Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hærværk, alkohol og uro: Slut med aftenåbent på biblioteket i Ringe

Biblioteket i Ringe har ikke længere aftenåbent. Det er en konsekvens af uro og hærværk på stedet. Arkivfoto: Kim Rune
Længere tids hærværk på biblioteket i Ringe om aftenen får nu konsekvenser, idet det ikke længere er muligt at benytte stedet om aftenen. Blandt andet er der fundet alkohol på biblioteket.

Ringe: I flere år har det været muligt at lukke sig ind på Ringe Bibliotek om aftenen for at låne bøger eller bruge computerne.

Men fra fredag den 11. oktober vil der være lukket på biblioteket i Ringe allerede fra klokken 18. Det skyldes, at der i en længere periode har været problemer med uro og hærværk om aftenen, og det er nu eskaleret i sådan en grad, at bibliotekets ledelse har valgt at politianmelde hændelserne og samtidig lukke biblioteket for adgang efter klokken 18.

- Det er ærgerligt, at vi er nødt til at lukke biblioteket for de mange borgere, der plejer at benytte biblioteket i aftentimerne på grund af nogle få, der skaber uro og hærværk, siger Birthe Mogensen, biblioteksleder på Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne, i en pressemeddelelse.

I Faaborg-Midtfyn Kommune har de fire biblioteker i Broby, Faaborg, Ringe og Årslev længe kunne kalde sig åbne biblioteker. Her kan man uden for normal åbningstid lukke sig ind ved hjælp af sit sygesikringskort, hvis man er over 15 år. Det kan man fra klokken 7 og frem til klokken 22.

Annonce

Sender et signal

Men det er for en stund slut om aftenen i Ringe, og det i høj grad for at sende et signal, lyder det fra biblioteksfaglig leder, Morten Dahl Nielsen.

- Vi vil lige mærke efter, om det har en effekt, og det ved vi fra andre steder i landet, at det har. Og så for at sende et signal om, at det ikke er noget, som vi accepterer, siger Morten Dahl Nielsen, som ikke har nærmere oplysninger om, hvad hærværket har bestået af.

- Men det er lettere hærværk, og så er det noget opførsel, der ikke ligger inde under det, som vi betegner som god opførsel. Men vi har ikke været til stede, fordi det er foregået om aftenen, så vi kan ikke vide helt præcist, hvad det er, lyder det fra ham.

Det kan overvågning på biblioteket måske afsløre. For det er der faktisk, men det er kun politiet, som kan bede om at se det. Det kan blive tilfældet, når nu der er indgivet en politianmeldelse.

- Det vil det være, men det er op til efterforskningen, bemærker Morten Dahl Nielsen.

Stadig weekendåbent

Ifølge Birthe Mogensen er der fundet alkohol inde på biblioteket og smadrede flasker uden for. Med sløjfningen af aftenåbent vil der være åbent i Ringe fra klokken 7 til 18 - også i weekenden.

- Vi håber, at vi snart finder en løsning, så Ringes borgere igen kan få adgang til bibliotekets lokaler i aftentimerne. Indtil da må vi henvise borgerne til at benytte vores andre biblioteker, der stadig har åbent til kl. 22.00 alle dage, lyder det i pressemeddelelsen fra Birthe Mogensen.

Har man behov for at komme på biblioteket efter klokken 18, så kan det gøres på Faaborg Bibliotek eller Årslev Bibliotek, der fortsat er åbne fra kl. 7-22. Broby Bibliotek er pt. lukket pga. flytning, men åbner igen d. 1. november 2019.

Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Annonce