Annonce
Langeland

H.C. Ørsted Selskabet sender forskere ud i verden

Prisen har dels til formål at hylde H.C. Ørsted, dels at opmuntre til interesse for naturvidenskab og forskning.
Alle årets modtagere af H.C. Ørstedpriser og -rejselegater er nu offentliggjort.

Årets fire rejselegater fra H.C. Ørstedselskabet går til at sende fire forskere til henholdsvis Island og Bolivia og til Boston og New York i USA.

Formanden for H.C. Ørstedselskabet, Troels Krøyer, lægger vægt på at priser og legater er meget internationalt orienterede. Når 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen næste år skal fejres, er det godt at have Ørsted-ambassadører ude i verden, forklarer han i en pressemeddelelse.

Rejselegaterne er hver på 50.000 kroner til studier i udlandet. To af dem går til studerende indenfor naturvidenskab og to til humaniorastuderende. De naturvidenskabelige går i år til Bo Hansen, som studerer sundhedsteknologi på Aalborg Universitet, og som skal til Brigham and Women's Hospital, Harvard Medical School i Boston, og til Astrid Wied-Christiansen, som studerer Geoscience ved Aarhus Universitet. Hun skal studere på University of Iceland.

De humanistiske rejselegater tilfalder Frederik Agner Husted fra Københavns Universitet, som har fået en samarbejdsaftale med Universidad Mayor de San Andrés i Bolivia, og til Astrid Grith Sørensen fra Aarhus Universitet. Hun skal studere ved Gallatin School of Individualized Studies, New York University.

Annonce

H.C. Ørsted Prisen

H.C. Ørsted Selskabet blev i 2004 stiftet i Rudkøbing, hvor H.C. Ørsted blev født i 1777.

Det er selskabets formål at gøre børn og unge interesseret i naturvidenskab.

Det er H.C. Ørsteds nysgerrighed, passion og interesse for naturen, der gør det nærliggende at knytte hans navn til nye måder at udforske naturen på.

Priserne er blevet uddelt siden 2103.

Det er H.C. Ørstedselskabets priskomité, der har udvalgt såvel prismodtagere som legatmodtagere.

Forskerpriserne kan ikke ansøges, hvorimod rejselegaterne kan søges en gang om året.

Talentpriser uddeles

H.C. Ørstedselskabet uddeler også to forskertalentpriser på hver 10.000 kroner. Den ene går i år til PhD Alexander Sebastian Hauser, der forsker i bioinformatik og datavidenskab ved institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi ved Københavns Universitet. Den anden pris tildeles Line Hagner Nielsen, der er farmaceut på DTU, og som forsker i muligheden for at få blandt andet vacciner og insulin til at virke i tabletform.

Som tidligere omtalt i avisen går årets hovedpris til chefkonsulent Torsten Neubert fra DTU. I pressemeddelelsen fra H.C. Ørsted Selskabet roser formanden for priskomiteen Neubert for hans internationalt anerkendte forskning, som bliver citeret af forskere fra hele verden, og for hans eminente formidlingstalent.

Formidlingstalentet giver han en prøve på, når han modtager prisen på H.C. Ørsteds fødselsdag den 14. august, hvor han og de andre prismodtagere får overrakt priserne. Torsten Neubert holder i forbindelse med overrækkelsen festforelæsning i Ørstedspavillionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brandårsag ukendt: Ild i madras

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];