Annonce
Sport

GOG-Pytlicks tigersping: Manddomsprøven bestået med kryds og slange

Simon Bogetoft Pytlick før mandagens træningspas i Gudme, hvor arenaen er blevet iklædt det blå, europæiske gulv til tirsdag aftens kamp i EHF European League . Foto: Karsten L. Sørensen
Tirsdag aften spiller GOG sin anden kamp i EHF European League, hvor 19-årige Simon Bogetoft Pytlick sandsynligvis endnu engang vil få en hovedrolle.
Annonce

HÅNDBOLD: Da GOG-bagspilleren Emil Buhl Lærke blev alvorligt skadet ved et af de første træningspas i den nye sæson, blev en anden bagspiller, 19-årige Simon Bogetoft Pytlick, nærmest kastet frem i rampelyset som erstatningen.

Pludselig var der ikke tid og plads til en langsom tilvænning til et stort ansvar på holdet.

- Det bliver min manddomsprøve, som Pytlick dengang sagde til Sport Fyn.

- Og "prøven" er indtil videre bestået til ug med kryds og slange. Simon Bogetoft Pytlicks udvikling er nærmest sket i tigerspring, og han har vist, at han kan være med på højeste niveau i ligaen - og også internationalt med en god indsats i tirsdags hos Kadetten Schaffhausen fra Schweiz i EHF European League trods et fynsk nederlag på ét mål.


Når det går godt, så får man også mere selvtillid. Det kan man også se på mit spil. Men jeg får også lov til at prøve flere ting - og det giver rutinen og selvtilliden. Også med de europæiske kampe, vi spiller nu

Simon Bogetoft Pytlick, GOG, før tirsdag aftens kamp mod HC Eurofarm Pelister fra Nord Makedonien


Det ligger da også i kortene, at Pytlick kan få en afgørende betydning i GOG's første europæiske hjemmekamp i sæsonen - mod HC Eurofarm Pelister fra Nord Makedonien, tirsdag aften.

Annonce

Stor hjælp buen rundt

- Hvad tænker du om de tre første måneder i sæsonen, Simon Bogetoft Pytlick?

- Det har været en stor udvikling - og en udvikling, hvor jeg har lært rigtig meget. Jeg har fået mere rutine og er blevet mere tryg ved opgaven. Men det kan man jo næsten ikke blive andet med de "drenge", man spiller sammen med. Der er stor hjælp hele buen rundt.

- Men det er jo også tydeligt, at du tør meget mere på egen hånd?

- Når det går godt, så får man mere selvtillid. Det kan man også se på mit spil. Men jeg får også lov til at prøve flere ting - og det giver rutinen og selvtilliden. Også med de europæiske kampe, vi spiller nu.

- Havde du regnet med, at din udvikling ville gå så hurtigt?

- Jeg havde ikke turdet håbe på det. Men det er klart, at det er gået hurtigere end forventet. Det er selvfølgelig skubbet på af, at både Lærke og Morten Olsen er skadet. Men jeg føler mig tryg, og jeg synes også, at holdet hele tiden udvikler sig. Jeg har fået et bedre skud udefra, og jeg synes også, jeg er blevet bedre i forsvaret.

Annonce

Klassisk GOG

På spørgsmålet, hvordan holdet kan blive ved med at levere med flere og flere ramt af skader, svarer Simon Pytlick Bogetoft:

- Det er jo klassisk GOG: Når der er nogle, der bliver skadet, så rykker de resterende sammen i bussen. Flere garvede er skadet, men det har bare fået os unge til at sige: Vi skal nok vinde alligevel. Vi tror på egne evner.

Simon Bogetoft Pytlick kan ikke løbe fra det - faren er et af dansk håndbolds træner-ikoner, Jan Pytlick.

- Hvad siger din far til din succes?

- Han er megaglad på mine vegne, og han ved, han får en meget svær kamp, når han kommer til Gudme på lørdag. Men vi glæder os begge to!

Den sidste bemærkning gælder den kendsgerning, at Sønderjyske, hvor Jan Pytlick nu er cheftræner, møder GOG i ligaen på lørdag.

Annonce

Kaos i European League,

Men først skal GOG altså i europæisk kamp tirsdag aften mod Eurofarm, der i sidste sæson optrådte i Champions League ligesom GOG.

For de gule vil det være den anden kamp i EHF European Leagues gruppe D, hvor kun GOG og Schaffhausen har været i aktion på grund af coronaramte klubber. Tirsdag er GOG's kamp også den eneste, der gennemføres i gruppen, og også andre grupper er ramt af corona-aflysninger.

- Det er for at sige det ligeud: Kaos. Og det undrer mig stærkt, at vi ikke hører noget fra EHF (Det Europæiske Håndboldforbund), siger GOG-direktør Kasper Jørgensen.

GOG skal efter planen spille hos RK Trimo Trebnje fra Slovenien 24. november, men GOG  har ikke bestilt flybilletter på grund af den store usikkerhed. I Trimo-truppen har der også været i hvert fald ét tilfælde af corona-smitte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Annonce