Annonce
Ærø

Gratis færger fortsætter: Nu også med elbiler

Der bliver nok kø ved færgerne lidt længere, efter kommunalbestyrelsen onsdag besluttede at forlænge gratisperioden med yderligere to måneder. Foto: Peter Becher Damkjær
En enig kommunalbestyrelse besluttede onsdag eftermiddag, at det også i august og september skal være gratis at tage de kommunale færger, og et flertal valgte at give en ekstra håndsrækning til el-bilisterne.

Ærø: Den gratis færgefest fortsætter to måneder endnu.

Det stod klart efter et 33 minutter langt ekstraordinært møde i kommunalbestyrelsen, hvor det eneste punkt på dagsordenen var en stillingtagen til, hvordan man skal bruge de 11,2 millioner kroner, Ærø Kommune har fået til at nedsætte færgetaksterne med i august og september.

Færgedirektør Keld Møllers oplæg til, hvordan rabatkronerne kunne bruges, lød, at gående passagerer og cyklende også i august og september kan komme gratis med færgerne, og at gratisprincippet også bliver udvidet til at omfatte knallert- og motorcykelister.

Annonce

Oven i gratishatten lød det i oplægget, at også chauffører i biler på hvide plader kan komme kvit og frit over vandet, og at selve køretøjet kan komme med til væsentligt reduceret pris.

Det oplæg sagde et enigt økonomi- og erhvevsudvalg ja til på deres møde umiddelbart inden, det skulle behandles i den virtuelle byrådssal, hvor det også blev enstemmigt vedtaget.


Om vi lige får 500 eller 1000 elbiler over, ved jeg ikke, men det skal helt sikkert nok blive bemærket, som et pr-tiltag for Ærø.

Mads Boeberg Hansen (K)


Alligevel var det ikke helt slut med gavefesten, for Ærø Plus kastede et enkelt forslag på mødebordet til en grøn justering af færgesdirektørens oplæg, nemlig at elbiler kunne komme kvit og frit med færgerne og altså ikke bare til reduceret pris.

- Det er et forslag, vi synes kan være med til at understøtte vores udviklingsstrategi om at være grøn kommune, lød det fra forslagsstiller Inga Blom Thomas, og De konservatives Mads Boeberg Hansen kunne godt se fidusen i tilføjelsen:

- Om vi lige får 500 eller 1000 elbiler over, ved jeg ikke, men det skal helt sikkert nok blive bemærket, som et pr-tiltag for Ærø.

Det var dog ikke alle i kommunalbestyrelsen, der var lige forelskede i tanken om at give.

- Vi bakker op om transportdirketørens oplæg, men ikke forslaget om elbilerne. Det, jeg kan frygte, er, om det teknisk kan komme på plads i tide, og om elbilerne kan komme herfra igen, for vi har ikke mange ladestationer, og vi risikerer at skulle skubbe dem ombord på færgerne igen, når de skal væk, lød det Venstres Lennart Mogensen.

Venstremanden mente også, at nu, hvor man alligevel var i gang med at diskutere særordninger, burde man måske også kigge på, hvordan man kunne lette livet for de ærøske pendlere, der måtte komme i klemme i folkemasserne til og fra Ærø.

Den idé kunne flere af byrødderne godt slutte op om, inden Peter Hansted (S) trak i overbudshåndbremsen:

- Inden det her løber af sporet med særordninger til pendlere og gangbesværede, så lad os lige holde os til dagsordenen.

Og det gjorde de 14 mødedeltagere, Bent Juul Sørensen var ikke mødt op til eftermiddagens Skype-møde, så. Med det resultat, at alle stemte for transportdirektørens oplæg og otte stemte for Ærø Plus' elbilsrabat.

Pendlerspørgsmålet blev udskudt til Økonomi- og erhvervsudvalgets møde 11. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce