Annonce
Fyn

Halv million til grønt ærøeksperiment: - Nu kan vi få sat skub i det

Louise Badino, der sammen med Maja Wenzel Ørum står i spidsen for Ærø Eksperimentet, glæder sig over, at de netop har modtaget godt 500.000 kroner fra landdistriktspuljen under Erhvervsministeriet. Foto: Anders C. Østerby
Ærø Eksperimentet, der skal skubbe på den grønne omstilling på Ærø, har fået mere end 500.000 kroner fra landdistriktspuljen til at komme ud over rampen med.
Annonce

Ærø: Mere end en halv million kroner er der netop nu på vej til Ærø fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Mere præcis er modtageren Ærø Eksperimentet - En Fælles Forskel, som vil understøtte den grønne omstilling, og har som mål, "at ærøboerne skal bidrage til regeringens mål om en CO2-reduktion på 70 procent inden 2030".

- Det her er ligesom det første spadestik. Med de her penge kan vi søsætte projektet og få sat skub i det. Så vi er meget glade for støtten, vi har fået, lyder det fra den ene af Ærø Eksperimentets to grundlæggere, Louise Badino.


Vi har haft det sådan, at hvis det ikke blev til noget, kunne vi læne os tilbage og håbe på at andre gjorde noget, men nu må vi for alvor i gang

Louise Badino, Ærø Eksperimentet


Nyheden om støtten landede torsdag, og hun fortæller, at tanken om, at der nu er kommet er sat gang i hjulene, lige skal bundfælde sig.

- Nu skal vi lige have sundet os, sat os ned og få lagt en slagplan. Vi har ikke rigtig turdet tro på noget, før vi havde støtte. Vi har haft det sådan, at hvis det ikke blev til noget, kunne vi læne os tilbage og håbe på, at andre gjorde noget, men nu må vi for alvor i gang, lyder med et grin fra Louise Badino.

Ud over den halve million, der nu er kommet fra landdistriktspuljen, er Ærø Eksperimentet også ved at blive behandlet i det kommunale system. I forbindelse med etableringen af en ærøsk udviklingsfond, blev eksperimentet også udvalgt som et af tre projekter, som man fra kommunens side gerne vil hjælpe ud over rampen.

Ser I støtten her som en blåstempling også over for kommunen?

- Det kan man håbe, men vi har det også sådan, at kommunen jo skal have lyst til at være med, og ikke bare økonomisk. Det er vigtigt, de er med som samarbejdspartner, så vi ikke går på tværs af ting, som kommunen allerede har gang i. Men vi kan jo allerede forstå, at man synes, det er et spændende projekt.

Fakta: Ærø Eksperimentet

Ærø Eksperimentet vil samle ærøboerne om den grønne omstilling i et eksperiment, der skal vare til 2030.

Målet er, at 10 procent af Ærøs befolkning skal deltage, deriblandt også virksomheder, foreninger og institutioner.

Samtidig skal eksperimentet have eksperter inden for adfærd, digitalisering og data tilknyttet.

Planen er at begynde med at øge genanvendelsen af affald og vil senere inddrage andre områder som fødevarer, energi, drikkevand mv.

Louise Badino fortæller, at pengene nu skal bruges til nogle workshops og til det videre arbejde med fondsansøgninger.

- Og så er der sat penge af til at få lavet en digital løsning, som hele projektet kan hænges op på. Det kan være en app eller en hjemmeside, men det er noget af det, vi nu kan arbejde videre med, fortæller Louise Badino.

Erhvervsministeriets Landdistriktspulje har i alt givet støttetilsagn til otte projekter i Region Syddanmark til en samlet værdi af 1,8 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Brand i Toldbodgade

Annonce