Annonce
Svendborg

Grundlovsforhør i Svendborg: Mand sigtet for vold, mishandling og voldtægt af sin datter

En mand fra udlandet blev onsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg. Her var han blandt andet sigtet for at have voldtaget sin datter. Manden nægtede sig skyldig. Arkivfoto: Michael Bager
En mand fra udlandet er sigtet for at have voldtaget og mishandlet sin biologiske datter. Onsdag eftermiddag blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg, hvor manden nægtede sig skyldig.
Annonce

Svendborg: En udenlandsk mand er sigtet for vold, mishandling og for at have voldtaget sin biologiske datter i udlandet og på Sydfyn. Onsdag eftermiddag blev manden fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg. Her nægtede han sig skyldig.

Efter anklager Jacob Thaarup havde læst sigtelsen op, begærede han om lukkede døre - blandt andet med henvisning til, at efterforskningen af sagen er på et indledende stadie. Han bad dermed om at fortsætte grundlovsforhøret, uden at pressen var til stede.

Og på trods af avisens protester imod dørlukning, valgte dommeren Gert Holst Matthiesen at lukke dørene. Derfor er det kun sigtelsen og kendelsen, som er åben for offentligheden – med det forbehold, at der er navneforbud.

Annonce

Vold, mishandling og voldtægt

Manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 216 om voldtægt. Ifølge sigtelsen skulle manden flere gange have tvunget sig til samleje med sin biologiske datter i en periode mellem 2006 og 2010. Det skulle angivelig både have foregået i udlandet og på Sydfyn.

Han er også sigtet for vold og mishandling af datteren.

Sigtelsen

Manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 216, som lyder:

For voldtægt straffes med fængsel indtil 8 år den, der

1) tiltvinger sig samleje ved vold eller trussel om vold eller

2) skaffer sig samleje ved anden ulovlig tvang, jf. § 260, eller med en person, der befinder sig i en tilstand eller situation, i hvilken den pågældende er ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Han er også sigtet for at overtræde straffelovens paragraf 245, som lyder:

Den, der udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.

Manden nægter sig skyldig.

Den sigtede er tidligere blevet fremstillet i grundlovsforhør in absentia tilbage i juni måned. Det vil sige, at han ikke var til stede. Men manden er nu blevet anholdt og fulgt til Danmark, hvor han altså blev fremstillet onsdag.

Efter grundlovsforhøret blev manden varetægtsfængslet frem til 16. december. Kendelsen blev ikke kæret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce