Annonce
Sport

GOG taber topopgør: Aggressiviteten kom for sent

Alle modstandere har nærstuderet GOG's stjerneskud, Mathias Gidsel, og går benhårdt til ham. Her i form af Henrik Møllgaard (tv.)  og Magnus Saugstrup (th.), der i øvrigt spillede en stor, stor kamp i begge ender af banen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Når man er bagud med fem mål mod Aalborg Håndbold efter 12 minutter, er man på en umulig mission. Det måtte GOG erkende i topopgøret i Gudme, som fynboerne tabte 32-35.
Annonce

HÅNDBOLD: Når de evige rivaler, GOG og Aalborg Håndbold, mødes, er det næsten altid sådan, at det hold, der kommer bedst i gang, ender med at vinde.

I lørdagens topopgør fik sydfynboerne en nærmest katastrofal start og var bagud 2-7 efter små 12 minutter, og så var skriften reelt skrevet på væggen for de gule.

Hurtigt bagud med fem mål mod det stærke og brede - ligeså bredt som GOG - Aalborg Håndbold, så er stort set ethvert hold på en umulig mission.

GOG kom ud til anden halvleg med en helt anden vilje og aggressivitet - ikke mindst i forsvaret - og de faste aftaler på holdet blev holdt på en helt anden måde end specielt i opgørets første 20 minutter.

Rent faktisk vandt GOG anden halvleg med to mål. Men det hjalp så lidt, når de gule havde tabt tingene på gulvet i det første kvarter. Dertil er blandt andre spillere som Magnus Saugstrup, Lukas Sandell og Sebastian Barthold alt for gode håndboldspillere.

KAMPEN KORT

Ligaens grundspil, mænd

GOG-Aalborg Håndbold 32-35 (15-20)

Kampens gang: 0-3, 2-6, 8-14, 11-15, (15-20), 18-24, 20-26, 23-27,27-32, 29-33, 32-35.

Mål:
GOG: Morten Olsen 10, Emil Jakobsen 8 (5), Oscar Bergendahl 4, Mathias Gidsel 3, Frederik Bo Andersen 3, Stig-Tore Moen Nilsen 2, Simon Bogetoft Pytlick 1, Anders Zachariassen 1. 
Aalborg: Lukas Sandell 8, Sebastian Barthold 7 (3), Magnus Saugstrup 5, Mark Strandgaard 5, René Antonsen 3, Felix Claar 3, Nikolaj Læsø 2, Henrik Møllgaard 2. 

Bedste spiller:
GOG: Morten Olsen.
Aalborg: Magnus Saugstrup.

Udvisninger:
GOG: 4.
Aalborg: 4.

Dommere: Mads Hansen og Jesper Madsen.

Tilskuere: Ingen.

GOG’s næste kamp: Tirsdag den 23. februar, kl. 18.45: GOG-RK Trimo Trebjne (Slovenien). Kampen spilles i Ljubljana.

Med sejren har Aalborg pludselig fat i haserne af sydfynboerne i kampen om at vinde grundspillet. GOG har 34 point for 20 kampe - nordjyderne 33 point for 21 kampe. Men Aalborg har altså et sværere slutprogram i grundspillet end GOG.

Annonce

Kritik fra kaptajn

Der er umiddelbart ikke den store forskel på at vinde grundspillet og blive nummer to. Den vigtigste er reelt hjemmebane i en eventuel tredje DM-finale. Alligevel lød det sådan fra GOG-kaptajn Frederik Clausen efter opgøret:

- Vi er elitesportsfolk, og vi går altid for at vinde. Og vi vil også vinde grundspillet.

Helt vildt: 11 spillere fra de to finalenationer - Danmark og Sverige - samlet i Gudme til ligaopgøret mellem GOG og Aalborg Håndbold. Fire fra Sverige og syv fra Danmark. Fra venstre er det: Felix Claar, Henrik Møllgaard, Mathias Gidsel, Magnus Saugstrup, Anders Zachariassen, Morten Olsen, Emil Jakobsen, Nikolai Læsø, Lukas Sandell, Oscar Bergendahl og Mikael Aggefors. En 12. VM-spiller boltrede sig også i arenaen, nemlig GOG's islandske målmand, Viktor Gisli Hallgrimsson. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Også Frederik Clausen var skuffet over den måde, hans hold kom i gang.

-Vi kom rigtig dårlig fra start. Vi smed et par bolde væk, og så hang vi efter i forsvaret. Aalborg spillede også køligt. Deres spillere var gode til at slippe bolden, netop som vi ville tackle og prøve at få noget energi ind i tingene. Vi kom meget bedre ud til anden halvleg og fandt tilbage til basen, konstatereder Frederik Clausen, og han tilføjede:

- I starten af kampen var der alt for mange, der ville opfinde den dybe tallerken i stedet for at holde sig til gameplanen. Det er under alt kritik. Jeg er lidt ked af at sige det: Men i den periode, hvor vi har været fra hinanden (på grund af VM-slutrunden, red.), så er der nogle, der har fået lidt gode idéer i stedet for at tage basen med videre. Og Den base skal vi hurtigst muligt tilbage til.

Annonce

- Vi er p.t. ikke et DM-finalehold

Cheftræner Nicolej Krickau hæftede sig også ved de 2-7 efter godt 12 minutter:

- Den stilling blev udgangspunktet for hele kampen. Aalborg må ikke få den ro, sådan en stilling giver - det er holdet alt for godt til. Vi slap også vort fokus i starten i stedet for at regulere stille og roligt ind. Men alt i alt var kampen et udtryk for, at vi mangler træninger - mangler tid sammen. Det er åbenlyst, at vi i starten kom til at bevæge os ind i nogle ting, vi ikke plejer. Vi må spille os i form. Som vi spiller p.t. er vi slet ikke på et niveau, hvor vi lige nu kan drømme om titler.

- Er det ikke de to hold her, der skal stå i en DM-finale?

- Det er alt for tidligt at sige noget om. Lige nu er vi i hvert fald ikke blandt de to bedste hold... Det kan være, vi kommer det igen.

Der er grund til at lette på hatten for GOG's svenske jernmand på stregen, Oscar Bergendahl, der spillede en ok kamp, selv om han er plaget af en fibersprængning  i sin venstre læg. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Der bliver i øvrigt - i et fortsat hektisk kampprogram - ikke megen tid til de træningspas, Krickau efterlyser. Allerede tirsdag går turen til Slovenien og to møder med Trimo Trebnje i EHF European Leagues gruppe D, hvor GOG meget gerne skal hente mindst to point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med Thomas Helveg på vej i Sport Fyn-podcast, Dalum og Svendborg-Oure i testkamp og fynsk håndboldtalent til Tyskland

Annonce