Annonce
Erhverv

Han var en del af landsdækkende konkurs-boom: ”Man lærer noget om sig selv”

- Fristen for indsendelse af årsregnskab blev i foråret 2020 udskudt med tre måneder. Det har også skubbet den bølge af tvangsopløsninger, som normalt finder sted i oktober og november til januar og februar, siger Bjarke Roed-Frederiksen fra SMV Danmark. Pressefoto/Magnus Fond
Observatører frygter en national corona-relateret konkursbølge efter nye, nedslående tal. Imens forbereder konkursramt entreprenør på Langeland næste erhvervseventyr.
Annonce

Kim Carisius Johansen har netop drejet nøglen om på ejendomsfirmaet Eidsberg ApS. Det nåede at eksistere i to år. Som fuldtidsbeskæftiget i den norske byggebranche havde han svært ved at afsætte den fornødne tid til at få virksomheden på vingerne.

- Jeg har nok haft for mange bolde i luften, siger han.

Da coronavirus satte en stopper for pendleriet mellem den norske hovedstad Oslo og hjemmet i Tullebølle, fik han tid til at lægge flere kræfter i Eidsberg ApS, som lå på hjemmeadressen. Men da var det for sent.

- Jeg havde overskredet mine deadlines på forskellige indberetninger, så sagen var overgået til Skifteretten, siger Kim Carisius Johansen.

Annonce

Symptomatisk for konkurs-boom

I januar var der ifølge SMVdanmark 1.112 konkurser på landsplan, efter det månedlige konkurstal i hovedparten af 2020 havde ligget et sted mellem 400 og 500. Den primære årsag til den bratte stigning er, at myndighederne har måttet tvangsopløse en større mængde inaktive virksomheder, der ligesom Eidsberg ApS ikke har indberettet deres årsregnskab i tide.

- Fristen for indsendelse af årsregnskab blev i foråret 2020 udskudt med tre måneder. Det har også skubbet den bølge af tvangsopløsninger, som normalt finder sted i oktober og november til januar og februar, skriver Bjarke Roed-Frederiksen, chefkonsulent i SMVdanmark, i en mail.

Annonce

Ingen penge

Advokat Henning Moritzen, som er kurator tilknyttet konkursboet Eidsberg ApS, oplyser til Fyns Amts Avis, at man ikke har kigget på gældens størrelse.

- Der er ingen aktiver. Der er ingen penge at gøre med, siger Henning Moritzen.

Kim Carisius Johansen ærgrer sig over, at Eidsberg ApS, hvis forretningsgrundlag skulle have været renovering og vedligeholdelse af forskellige bygninger, gik konkurs.

- Men sådan er det, når man spiller Matador i den virkelige verden. Nogle gange må man starte forfra. Mange erhvervsdrivende vil helst ikke gøre forretning med folk, som ikke har været igennem en konkurs, simpelthen fordi den slags modgang giver karakter. Man lærer noget om sig selv. Jeg har lært, at jeg ikke kan klare alt selv. I mit næste firma skal jeg have ansat nogle gode folk til at hjælpe mig, siger Kim Carisius Johansen.

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce