Annonce
Sport

GOG: Sådan spilles der videre

GOG's unge islandske målmand, Viktor Gisli Hallgrimsson, viste gode takter i Fredericia, før menuen står på slutspil i ligaen og europæisk kvarfinale. Med 16 redninger på 41 afslutninger stod Hallgrimsson på 39 procent. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpx
GOG skal optræde på udebane i første kamp i slutspillet - formentlig på lørdag hos KIF Kolding. Allerede om tirsdagen venter så en europæisk storkamp mod Wisla Plock fra Polen.

HÅNDBOLD: Top-otte i grundspillet har kvalificeret sig til slutspillet.

Placering som nummer ét og to giver to point med til slutspillet, mens nummer tre og fire får ét point med.

Slutspillet opdeles i to puljer.

Pulje 1 med nummer ét, fire, fem og otte fra grundspillet (GOG, Bjerringbro-Silkeborg, Sønderjyske og KIF Kolding), og Pulje 2 med nummer to, tre, seks og syv (Aalborg Håndbold, TTH Holstebro, Skjern Håndbold og Skanderborg Håndbold).

Alle hold møder hinanden ude og hjemme.

Ved pointlighed i slutspilspuljerne afgøres den endelige placering af holdets placering i grundspillet.

Nummer ét og to i hver slutspilspulje går til semifinalerne, hvor vinderne i begge slutspilspuljer har hjemmebane i kamp ét og eventuelt i kamp tre. Nummer ét i pulje 1 møder nummer to i pulje 2.

Vinderne af semifinale ét og to møder hinanden i finalen, mens taberne mødes i en bronzekamp. Det højest rangerede hold i grundspillet har hjemmebane i kamp ét og eventuelt i kamp tre.

Alle kampe fra og med semifinalerne afgøres over maksimalt tre kampe (første hold til at få minimum tre point). I tilfælde af uafgjort efter endt spilletid i kamp tre findes vinderen med forlængelse(r) og eventuelt straffekast.

Vinder af DM-finalen får tildelt en plads i Champions League.

Annonce

Som at begynde forfra

- Vi er selvfølgelige tilfredse med at have vundet grundspillet, men med slutspillet er det lidt ligesom at begynde forfra. Første kamp mod KIF Kolding bliver ekstrem vigtig, siger GOG-bagspiller Mathias Gidsel.

Midt i slutspillet skal GOG spille to kvartfinaler i EHF European League mod Wisla Plock fra Polen - i Gudme 13. april og i Plock 20. april.

- Det er jo helt entydigt ikke nogen fordel rent sportsligt at skulle spille to svære kampe mod Plock midt i slutspillet. Men det er en stor fordel i forhold til vore ambitioner i klubben. Vi vil benhårdt jagte, om vi kan lave en sensation mod Plock og komme ind i Final 4, fastslår cheftræner Nicolej Krickau.

TMS Ringsted rykker ud af ligaen, mens GOG's søndagsmodstander, Fredericia HK, skal i nedrykningsspil. Men med to point med over - samt gode takter mod GOG - ligner det en ny ligasæson til ambitiøse Fredericia, der i de seneste kampe har måttet undvære profilen Kristian Stoklund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Klumme: What matters most?

Danmark For abonnenter

Runes knogler er skrøbelige som glas

Svendborg

Lægger op til kompromis: Udvalgsformand vil give opsagte bådejere to års opsigelse

Annonce