millioner skal bruges til at nedbringe SBS Groups gæld.

Der skal en ekstraordinær generalforsamling i SBS Group til, før salget kan gennemføres, men Stiholt Holding, som ejer 56,5 procent af aktierne, har tilkendegivet at støtte salget. Som derfor forventes effektueret i første kvartal af 2021, hedder det i pressemeddelelsen.

Brembo Group er globalt førende udi disciplinen bremsesystemer - en branche, som også SBS Friction begår sig i.

Det fremgår ikke direkte af pressemeddelelsen, om fabrikken med de omkring 100 ansatte forbliver i Svendborg, men en indikation er der.

SBS Group-bestyrelsesformand Peter Erik Jensen er således citeret:

- Vi er glade for, at SBS Friction vil få en stærk, langsigtet og industriel ejer, der kan understøtte virksomhedens fortsatte udvikling. Salget er en god løsning for SBS Group, SBS Friction, medarbejderne og Svendborg, siger han ifølge pressemeddelelsen.

SBS Friction producerer ikke bare bremseskiver, men også bremsebakker og forskelligt bremsetilbehør samt koblingsdele. Virksomheden leverer blandt andet til vindmølleindustrien, og så er den markedsførende på det europæiske marked for bremser til motorcykler. Alle funktioner inklusiv udvikling og produktion er samlet i Svendborg.

Vi arbejder på at få ledelsen i SBS Friction i tale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce