Annonce
Ærø

Hærværk i Marstal: - Der var glaskår, spyt og blod overalt

- Jeg er bare glad for, at det var mig, han kom ind til og ikke en af de andre her på gaden, hvor det ofte er lidt ældre eller kvinder, der har butikken, siger Rasmus Løjborg Bechgaard. Foto: Michael Printzlau
Lørdag formiddag blev Den Lille Café på Kirkestræde i Marstal udsat for groft hærværk. En ung mand - i meget tydelig påvirket tilstand - havde brudt ind gennem en bagindgang og var begyndt at kaste med flasker, spytte og bløde overalt, og ødelægge inventar. Indehaver af Den Lille Cafe, Rasmus Løjborg Bechgaard, pågreb manden og lavede en civil anholdelse.

Marstal: Rasmus Løjborg Bechgaard, indehaver af Den Lille Cafe på Kirkestræde, gik lørdag formiddag ned for at aflevere nogle venner på færgen. På vej derned stødte han på en mand, der cyklede langs gaden. Manden virkede meget påvirket, og cyklede ganske usikkert.

- Jeg aner ikke, hvem han var. Han væltede rundt og var tæt på at støde ind i biler og sådan, siger Rasmus Løjborg Bechgaard, og fortsætter:

- Så sagde vi til ham, at han gerne måtte lade være med vælte op ad bilerne. Det blev han meget sur over. Jeg tror virkelig bare, at han var ude på ballade. Og man kunne tydeligt se, at han var helt væk på et eller andet.

Annonce


Han har spyttet overalt. Og så har han skåret sig på nogle flasker, så hans blod var også alle steder.

Rasmus Løjborg Bechgaard


Den unge mand, som Rasmus Løjborg Bechgaard gætter på er omkring de 25 år, har efterfølgende brækket en port ned, og dermed fået adgang til Rasmus Løjborg Bechgaards café.

- Da vi kom tilbage, var der en sød dame, der kom ned og sagde, at vi ikke skulle gå længere, fordi der var en mand, der var i gang med at smadre caféen, men altså, jeg er en mand på 130 kilo, så jeg bliver ikke så let skræmt, siger Rasmus Løjborg Bechgaard.

- Jeg tror dog ikke, at han kender mig, eller har noget imod mig. Han var virkelig langt væk.

Sådan så et lille udsnit af caféen ud, efter manden havde været der. Foto: Privatfoto

Da Rasmus Løjborg Bechgaard kom op til caféen, mødte han manden, der var igang med at kaste med flasker og ødelægge så meget af caféen, som han kunne.

- Han kastede også med flasker mod mig. Han har spyttet overalt. Og så har han skåret sig på nogle flasker, så hans blod var også alle steder.

Manden opdagede, at Rasmus Løjborg Bechgaard ikke sådan var til at skræmme. Så han valgte at tage benene på nakken, og hoppe ud fra en altan, for at komme væk. Men Rasmus Løjborg Bechgaard var lige i hælene på ham.

- Der er lidt vej ned. Det var han nok ikke klar på. Så han slog sig nok, da han hoppede ned. Men jeg kender godt den altan, og hvor langt der er ned, så jeg hoppede efter ham, siger han.

Nu skal Den Lille Cafe i Marstal rengøres helt, og alle flasker, hvor personen potentielt kunne have spyttet i, skal smides ud. Foto: Michael Printzlau

Rasmus Løjborg Bechgaard fik lagt gerningsmanden ned, og sagde til ham, at han var anholdt.

- Det er vel det, man skal gøre, når man laver sådan en civil anholdelse. Politiet kom ikke så lang tid efter, siger han.

Politi

Milan Seyfabad fra Fyns Politi bekræfter historien.

- Klokken 11:06 fik vi en anmeldelse om hærværk på Kirkestræde i Marstal. Vi reagerede på den, og da vi kom derud traf vi en påvirket mand på adressen. Han er nu sigtet for hærværk, oplyser han.

Om manden er kendt af yderligere kendt af politet, vil politiet ikke udtale sig om.

For Rasmus Løjborg Bechgaard kom episoden på det værst tænklige tidspunkt.

- Jeg synes da bare, at det er træls, at vi lige var ved at være klar til at åbne. Vi havde jo også fået beskeden om genåbning i sidste uge. Nu skal vi til at smide alt ud. Vi ved jo ikke, hvad han har spyttet i. Så alle gamle flasker skal smides ud. Og nu skal vi også til at ansætte rengøringspersonale til at gøre alting rent flere gang. Man ved jo ikke, hvad han har været i og hvad han har lavet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce