Annonce
Fødselsdag

Han vil forbedre journalistik og debat. Nu fylder Anker Brink Lund 70

Professor og medieforsker Anker Brink Lund i 2006. Den 16. februar fylder han 70. (ARKIV) Sigrid Nygaard/Ritzau Scanpix

Sig ordet "medieforsker", og mange journalister vil straks nævne Anker Brink Lunds navn.

I adskillige årtier har den arbejdsomme professor og dr.phil. fulgt og analyseret udviklingen i den omskiftelige danske medieverden.

I 2009 kunne han med undersøgelsen "Hvor kommer nyhederne fra?" vise, at der i det forløbne tiår var sket en fordobling af antallet af nyheder fra medierne.

Ifølge forskeren ikke mindst på grund af en betydelig stigning i antallet af ligegyldige "nå-heder".

Han har også for Kulturministeriet gennemgået brugen af statskroner til de danske medier og selv samme mediers behov for offentlig støtte.

Søndag den 16. februar fylder Anker Brink Lund 70 år. Han er stadig tilknyttet CBS, Handelshøjskolen i København. Og han interesserer sig stadig for, hvordan vi får bedre journalistik.

- Men jeg har udvidet perspektivet fra nyhedsmedier i snæver forstand til den offentlige debat mere alment, efter at jeg i 2013 blev leder af CBS Center for Civilsamfundsstudier, oplyser Brink Lund.

Han er født i Brørup, blev student fra Viby Statsgymnasium i 1970 og uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet i 1976.

Forskeren har undervist på Aarhus Universitet, Danmarks Journalisthøjskole, RUC, Syddansk Universitet og Handelshøjskolen i København (CBS).

Han har sideløbende haft en række tillidshverv og bestyrelsesposter, ikke kun inden for medieverdenen, men eksempelvis også i Kræftens Bekæmpelse, Arbejdsmiljøinstituttet og det svenske Demokratiråd.

Professoren har flere bøger bag sig, blandt dem "Smitsomme Sygdomme i Dansk Journalistik" (1997) og "Den Redigerende Magt - Nyhedsmediernes Politiske Indflydelse" (2002).

Hans eget medieforbrug er alsidigt. Privat holder han Weekendavisen.

- Men på jobbet har jeg adgang til mange andre papiraviser, blandt andet mit yndlingsmedie: Die Zeit. Desuden supplerer jeg online med New York Times, Spotify, Netflix og HBO. Til gengæld ser jeg stort set kun fodbold, især AGF, på flow-tv, siger han.

Anker Brink Lund bor i Viby Sj. Han er gift med forskningsleder Henriette Buus og har to sønner. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce