Annonce
Fyn

Mød Oliver Christensen: Han fik styr på boldene først, derefter vreden - men han sviner stadig sig selv til

Da Oliver Christensen spillede miniput, var det ikke kun stolperne, hans vrede gik udover. Men han fik hjælp til at bruge frustrationerne konstruktivt, selvom der tydeligvis stadig er en del perfektionisme tilbage i ham. Efter sin debut på A-landsholdet takkede han også sine nye holdkammerater for at koncentrere sig helt frem til slutfløjtet, så han kunne debutere med et "clean sheet". Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
OB-målmand Oliver Christensen har lært at blive sur på den rigtige måde, når han begår fejl. Hans familie har hjulpet ham et langt stykke ad vejen, men en anden person har også haft stor betydning for ham. Mød OB-målmanden på fyens.dk og faa.dk, onsdag kl. 19.00.
Annonce

FODBOLD: Som han står der foran klubhuset i Ådalen med sit hår indsvøbt i en Faxe Kondi-bandana er det ikke nemt at se. Han smiler skævt og joker med de andre OB-spillere, der kommer sivende tilbage fra formiddagens træning.

Men inde i den 21-årige Kerteminde-knægt bor et iltert temperament, der stadig ind imellem vækkes til live, når boldene passerer hans 190 centimeter lange krop i OB-målet.

- Nogle gange tager det lidt overhånd. Jeg går i hvert fald op i fodbold med liv og sjæl. Det er ikke så meget andre folk, det går udover. Det er mest mig selv. Jeg kan blive rigtig sur på mig selv, når jeg ikke synes, at jeg gør det godt nok, eller når jeg gør noget dumt.

Som barn havde han svært ved at tøjle temperamentet, og enkelt gang var dommeren nødt til at afbryde en kamp i Kerteminde Cup, fordi Oliver Christensen var så rasende over et indkasseret mål. Det var et år inden, han kom til OB.

- Da jeg var yngre, gravede jeg nogle gange mig selv ned i et hul, som jeg havde svært ved at komme op af, og det gjorde mig mega dårlig. Det synes jeg ikke, jeg gør på samme måde mere. Jeg kan stadigvæk godt blive sur på mig selv. Men så er det måske fem sekunder, mens jeg spiller eller træner, jeg tænker over det.

- Og så er det klart efter kampen, når jeg kommer hjem, kan jeg godt sidde og svine mig selv til et par timer, hvis jeg synes, jeg har lavet noget, der er dumt, siger han og refererer til sin egen indsats så sent som i fredagens kamp i Randers.

- Så sover jeg ikke så godt og sidder og kigger lidt ud i luften. Sådan tror jeg, der er mange, der har det efter en kamp, hvor man ikke føler, at man har præsteret det, man burde.

Annonce

Måtte have hjælp udefra

Da Christensen var omkring 14 år, begyndte han hos en mental-træner, der fik stor betydning for ham.

- Han hjalp mig utrolig meget. Det var selvfølgelig lidt grænseoverskridende, men han hjalp mig med at se nogle ting, som jeg ikke kunne se selv eller få styr på med mine forældre. Jeg fik mere styr på mine tanker og følelser og kom mere i balance generelt.

Udover den professionelle hjælp har familien også altid været en vigtig støtte for OB's førstemålmand.

- Det er klart, at mine forældre har jo betydet meget. De har bragt mig rundt omkring og hjulpet med mange ting.


Da jeg var yngre, gravede jeg nogle gange mig selv ned i et hul, som jeg havde svært ved at komme op af, og det gjorde mig mega dårlig. Det synes jeg ikke, jeg gør på samme måde mere

Oliver Christensen


Han reflekterer over nogle af barndommens episoder på fodboldbanen, han helst vil fortrænge:

- Når jeg sad i bilen på vej hjem, så blev kampen altid snakket igennem. Det var ikke altid, jeg selv gad snakke om den, hvis det var gået dårligt. Men det vidste mine forældre også godt. Så snakkede vi bare om det dagen efter.

Et valg han ikke længere har, når han bliver bedt om at forholde sig til sin egen og holdets præstation uge efter uge. Nogle gange få minutter efter slutfløjtet. Som da han ytrede sin skuffelse over 3-1 nederlaget mod Brøndby for nylig fremfor at glæde sig over sin første udtagelse til A-landsholdet.

Annonce

Farmor hører og ser med

Men så er det godt, han kan snakke med familien dagen efter. Også bedsteforældrene som følger intenst med i hver kamp.

- Min farmor er begyndt at se alle Superliga-kampe. Hun skal følge med i, hvordan det går. Min farfar ringer også altid dagen efter kampen. Nogle gange ryger den lige på medhør, så farmor også kan deltage. Hvis hun ikke har noget fornuftigt at sige, så ryger den op til øret igen, griner han.

Oliver Christensen boede indtil for nyligt hjemme hos sin mor i Kerteminde, men nu har han fundet sig en lejlighed i Odense sammen med en kammerat. Det var på morens opfordring, men han kommer stadigvæk hjem forbi mor en gang om ugen sådan cirka, resonerer han sig frem til med et stort smil. For hun kan ikke helt undvære ham, griner han.

- Det er lidt ærgerligt, jeg tror, hun fortryder lidt, at hun smed mig ud. Hun savner mig. Det tror jeg, hun gør. Eller det ved jeg, hun gør. For det siger hun altid, når jeg kommer hjem.

Onsdag den 2. december fra klokken 19 har du mulighed for at stille spørgsmål til Oliver Christensen, når vi interviewer ham live her på siden. Du kan allerede nu stille spørgsmål ved at skrive en mail til spoerg@jfmedier.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tidligere GOG-profil til udlandet

Annonce