Annonce
Langeland

Håndværkere i gang på Fiskeriets Hus: Museum på Langeland får nyt tag

Fiskeriets Hus får nyt tag - og hele museet er igen i brug
Annonce
Fra arbejdet med at montere nyt tag på Fiskeriets Hus i Bagenkop. Foto: Michael Lorenzen

BAGENKOP: Der har været steder i taget på Fiskeriets Hus i Bagenkop, hvor det har kunnet dryppe ned og ind i museet. Men det er slut nu. Fiskeriets Hus får nyt tag. Den lokale byggevirksomhed TTS står for udskiftningen.

Taget bliver i tagpap, mens den beboelse, der er i tilknytning til ejendommen, skal have tegltag.

- Der har da været nogle reaktioner a la, "Tagpap? Hvorfor nu det?" Men det passer fint til bygningen. Helhedsindtrykket vil blive fint. Der vil være harmoni over det, fastslår Steffen Rasmussen, der er formand for bestyrelsen for Fiskeriets Hus.

De fire tømrersvende Christian Bilde, Kasper Luttermann, Bjarne Andersen og Finn Rasmussen var i fuld gang med arbejdet, da Fyns Amts Avis for nylig lagde vejen forbi Fiskeriets Hus. Til stede var også indehaver af TTS, Leif Christiansen, samt fiialdirektør Bjarne Bay Jacobsen fra Fynske Banks afdeling i Rudkøbing, der er med til at finansiere taget.

Annonce

Klar inden sommeferien

Efter planen skulle arbejdet være færdigt inden sommerferien. Det er tegltaget, som tager længst tid at få på plads.

Steffen Rasmussen glæder sig selvsagt over, at man får endnu en forbedring af ejendommen, som Fiskeriets Hus overtog 1. januar 2015.

Tidligere har man blandt andet monteret ny facadebeklædning, der er vedligeholdelsesfri, bortset fra at man skal vaske den en gang imellem.

Og sidste år nåede man et meget stort mål - at få installeret skibssimulatoren, så besøgende kan opleve, hvordan det var at sejle ud.

Fiskeriets Hus fik som andre museer lov at genåbne for nylig. Besøgstallet er dog lidt trægt, vurderer Steffen Rasmussen.

- Der er intet at sige til, at nogle stadig er nervøse for at komme her, for coronaen er jo ikke ovre. Det gælder ikke kun gæster, men også vore entrévagter, og vi har sagt til vagterne, at hvis de er den mindste smule nervøse, skal de ikke komme endnu. Det har alle fuld forståelse for, siger Steffen Rasmussen.

Annonce

30.000 kroner bagud

Fiskeriets Hus kan godt se, at der mangler nogle måneders omsætning. Formanden vurderer, at man nok er cirka 30.000 kroner bagud i forhold til, hvordan det ellers ville se ud.

På hovedbygningen kommer tagpap, mens boligen får tegltag. Foto: Michael Lorenzen

- Men det kan ikke nytte noget at fokusere på det. Vi er bare glade for, at vi har måttet gå i gang igen, og så må vi tage den derfra, tilføjer Steffen Rasmussen.

Der er taget alle mulige forholdsregler, og især omkring simulatoren sørger man for grundig afspritning, ligesom brugere skal have handsker på og - som alle andre steder - holde en ordentlig afstand.

De betaler

Der er en lang række fonde og private inde over projektet med nyt tag.

Realdania betaler 200.000 kroner.

LAG bidrager med 368.000 kroner.

Fynske Bank sponsorerer 50.000 kroner, samme beløb tegner Rudkøbing Borgerforening sig for.

Så er der en række anonyme givere og fonde.

På nuværende tidspunkt skal man skaffe cirka 70-75.000 kroner mere. Så er man helt i mål. Projektet står i cirka 900.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fyn nærmer sig igen nul nye corona-smittede

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce