Annonce
Fyn

Guldkronen tager nye restriktioner pænt trods stort tab i omsætning: - At lukke klokken 22 gør ondt

Henrik og Lotte Rasmussen  plejer at holde mindre julefrokoster på Guldkronen, og derfor skal de ikke hen at aflyse alt for mange gæster på grund af de nye corona-restriktioner. Foto: Peter Leth-Larsen
Middelfart-værtshuset har dog formået at kompensere for en del af den tabte indtjening. Samtidig har det ikke tradition for at holde mange store julefrokoster.
Annonce

Middelfart: Fredag aften varslede statsministeren, at barer og restauranter skal lukke klokken 22 resten af året, og at forbuddet mod at samles mere end 10 personer bliver genindført.

Det er dog ikke noget, man tager alt for tungt hos Guldkronen i Middelfart, hvor der i forvejen ikke bliver holdt store julefrokoster. Det fortæller Henrik Rasmussen, der ejer og driver stedet sammen med sin kone, Lotte.

- Vi retter vores markedsføring mod de mindre selskaber. Det har vi nu altid gjort, men til de julefrokoster, vi havde sidste år, satte vi et maks på fjorten, for vi vil ikke have, et selskab bliver for dominerende, siger Henrik Rasmussen, der heller ikke frygter, at for mange gæster selv aflyser af hensyn til corona.


Det er forfærdeligt at være udsat for sådan noget og ikke kunne udnytte sit potentiale som virksomhed

Henrik Rasmussen


- De, der har færdes i vores sektor, siden vi åbnede, tror jeg ikke, holder sig væk. Men siden coronaen startede, er der nogle af vores kunder, som slet ikke er kommet ud, hvis de har været i en risikogruppe, siger han og påpeger, at Guldkronen er indrettet sikkert med afstand og færrest mulige kontaktflader.

Annonce

Har færre på arbejde

Ifølge Henrik Rasmussen mister stedet i øjeblikket omkring 50.000 kroner om ugen i omsætning. En del af det bliver der dog kompenseret for, idet Guldkronen har haft en god sommer - og kan undlade at have så mange folk på arbejde som normalt.

- Men det er da ærgerligt at opleve table indtjeningsmuligheder. Det er forfærdeligt at være udsat for sådan noget og ikke kunne udnytte sit potentiale som virksomhed, siger Henrik Rasmussen, der i øvrigt ikke giver så meget for regeringens hjælpepakker.

- Hvis vi kan dokumentere noget, er det 23.000 om måneden. Det er det, vi plejer at tjene på en almindelig fredag, så jeg gider ikke engang have min revisor til at lave ansøgningen, for han koster også penge, lyder det.

Annonce

Mangler evidens

Henrik Rasmussen mener i det hele taget, at coronarestriktionerne er gået meget hårdt ud over værtshuse og spisesteder.

- Der er ingen evidens for, at der har været spredning af smitte i restaurationsbranchen. Vores sektor har stået for skud uden nogen former for bevisførelse. Det er lidt, som om vi bare er blevet jagtet. Det med at lukke klokken 22 gør ondt på værtshusbranchen, siger han.

Men kan du ikke godt se argumentet i, at der kan være større risiko for smittespredning, når der også kommer alkohol på bordet?

- Det med at have åbent til midnat fungerede rigtig fint. Når jeg kørte herned tidligt om morgenen klokken fem eller halv seks, oplevede jeg tidligere unge mennesker i byen. Det har jeg ikke oplevet siden det med klokken 00. Der synes jeg, der har været ro på, og vi oplever ikke nogen forskel. Alt fungerede fint, når vi lukkede klokken 00, siger Henrik Rasmussen.

Annonce

Vænner sig til mundbind

Han ser dog også en fordel ved, at der er kommet yderligere restriktioner om mundbind, der nu skal bæres indenfor i hele det offentlige rum.

- Det betyder, at folk er bevæbnet med mundbind. Dermed vænner man sig mere til det, siger Henrik Rasmussen, der i det hele taget er fortrøstningsfuld.

- Vores målsætning er at komme ud af oktober, november og december uden at sætte penge til. Og vi må igennem det alle sammen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Svendborg For abonnenter

Birtha og Sanne flyttede med arbejdet til Udkantsdanmark: - Heldigvis var det Svendborg og ikke Hjørring

Annonce