Annonce
Ærø

Grundlovsforhør: Mand sigtet for dødsvold i Søby

En mand fra Søby blev onsdag eftermidag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Svendbrog sigtet for dødsvold. Foto: Rasmus Henriksen
En mand fra Søby er ved retten i Svendborg blevet sigtet for at have banket en anden mand så voldsomt, at han døde af det.

Opdateret kl. 15.15

Søby/Svendborg: Iført sort joggingtøj og et par sorte Mao-sutter satte en 57-årig mand sig klokken 13.41 på stolen midt i retslokale 2 i Retten i Svendborg til et grundlovsforhør.

Efter anklagerens begæring valgte dommeren kort efter grundlovsforhørets start at lukke dørene af hensyn til den videre efterforskning, men inden dørene blev smækket i, læste anklager Brian Dybdahl sigtelsen op.

Af den fremgik det, at manden er sigtet efter straffelovens paragraf 245 stk. 1 jf. 246 - i almindelig tale paragraffen der omhandler grov vold med døden til følge - for mandag 13. maj omkring klokken 20 på adressen Langebro 1 i Søby at have tildelt en anden mand så mange slag i ansigtet og at have slået mandens hoved ind i en væg flere gange med en sådan kraft, at han dagen efter afgik ved døden.

Manden blev anholdt tirsdag aften klokken 18.

Politiet vil på nuværende tidspunkt ikke udelukke, at der kan have været flere andre - muligvis medgerningsmænd - til stede på adressen, da overfaldet skete. Og da man i den forbindelse endnu ikke har talt med alle dem, man gerne vil, valgte man at lukke dørene.

Dommeren valgte under grundlovsforhøret at varetægtsfængsle manden i indtil videre fire uger, for at han ikke kan have mulighed for at påvirke efterforskningen.

Den 57-årige mand nægtede sig skyldig i sigtelsen og ville heller ikke udtale sig under grundlovsforhøret, men kærede ikke fængslingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: En femte færge er ikke en for mange

Det kan godt være, at det umiddelbart virker som endnu en færgefantasi, der lørdag blev fortalt på vores Ærø-sider. Men den skulle altså være god nok: Ærø kan snart gøre klar til endnu en færge - og dermed en femte en af slagsen; denne her til og fra Kiel. For os, der har været længe nok i det sydfynske område, vækker det både en masse minder og drømme til live igen. Og lad os begynde med drømmene, for hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre igen at sejle over Østersøen med flere hundrede mennesker? Ville det ikke være et tiltrængt boost til turismen og rutefarten mellem de to lande? Det er ikke svært for sig at se mulighederne for det sydfynske øhav med igen at være "vand-fast" med vores tyske nabo. De bedste drømme er jo dem, der bliver realiseret, og det tegner i hvert fald så langt, at den tyske idemand Udo Siegmund nu flytter ind i Motorfabrikken i Marstal - med firmaet Kiel-Ærø Cat-Express. Herfra er det planen at realisere de gode færgefantasier, der skal sætte en katamaranfærge i pendulfart mellem Kiel, Langeland og Ærø - i en ikke nærmere defineret ruteplan. Og det er her - bare ved tanken om skumsprøjt, tyske gloser over højtaleren, toldfrit salg og sejladsen gennem Kielerkanalen - at de gode minder får nyt liv i manges tanker. Gennem mange år var det en helt indgroet del af vi danskeres ferier og fridage - og det var med til at skabe godt tysk liv i vores område. Tyskerne lejede sommerhuse, købte is og cyklede rundt her som faste gæster, og vi selv nød turen over Østersøen med udsigt til gågade-vandring, Karlstadt-besøg og schöne Restaurantbesuche. På alle måder var de to kendte østersøruter Faaborg-Gelting og Langeland-Kiel helt naturlige og elskede dele af vores fælles fortid. Derfor blev der om ikke grædt så da tænkt mange tårer, da ruterne lukkede ned. Og lige så mange vilde drømme er tænkt i de forsøg, der siden har været for igen at få liv over Østersøen igen. Derfor er også dette fantastiske forsøg så velkomment, for vi ved, hvor meget godt det kan gøre for området - og for os selv. De fleste af os kan desværre også hurtigt genkalde os de økonomiske udregninger, der har været skyld i, at de hidtidige forsøg er kuldsejlet. Men denne gang er færge-planen baseret på ren person-transport, og selvom det lille ord "finansiering" ikke er på plads, så tillader vi os her at drømme med. Og man ved jo netop ikke med Ærø - se bare på den private Ærøexpressen. Det troede mange nok ikke muligt fra starten, men lige om nogle måneder sejler der igen færger fra Marstal. Så hvorfor ikke? I hvert fald er det nok for tidligt at sige "det går aller". Og hvor kunne det være fantastisk, hvis det lykkes. Viel Glück mit dem Projekt ...

Annonce