Annonce
Sport

GOG lagt ned af corona: Men går efter at spille lørdag

GOG-direktør Kasper Jørgensen er selv sluppet uden en positiv coronatest. Også selv om direktøren var med i spillerbussen til Lemvig lørdag den 21. november - og efter kampen var med i omklædningsrummet. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
15 spillere og ledere har været - eller er - ramt af corona. Alligevel vil lørdagens ligakamp mod Bjerringbro-Silkeborg Håndbold efter al sandsynlighed blive spillet, fastslår direktør Kasper Jørgensen.
Annonce

HÅNDBOLD: Der venter GOG et særdeles hårdt spilleprogram frem til og med 22. december - op til pausen i januar med VM i Egypten - med hele syv kampe i ligaens grundspil og i EHF European League.

Og det bliver en hårdt ramt GOG-trup, der går ind til det pressede program.

15 spillere og ledere har været - eller er - således ramt af corona.

- Det er nemmere at nævne, hvilke spillere fra truppen, som ikke er ramt, lød det mandag eftermiddag med nogen frustration i stemmen fra direktør Kasper Jørgensen.

Det siger styrelsen

Det siger Sundhedsstyrelsen om tilbagevenden til en normal tilværelse efter et smitteforløb:

"Hvis din test er positiv, skal du - uanset om du har symptomer eller ej: Straks gå i selvisolation. Du er smittefri og kan ophæve din selvisolation 48 timer efter, at dine symptomer er forsvundet. Hvis du ikke har haft symptomer, skal du være i selvisolation indtil syv dage efter, at din test blev taget".

Der er seks spillere, som sandsynligvis har undsluppet coronaens greb: Den norske bagspiller Stig-Tore Moen Nilsen, den svenske stregspiller Oscar Bergendahl, stregspiller Anders Zachariassen, bagspiller Simon Bogetoft Pytlick, fløj Emil la Cour samt den islandske målmand Viktor Gisli Halgrimsson.

Fire nøglepersoner omkring spillerne har været - eller er - gennem et smitteforløb. Det gælder cheftræner Nicolej Krickau, assistenttræner Keld Vilhelmsen, holdleder Lars Kristiansen samt sundhedsstabens læge, Andreas Fricke.Vi har fulgt alle protokoller - alle regler. Jeg kan ikke se, hvad vi kunne have gjort yderligere eller anderledes

GOG-direktør Kasper Jørgensen om coronaens hærgen i truppen


- Heldigvis er alle sluppet med "ingen symptomer" eller "mildere symptomer", som Kasper Jørgensen konstaterer.

34-årige Nicolej Krickau er tilsyneladende den smittede, der har haft det hårdeste sygdomsforløb.

Annonce

Nicolej Krickau tilbage

Alligevel er Nicolej Krickau, der sammen med den unge bagspiller Emil Madsen blev testet positiv mandag den 23. november, sandsynligvis tilbage i Gudme torsdag/fredag for at forberede de spillere, som kan være tilstede efter reglerne om frigivelse efter smitte (se faktaboksen til denne artikel), og de spillere, som ikke har været smittede, til lørdagens planlagte kamp i Gudme i ligaens grundspil mod Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Direktør Kasper Jørgensen:

- Jeg har lige nu ikke noget overblik over, hvor mange spillere, der vil kunne være med til træning torsdag og fredag, men vi går hårdt efter, at få lørdagens kamp gennemført, og så må vi stille med det hold, vi kan samle.

- Vil det sige, at I satser på at spille kampen, selv om I skulle have fem eller flere spillere, som er ude med corona på det tidspunkt (Divisionsforeningen har ellers indført en regel om, at med fem coronaramte spillere eller flere skal en klub ikke tvinges i kamp, red.)?

- Ja. Som udgangspunkt. Vi skal se at have spillet nogle kampe. Det går ikke at blive ved med at aflyse og udsætte. Vi har allerede to udsatte kampe, vi skal have passet ind i et i forvejen presset forårsprogram. Det er næsten 100 procent sikkert, at vi spiller.

De to kampe, som GOG har fået aflyst på grund af coronaens hærgen, er mod Trimo fra Slovenien i EHF European League samt mod Fredericia HK i ligaen.

Annonce

Sådan var forløbet

Veteranmålmand Søren Haagen, der også har et civilt job som lærer, blev som den første i GOG-truppen konstateret smittet onsdag den 18. november. Som konsekvens blev hele truppen derefter lyntestet torsdag den 19. november, og i den test blev også fløjen Kasper Kildelund konstateret positiv - alle andre negative.

På den baggrund kørte GOG'erne til kamp i Lemvig lørdag den 21. november. Efter kampen blev truppen testet igen, og resultatet kom mandag den 23. november, hvor Krickau og Emil Madsen blev konstateret positive. Derefter blev alle i truppen sendt i isolation, hvor de har befundet sig siden - og altså i en isolation, hvori flere i ugens løb blev konstateret positive.

- På spørgsmålet, om GOG har håndteret hele situationen forsvarligt nok, svarer Kasper Jørgensen:

- Vi har fulgt alle protokoller - alle regler. Jeg kan ikke se, hvad vi skulle have gjort yderligere eller anderledes.

I forbindelse med genoptagelsen af træningen og snarlige kampe i horisonten med de spillere, som vil være "frigivet", har GOG-direktøren i øvrigt et markant spørgsmål rumlende i baghovedet:

- I hvilken fysisk tilstand kommer spillerne mon tilbage efter deres coronaforløb?

GOG ligger pt. nummer to i ligaens grundspil med 22 point for 12 kampe - uden nederlag. Aalborg Håndbold har 23 point men for 14 kampe. Søndag aften tabte nordjyderne lidt overraskende 31-33 hos TTH Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nyt stort butiksområde på vej i Svendborg:  Plads til byggemarkeder, fastfood-restauranter og meget andet

Annonce