Annonce
Svendborg

Han er ærøbo og tidligere folketingsmedlem: Nu vil Anders Johansson (K) ind i byrådet i Svendborg

Anders Johansson (K) stiller op til kommunalvalget i Svendborg. Arkivfoto
Det Konservative Folkeparti har fået en erfaren herre med på opstillingslisten til kommunalvalget i november. Anders Johansson har i årrække siddet i kommunalbestyrelsen på Ærø og været medlem af Folketinget. Nu bor han på Thurø, og han er klar til valg, siger han.

Svendborg: Både på Ærø og på Christiansborg er han et kendt ansigt.

Nu forsøger Anders Johansson (K) også at blive et kendt ansigt i Svendborg, da han den 16. november stiller op til kommunalvalget for Det Konservative Folkeparti.

- Jeg har det med at engagere mig i det lokalområde, jeg bor i, og nu har jeg boet i Svendborg i halvandet år, og derfor synes jeg, at det er naturligt, at jeg også engagerer mig i lokalpolitik, siger Anders Johansson, som bor på Thurø og arbejder for Aarhus-firmaet Koncenton.

Annonce

Han fortæller, at han vil gå udmyg til opgaven, selvom han har mange års erfaring fra kommunalbestyrelsen på Ærø og blev tiltroet mange tunge ordførerposter, dengang han sad i Folketinget.

- Nu skal folk skal lige lære mig at kende. Jeg er jo et nyt ansigt i byen, siger han og fortsætter:

- Men jeg har stor lyst til at arbejde med kommunalpolitik i Svendborg. Kommunen er jo noget større end Ærø, men mange af sagerne er ens. Jeg vil arbejde for, at der styr på økonomien, at der bliver skabt arbejdspladser, at vi hjælper de svageste og sætter krav til dem, der kan, siger han.

Han stiller også op til næste folketingsvalg. Det gjorde han også i 2019, og der kom han ikke ind.

- Men hvis jeg skulle være heldig at komme ind denne gang, så ser jeg det kun som en fordel, hvis jeg også har sæde i byrådet i Svendborg, siger Anders Johansson.

En stærk kandidat

Henrik Nielsen, som er spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, er glad for at få Anders Johansson på opstillingslisten.

- Anders er en stærk kandidat, fordi han har mange års lokalpolitisk erfaring og han har også siddet i Folketinget, siger han.

Det Konservative Folkeparti i Svendborg har endnu ikke en kandidatliste klar.

- Der er flere gode kandidater, som er interesserede, så derfor holder vi lige listen lidt. Jeg vil dog tro, at vi er klar til at offentliggøre den i slutningen af næste uge, siger Henrik Nielsen.

Der er heller ikke lavet en rangorden af kandidaterne endnu, fordi den lokale partiforening har måttet udskyde sin generalforsamling på grund af corona.

- Men sidste gang stod kandidaterne i alfabetisk rækkefølge, og listen var sideordnet forstået på den måde, at de, der fik flest stemmer, var dem, der blev valgt ind, fortæller Henrik Nielsen, som igen er listens spidskandidat og derfor vil være at finde øverst på listen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Populistisk, Mette Kristensen

Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce