Annonce
Livsstil

Guide: Find de bedste is i hovedstaden

Der er mange gode isbarer at vælge imellem i København, men med den her liste i baglommen går du ikke forkert. PR-foto, Social Foodies
Hav servietten klar, for mundvandet kommer til at løbe. Vi guider dig til fem isbarer i København, som byder på frisklavet kvalitetsis i et utal af smagsvarianter.

Hvis familien skal til hovedstaden, og solen skinner, er det godt at vide, hvor man kan få en god is. Her får du med udgangspunkt i en afstemning blandt brugerne af Børn i byen, en hjemmeside med børnevenlige steder, aktiviteter og udflugter i København og Aarhus, en guide til de fem bedste isbarer i København.

1 Ismageriet

Ismageriet bor i Mikado House ved DR-Byen. Foto: PR-foto, Ismageriet

Ismageriet har i mange år været en ultra populær isbar, og sidste år var stedet ikke alene nomineret til Årets Isbar - det kunne også hæve isvaflen i triumf og gå hjem med prisen. Begrundelsen lød sidste år: Årets isbar får hele familiens mundvand til at løbe! Her falder is-varianterne i børnenes smag, og de mindste gæster tages imod med åbne arme. Også i år er Ismageriet, som ligger i Mikado House ved DR-Byen og har et bredt udvalg af 32 frisklavede isvarianter hver dag, nomineret.

2 Paradis Is

Paradis Is var en af de første isbutikker, som forstod, at danskerne gerne vil have kvalitetsis - også selvom de skal betale lidt ekstra for den. PR-foto

Den første Paradis Is-butik blev åbnet i år 2000 i Aarhus på Nørregade, og nu findes der cirka 45 butikker i hele landet. Iskæden sælger lækker is i et hav af smagsvarianter, der både dækker over de uundgåelige klassikere og mere eksperimenterende sammensætninger. Idéen til Paradis Is kommer fra de italienske gelateriaer i Rom, hvor atmosfære, kvalitet og is-glæde går hånd i hånd, og noget tyder på, at danskerne er vilde med konceptet.

3 Nicecream

Isen er vegansk, og emballagen er bæredygtig og genanvendelig hos Nicecream, der har fire butikker i København. PR-foto

Er der en veganer i familien, skal I et smut forbi Nicecream, som har specialiseret sig i at lave lækre, håndlavede veganske ispinde og is-sandwich. Nicecream åbnede den første 100 procent veganske isbutik i København i 2015, og i dag findes de på Nørrebro, Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg. Nicecream bruger økologisk kokosmælk til basen blandet med økologisk rørsukker, og alle frugter, chokolade og krymmel er selvfølgelig økologiske.

4 Banana

Banana har specialiseret sig i alt med banan, som naturligt hører hjemme i en isbar. PR-foto

Banana er en ny isbar, der serverer bæredygtig, vegansk is uden raffineret sukker, sødet naturligt af selve frugten. Og som det fremgår af navnet, så er frugten en banan. Altid. Det skyldes, at Banana laver isen af brune og plettede bananer fra Irma i kampen mod madspild. Ud over is serverer Banana blandt andet også bananbrød, matcha/banan-is og kokostrøfler. Banana findes på Jægersborggade 27 på Nørrebro. 

5 Social Foodies

Spiser du is fra Social Foodies, kan du gøre det med god samvittighed. Her tænkes der nemlig bæredygtighed hele vejen rundt. PR-foto

Hos Social Foodies, en social bæredygtig cafékæde, kan du med god samvittighed købe velsmagende is i mange lækre smagsvarianter. Alle ingredienser er nøje udvalgt ud fra smag, økologi og bæredygtighed, og mens du guffer din is, kan du tænke over, at Social Foodies gennem valg af blandt andet leverandører søger at fremme forholdene for småbønderne i Afrika. Social Foodies’ sorbetis er lavet på vand og er derfor vegansk og laktosefri - den almindelige is er lavet på den italienske gelato-opskrift.

Annonce
Ærø For abonnenter

Endnu en fornem pris til Ellen: - Ærø er virkelig kommet på landkortet

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Så er den gal igen: Fire døde vildsvin strandet på Ærø

Erhverv For abonnenter

Helbredet driller: Charlotte har solgt sin slæbebåd og lukker rederiet

Navne

Trompeten har ført Asbjørn Kamban til bøgescener og børnehaver: - Det driver mig, når jeg kan mærke, at jeg giver noget. Så giver det mening for mig.

Faaborg-Midtfyn

Snød energiselskab og hentede udlænding til Fyn for at passe skunklaboratorium: Tre mænd dømt i usædvanlig narkosag

Her er de nye restriktioner: Skolebørn sendes hjem, julefrokoster bør droppes, og nattelivet lukkes ned

Ærø For abonnenter

Nye tiltag på vej for at sikre færre aflysninger af Ærøxpressen: - Vi bør kunne sejle under de her vejrforhold

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Livsstil

Shopping: Forkæl dig selv til jul

Fyn

Farvel og tak: Letbanens problemer var parkeret en stund, da Mogens Hagelskær blev sendt videre med flotte ord

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Svendborg

Derfor blev åen pludselig blodrød: Kemikere undersøger, om det er skadeligt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ville ikke give hånd: Hængte kæden om halsen på en borgmester, han ikke ville stemme for

Fyn

Kriminelle må vinke farvel til byturen: Fyns Politi indfører nattelivszoner i Odense og Svendborg

Annonce