Annonce
Ærø

Gratis billetter til færger skaber travlhed - men mange var taget til Ærø alligevel

Selv til en afgang midt på dagen en onsdag er der mange som skal med færgen. Foto: Anders C. Østerby
Onsdag var første dag med gratis færgebilletter. Hos Ærøfærgerne har det givet ekstra travlhed på kontoret. Fyns Amts Avis mødte de rejsende og spurgte, om de var blevet lokket af prisen, eller rettere, manglen på samme.
Annonce

Ærøskøbing: På Svendborg Havn onsdag den 1. juli blæser der en frisk vind, og solen kigger lejlighedsvist frem mellem skyerne. Sommerferien er for alvor gået i gang, og denne dag markerer også begyndelsen på dele af regeringens sommerpakke.

Det betyder blandt andet gratis færgeoverfart for gående og cyklister. Man håber, at det vil føre til øget turisme til de danske øer og at dømme efter antallet af fremmødte i Svendborg Havn, der håber på at komme med færgen til Ærø, kommer det til at have en positiv effekt.

Åse Pedersen fra Odense er i god tid, da avisen møder hende ved færgelejet, med fuld oppakning til en tur i det fri.


Det betyder ikke det store for mig i forhold til at tage turen i det hele taget. Jeg bookede min billet for længe siden, men det er da fint at få sejladsen gratis.

Paul Jameson, turist


- Det er da absolut positivt med gratis billetter, ingen tvivl om det. Personligt gør det ingen forskel, jeg ville have besøgt Ærø uanset hvad. Men det kan jo dårligt undgå at tiltrække nogle flere folk, når noget er gratis. Bookingsystemet kunne godt være lidt mere overskueligt. Jeg måtte have min svigerdatter til at hjælpe mig, så jeg var sikker på, at det var gjort rigtigt, fortæller Åse Pedersen.

Åse Pedersen mener også, at det at skulle booke en time før afgang ikke giver meget plads til fleksibilitet.

Åse Pedersen har taget turen fra Odense og er på udkig efter en shelter på Ærø. Foto: Michael Danekilde Olsen

-Hvis man kunne stille sig i kø og sejle af sted, tror jeg altså, at der ville komme flere spontane turister. Der er sikkert en god grund til, det er som det er, men man kunne ønske sig, at en ikke planlagt ø-tur også var muligt, siger Åse Pedersen.

Signe Hjort venter også på færgen, og ligesom Åse Pedersen gør de gratis billetter ingen forskel for hendes tur til Ærø. Den var allerede planlagt, købt og betalt. Bookingen var intet problem.

- Jeg har taget turen over utallige gange, så for mig var det intet problem at ordne booking. Jeg tror egentlig ikke, at de gratis billetter vil betyde alverden for lige præcis Ærø. Der plejer at være rigtig mange turiser her om sommeren, så det vil næppe rykke ved noget. Men jeg kunne godt forestille mig, at mindre øer ville nyde godt af det. Dem som måske ikke normalt oplever stor travlhed, der kunne det her nok give et boost, siger Signe Hjort.

Klar og parat til start på campingtur står Paul Jameson og venter på færgen. Han har haft booket sin billet for længst, men kan se frem til at pengene bliver refunderet.

- Det betyder ikke det store for mig i forhold til at tage turen i det hele taget. Jeg bookede min billet for længe siden, men det er da fint at få sejladsen gratis. For folk, der ikke har været på Ærø før, kunne sådan et tiltag her være effektivt. Når det koster 230 kr. tur/retur, er folk da mindre tilbøjelige til bare at tag sted, vil jeg tro, forklarer Paul Jameson.

Paul Jameson skal campere på Marstal Camping og mødes med 14 andre venner. Oprindeligt var de ikke så mange. Det ændrede sig i forbindelse med de gratis billetter.

Paul Jameson skulle til Ærø i forvejen. Han er nu glad for at kunne se frem til en refundering af billettaksten. Foto: Michael Danekilde Olsen

- Vi skulle egentlig kun have været ni, men der var et par stykker, som besluttede sig for at støde til. Og noget af årsagen var i hvert fald, at færgen var blevet gratis. Det eneste, jeg og mine venner kunne klage over, er, at vi har fået vidt forskellige beskeder omkring vores billetter. Nogle har fået at vide, det bliver refunderet og andre ikke. Det er lidt noget rod, men mon ikke det hele ordner sig på en god måde, siger Paul Jameson.

I forbindelse med den forventede øgede tilstrømning til færgen er der sat to unge mænd i refleksveste til at dirigere biler og tjekke nummerpladerne for en booking.

- Det er fast procedure, at vi går rundt og tjekker sådan her. Så er vi to mand på i dag, blandt andet fordi der var en forventning om, at presset kunne stige, nu der indførtes gratis billetter. Der er helt klart flere gående og med cykel, men vi skal egentlig kun tage os af de kørende, forklarer Nicolai Hingel, før han begynder at vinke en ny bil på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce