Annonce
Erhverv

Højgravide Ann-Sophie åbnede webshop under corona: Fik succes og kunder i udlandet

Ann-Sophie Ulka Faust, ejer af Fabrek, var højgravid, da corona ramte. Alligevel formåede hun at køre rundt med pakker i hele Odense og starte en webshop. Foto: Birgitte Carol Heiberg
2500 ordrer og internationale kunder var resultatet de første måneder for nyåbnet webshop, som blev forceret frem på grund af coronakrisen.

Hvad gør man, når man er iværksætter, butiksejer og højgravid, og landet lukker ned på grund af en pandemi? Man kæmper sig igennem det. Sådan var det nemlig for Ann-Sophie Ulka Faust, der kørte Odense tynd for at levere pakker og åbnede en webshop, som havde større succes, end hun havde forventet. Midt under coronakrisen.

- Man ved jo ikke, hvordan det kommer til at gå, men man er bare nødt til at gøre noget frem for at sætte sig ned og hvile på laurbærrene. Man er nødt til at gøre noget aktivt og tænke i et andet forbrugsmønster og ny købsadfærd, og det har vist sig at være rigtig godt, siger Ann-Sophie Ulka Faust.

Fabrek sælger boliginteriør som plakater og stearinlys. Nogle af plakaterne har Ann-Sophie Ulka Faust selv designet og lavet. Foto: Birgitte Carol Heiberg

I Overgade ved siden af de hårdtarbejdende håndværkere, der er ved at strikke midtbyen sammen igen, finder man Fabrek - interiørbutikken ejet af Ann-Sophie Ulka Faust.

Annonce

Butikken har hun bygget op fra bunden og har mange trofaste kunder, som besøger den farverige butik eller følger med på det sociale medie Instagram. Man kan dog aldrig vide, hvor trofaste ens kunder virkelig er, før de er blevet sat på prøve - og det blev de, da Danmark lukkede ned.

- Fuck. Åh nej. Hvad så? Er det nu, at det hele bare dør ud, og jeg skal lukke butikken? siger Ann-Sophie Ulka Faust, da hun tænker tilbage på, hvordan hun havde det, da hun hørte statsministerens udmelding den 11. marts.

Fabrek

Fabrek er startet og ejet af Ann-Sophie Ulka Faust og begyndte som en lille butik i april 2019 i Nedergade i Odense. Butikken var kun 20 kvm, og havde åbent tre dage om ugen. 

Øget efterspørgsel fik Ann-Sophie Ulka Faust til at flytte til 120 kvm i Overgade 12 i oktober 2019, hvor butikken nu ligger og har åbent fem dage om ugen. Ann-Sophie Ulka Faust styrer også en lille sæsonbutik på Ærø. 

Ann-Sopie Ulka Faust beskriver Fabrek som en butik med udvalgt interiør, som man ikke kan få alle andre steder. Derfor bliver der ofte også skiftet ud i butikkens varer, så der hele tiden er nye ting at finde i butikken. Der er fem medarbejdere ansat. 

Ann-Sophie Ulka Faust er 33 og uddannet fra KEA i trendstrategi og branddesign. I slutningen af juni blev hun mor til sin tredje søn. 

- Den første dag kunne jeg slet ikke tænke klart, men så sov jeg på det. Jeg tænkte, at det var nu, vi skulle tænke anderledes, så vi kunne overleve og gøre tingene på den bedst tænkelige måde, fortæller Ann-Sophie Ulka Faust.

Webshop blev succes

Fabrek havde i marts ingen webshop, men kunder i hele Danmark havde tidligere bestilt fra butikken gennem butikkens Instagram, og det blev de ved med. Derudover tilbød butiksejeren gratis fragt til hele Odense som et specielt coronatilbud, og derfor måtte Ann-Sophie Ulka Faust køre rundt med pakker og en stor mave i flere timer hver dag, når butikken var lukket.

- Sideløbende med det besluttede jeg mig for, at webshoppen skulle laves færdig. Jeg er ret perfektionistisk anlagt, så den har hele tiden været noget, som jeg arbejde lidt på, og som var "work in progress", men nu skulle den bare ud. Så måtte vi tage alle de der skønhedsfejl med, siger Ann-Sophie Ulka Faust.

Ann-Sophie Ulka Faust prøvede at tænke i nye baner, da corona slog til. Gennem hendes nye webshop har hun fået omkring 2500 ordre siden slutningen af marts. Foto: Birgitte Carol Heiberg

I to uger arbejdede butiksejeren intenst med at få webshoppen op og køre, og i slutningen af marts var den der så. Fabrek havde fået en webshop, og det viste sig hurtigt at være en god idé. Siden webshoppen åbnede i slutningen af marts har butikken nemlig fået omkring 2500 ordrer.

- Det var helt vildt fra dag et. Den fjerde april havde vi et-årsdag, hvor vi gav 20 procent i butikken og på webshoppen, og den dag fik vi omkring 200 ordrer. Mig og min mor klarede ordrerne de første par uger, men det var helt vildt. Vi fik så mange ordrer, at vi næsten ikke lavede andet, siger Ann-Sophie Ulka Faust.

Butikken har været nødt til at ansætte endnu en medarbejder, som kan stå for de mange ordrer, der skal ud af huset. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Butiksejeren har derfor været ude og finde en medarbejder mere, som står for at håndtere de mange ordrer, som vælter ind og de mange pakker, som skal ud til kunderne.

Annonce

Kunder fra udlandet

Ann-Sophie Ulka Faust har desuden lagt mærke til noget overraskende, når hun kigger ordrerne igennem. Det er nemlig ikke alle pakker, der skal sendes til Danmark.

- Canada, USA, Korea, Singapore, Finland - vi sender mange udlandspakker. Jeg tror, at det er omkring 5 procent af alle ordrerne, der skal sendes til udlandet, og det har nok også noget at gøre med, at jeg bruger Instagram så meget, for der er der også mange følgere fra udlandet, siger Ann-Sophie Ulka Faust.


Vi fik så mange ordrer, at vi næsten ikke lavede andet.

Ann-Sophie Ulka Faust


Mange af de internationale kunder køber også for større beløb, så det bedre kan betale sig, når de også skal betale for fragt, og det er på trods af, at webshoppen kun er på dansk, og priserne står i kroner.

- Webshoppen har klart åbnet op for en del internationale kunder, som vi ikke havde før, og derfor er vi i gang med at få lavet hele webshoppen på engelsk, og jeg har købt fabrek.com, så det er det næste, der skal ske, fortæller butiksejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce