Annonce
Navne

Han passer stadig på de fredede bygninger

70 år: Hans Jørgen Hansen, Tommerup, tidligere leder af Bygningssynet i Raadvad, med speciale i at udføre bygningssyn, handlingsplaner og projekter på fredede og bevaringsværdige bygninger for ejere, fonde og myndigheder, fylder 70 år den 6. april.

Hans Jørgen Hansen blev uddannet tømrer med bronzemedalje i 1972 og specialiserede sig siden i restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger gennem efteruddannelse på restaureringsakademiet i Venedig og på to halvårlige efteruddannelsesforløb i Raadvad.

Hans Jørgen Hansen drev i et par år sin egen virksomhed som restaureringshåndværker, men via efteruddannelserne og en efterfølgende ansættelse i Raadvad, specialiserede han sig i planlægning af vedligeholdelse og tilstandsvurdering på fredede og bevaringsværdige bygninger.

Annonce

I 2005 blev Hans Jørgen Hansen leder af bygningssynsordningen i Center for Bygningsbevaring og udarbejdede i den sammenhæng vedligeholdelsesrapporter for en lang række bevaringsværdige og fredede ejendomme over hele landet.

For Kulturstyrelsen har han medvirket i et stort pilotprojekt vedrørende udarbejdelse af handlingsplaner for de fredede ejendomme, som alle ejere af fredede bygninger blev tilbudt som en del af Kulturstyrelsens fredningsgennemgang. Eksempler på handlingsplanerne kan læses på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

Parallelt med udviklingen af Raadvads bygningsordning udførte Hans Jørgen Hansen gennemgang, registrering og vurdering af Kulturstyrelsens 12 materialedepoter og fik alt samlet og registreret i et samlet depot, så ejere af fredede ejendomme efterfølgende har mulighed for at få udleveret f.eks. tagsten til restaurering af deres ejendom, hvis lageret indeholder egnede sten.

Hans Jørgen Hansen fungerer som rådgiver og konsulent omkring komplicerede restaureringsopgaver og tilstandsvurderinger for en lang række tegnestuer samt for Kulturstyrelsens Bygningskontor. Han har bl.a. været ansvarshavende for omlægning af tagene på fredede herregårde og på komplicerede bindingsværksrestaurering på fredede ejendomme, både i Københavnsområdet og senest over en lang årrække på Læsø.

Her har han været projektleder på restaureringen af en række tangtængede bindingsværksejendomme, blandt andet den store og ikoniske Læsø Museumsgård. Et arbejde, der har været en del af en vigtig brik i Læsø Kommunes arbejde med at få Løsø på verdenskortet i form af en mulig plads på Unescos verdensarvsliste over kultur og natur.

Hans Jørgen Hansen har sideløbende været underviser på Center for Bygningsbevarings kurser for håndværkere og rådgivere og har holdt praktiske byggepladskurser ved opstart af restaureringsopgaver.

Hans Jørgen Hansen har med sin store håndværks- og restaureringsfaglige viden været en uundværlig del af Center for Bygningsbevaring i over 20 år og er det fortsat.

Annonce
Ærø For abonnenter

Dengang 'Anna' af Marstal forliste: Søfolk kæmpede 36 timer efter kollision med hval

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

32-årig mand varetægtsfængslet: 18 gange har han smadret ruder i kommunens kontorer

Sport For abonnenter

Uimodståelig Mathias Gidsel tilbage - og GOG viser sig som seriøs DM-kandidat

Sport

Den pokal var kun et straffespark væk

Langeland

Debat: Det er for mig vigtigt, at Danmark ikke mister betydning og anseelse ved at stå udenfor

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Langeland

Anmeldt for vold: Lokal bådejer angreb havnefogeden

Sport For abonnenter

GOG-kommentar: Så fik de travlt hos Danske Spil

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Navne For abonnenter

Folk kan ikke få nok af Thomas B. Thriges Gades historie: Odense Teater åbner for ekstraforestillinger - og så noget om fynske forfattere

Langeland For abonnenter

Brugsen i Rudkøbing leverer største overskud nogensinde: - Alt flaskede sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Faaborg-Midtfyn

Ægtepar satser stort og køber partneren ud: - Vi har satset alt, vi ejer - og lidt til

Svendborg For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Flot gave fra erhvervslivet kan løfte GOG, Rabbits og kulturlivet endnu højere op

Ærø

Efter episode i Odense: Flere hjertestartere bag lås på Ærø er nu på vej udenfor

Annonce