Annonce
Ærø

Grollefestaflysning rammer MIF hårdt

Årets Grollefest er aflyst og det kommer til at kunne mærkes i MIF. Arkivfoto: Andrea Bisgaard
Årets udgave af Grollefesten er blevet aflyst og det kommer til at kunne mærkes hårdt hos MIF, der er afhængige af de 200.000 kroner, festen normalt indbringer klubben.

Marstal: - Det er en katastrofe. Intet mindre, lyder dommen fra næstformand i Marstal Idrætsforening (MIF), Henning Hansen.

Katastrofen er aflysningen af årets udgave af Grollefesten. En aflysning som er en direkte konsekvens af, at myndighederne tirsdag aften meldte ud, at forbuddet mod at forsamles flere end 10 vil gælde sommeren over.

Grollefesten, der skulle være løbet af stablen 8. til 12 juli, er en af MIF's helt store indtægtskilder, og aflysningen kommer til at kunne mærkes i klubkassen, siger Henning Hansen.

- Det her kommer til at betyde rigtig meget på klubbens indtægtside. Vi plejer at have et overskud på omkring 200.000 kroner på festen, og derfor er vi også lige ved at sunde os ovenpå aflysningen, fortæller han.

- De penge betyder rigtig meget. Vi har rejseudgifter årligt for 500.000 kroner, og selvom vi selvfølgelig ikke har de udgifter lige nu her, så regner vi jo med at komme op i gear igen i efteråret, og der står vi så og mangler de penge, forklarer næstformanden og fortsætter:

- Vi hører, at man arbejder på støttepakker til foreningslivet, men der er endnu ingen konkrete udmeldinger, så vi står lidt midt i det hele.

Henning Hansen fortæller, at MIF ligesom resten af landets trængte idrætsklubber er blevet peget i retning af nogle mulige løsninger for at lette det økonomiske pres, men han og resten af bestyrelsen er ikke helt klar over, hvilken vej, man vil følge.

- Danmarks Idrætsforbund har meldt ud, at de synes, klubberne skal holde fast i taksterne, fordi kontingentet også er en støtte til os. Altså at man betaler fuldt kontingent, også selvom man ikke har kunnet gå til træning i hele perioden. Vi er ikke helt sikre på, om vi lige lægger os i det leje. Vi opererer med tankerne om at opkræve et beløb, men med en eller anden form for rabat. På den anden side skal vi jo også have nogle indtægter i kassen, lyder det fra Henning Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce