x
Annonce
GOG

GOG jagter to point til slutspil: Vi tror på os selv

Så glade var GOG'erne efter sejren over Skjern Håndbold. Fra venstre er det Emil Jakobsen, Viktor Gisli Hallgrimsson og Josef Pujol. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
I en særdeles underholdende kamp mod Skjern Håndbold trak et GOG sprængfyldt med selvtillid det længste strå til sidst med en sejr på 28-27. Fynboerne er nu på tredjepladsen i grundspillet med et point op til TTH Holstebro på andenpladsen.

HÅNDBOLD: Om 14 dage er det 10 år siden, GOG gik i konkurs i en dramatisk nedtur. Det "nye" GOG bygget op på ruinerne måtte påbegynde et langt sejt træk efter tvangsnedrykningen til 2. division.

Men hårdt arbejde og tro på tingene lønner sig.

Lørdag markerede GOG de 10 år med en af de mest underholdende og intense kampe i Gudme i lang tid, da Skjern Håndbold blev slået med et enkelt mål - 28-27. Og, ja, spillerne fra Skjern Håndbold leverede deres til festen ved at turde løbe med hjemmeholdet og tage deres andel af chancer, så det blev en ren gyser i Su'vi:t Arena.

Med sejren spillede GOG sig op på en tredjeplads i grundspillet til stående og klappende fornøjelse for hovedparten af de 1841 tilskuere, der svedte om kap med spillerne. Og fynboerne er altså nu kun et point fra TTH Holstebro på den andenplads, der giver to point med til slutspillet.

Og netop to point til at indlede slutspillet med bør nu være det kontante mål for de gule, der med sejren også er et point foran Bjerringbro-Silkeborg (BSH) på fjerdepladsen.

I den forbindelse er det værd at notere sig, at GOG har både BSH og TTH på hjemmebane henholdsvis den 25. februar og 18. marts. Fynboerne kan således selv afgøre tingene i deres trygge hule.

I 10 året for konkursen er GOG således i sikker spil til DM-titlen - og i øvrigt også til pokaltitlen, som deltager i Final 4-pokalslutspillet i Herning den 14. og 15. marts.

Annonce

GOG-Skjern Håndbold 28-27 (14-15)

Ligaens grundspil, mænd

Kampens gang: 5-3, 6-5, 7-9, 8-11, 10-12, (14-15), 17-17, 20-19, 22-22, 24-23, 26-25, 28-27.

Mål:
GOG: Emil Jakobsen 9 (3), Lasse Møller 5, Stig-Tore Moen Nilsen 4, Emil Lærke 3, Odinn Thor Rikhardsson 3, Oscar Bergendahl 2, Mathias Gidsel 1, Josef Pujol 1.
Skjern: Elvar Jonsson 8, Anders Eggert 7 (3), Morten Bjørnshauge 5, Eivind Tangen 4, Thomas Mogensen 2, Kasper Søndergaard 1.

Bedste spiller:
GOG: Stig-Tore Moen Nilsen.
Skjern: Elvar Jonsson.

Udvisninger:
GOG: 1.
Skjern: 4.

Dommere: Morten Lethan Alberchtsen og Mik Trustrup. Usikkerhed.

Tilskuere: 1841.

GOG’s næste kamp: Torsdag den 20. februar, kl. 20.00: Sønderjyske-GOG.

Vigtige redninger

- Vi tror på os selv.

Sådan lyder det fra forsvarsgeneral Frederik Clausen, der tilføjer:

- Vi havde et hårdt efterår med mange kampe - også i Champions League. Vi vidste hele tiden, at troen på os selv var der et eller andet sted, og nu har vi fundet den frem.

GOG var i lange perioder nede med et og to mål. Det var som om, at hver gang GOG'erne scorede, så løb gæsterne ned og sendte kuglen i nettet i den anden ende. Men de gule holdt fast i troen på tingene, og det var rent faktisk Frederik Clausen selv, der i realiteten afgjorde tingene. Med føring 27-25 til GOG og halvandet minut tilbage af opgøret kastede Clausen sig ned i en vild bolderobring, der betød, at Skjern ikke kunne nå op.

I det hele taget er GOG ved at få bedre styr på forsvarsspillet, hvor Frederik Clausen og Oscar Bergendahl i specielt anden halvleg viste styrke i midterforsvaret. Forsvarsspillet blev hjulpet på vej af vigtige redninger i slutfasen fra Viktor Gisli Hallgrimsson i GOG-målet. Hallgrimsson endte på en redningsprocent på 32.

Grum tur til Sønderborg

Det blev i perioder nærmest til indianerbold. Begge hold løb og løb. I første halvleg blev det dog til for mange fejl i løbespillet for GOG, mens Skjern havde en afgørende portion fejl i sit angrebsspil i anden halvleg.

- Det var en god håndboldkamp. Den havde spændingen, intensiteten og et stykke hen ad vejen kvaliteten. Især defensivt fra begge hold. I angrebet manglede begge hold de sidste løsninger. Jeg er især glad for vor forsvarspræstation i de sidste 20 minutter, lød det fra cheftræner Nicolej Krickau.

På højre back drev norske Stig-Tore Moen Nilsen spillet frem i de afgørende minutter, og det var ikke til at se, at venstrefløjen Emil Jakobsen kæmper med en forstrækning i venstre læg. Det blev til ni scoringer - heraf tre på straffekast.

Emil Lærke var med til at vende opgøret med to hurtige scoringer i anden halvleg, men Lærke havde også et par tekniske missere.

Nu gælder det imidlertid for GOG'erne at finde dybt ned i forberedelsesarbejdet. På torsdag venter der nemlig en grum opgave hos Sønderjyske, som fynboerne har tabt tre kampe på stribe til.

- Men på torsdag skal vi vise, at vi er bedst, fastslår Frederik Clausen.

På højre back drev norske Stig-Tore Moen Nilsen spillet frem - specielt i slutfasen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Frederik Clausen sled i forsvaret - her sammen med Mathias Gidsel og med Thomas Mogensen som modstander. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Emil Lærke skriger sin glæde ud efter en scoring, mens han sammen med stregen Oscar Bergendahl løber tilbage i GOG-forsvaret. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce