x
Annonce
GOG

GOG fortsætter momentum: Hvad skal de ha'? - tæsk!

GOG's højreback, norske Stig-Tore Moen Nilsen, scorer kampens første mål mod Josip Cavar, der havde en skidt aften på jobbet. Foto: Ludvig Dittmann
GOG snuppede torsdag aften syvende sejr i træk i ligaens grundspil med to point mod Sønderjyske og lægger dermed fortsat tryk på TTH Holstebro på den vigtige andenplads, der udløser to point med til slutspillet.

HÅNDBOLD: Når GOG afslutter en timeout, sker det med ordene:

- Hvad skal de ha'? - tæsk!

Og det var lige, hvad Sønderjyske fik torsdag aften få hundrede meter fra Dybbøl Mølle.

Sønderjyderne har været noget af en angstmodstander for GOG, der før torsdagens kamp havde tabt tre kampe til Sønderjyske. Men det fik fynboerne slettet med en storsejr i Skansen på 33-25 efter føring 17-12 ved pausen.

Hjemmeholdet kunne ikke hamle op med det markante momentum, fynboerne har for øjeblikket. Nu har GOG vundet syv kampe i træk i ligaens grundspil. Men den fynske sejr skyldtes altså ligeså meget et svagt spillende hjemmehold. Ikke mindst defensivt.

Med sejren er GOG - med fem runder tilbage af grundspillet - atter kun et point efter TTH Holstebro på den andenplads, der udløser to point med til slutspillet. Og fynboerne har altså TTH på hjemmebanen i Gudme, onsdag den 18. marts.

Inden kampen havde Sønderjyske fokus på at undgå at lave for mange fejl mod de hurtige GOG'ere. Desværre for Sønderjyske blev det fra kampens start netop til alt for mange fejl, og dem straffede GOG, der hurtigt skaffede sig et komfortabelt forspring - fra 3-0 over 12-7 til pausestillingen 17-12.

Annonce

GOG's resterende program

Sådan ser GOG's resterende program i grundspillet ud:

25. marts, kl. 18.30: GOG-Bjerringbro/Silkeborg.

5. marts, kl. 20.00: Lemvig/Thyborøn-GOG.

7. marts, kl. 16.00: GOG-KIF Kolding.

18. marts, kl. 19.00: GOG-TTH Holstebro.

25. marts, kl. 18.30: Nordsjælland Håndbold-GOG.

Gnistrende angrebsform

Den komfortable føring skyldtes ikke, at GOG havde gang i det kontraspil, som fynboerne ellers i tidligere kampe i år har præsenteret. GOG'erne udnyttede imidlertid en svag Sønderjyske-defensiv, og ikke mindst Lasse Møller tog for sig af retterne i angrebet med fire scoringer i første halvleg (og med fire i anden) - og med gode frispilninger. Til gengæld stod samme Møller noget svagere defensivt.

I slutningen af halvlegen fik hjemmeholdet stabiliseret tingene noget med syv mod seks-spil, og det lykkedes også Sønderjyske at trække tempoet noget ud af opgøret. Samtidig havde GOG ikke helt styr på Oskar Sunnefeldt

I starten af anden halvleg leverede Kristian Pedersen, der havde erstattet Josip Cavar i Sønderjyske-målet, flere redninger, og hjemmeholdet fik reduceret GOG's føring til tre mål, men problemet for hjemmeholdet var, at de mange fejl fortsatte.

Med et mere aggressivt forsvar i opstilling fem-et og med - atter - syv mod seks i angrebet fik Sønderjyske lagt et vist pres på GOG midt i halvlegen, men den sidste tro på tingene i blåt manglede. Midt i halvlegen var hjemmeholdet fortsat nede med fire mål - 21-25 - og der var reelt aldrig tvivl om GOG's sejr. Heller ikke selv om det gule tilbageløb svigtede opgørets døende fase.

- Vort forsvar stod godt. Vi kom hurtigt foran, og så var det bare om at holde den hjem, lød det fra bagspiller Emil Lærke efter opgøret.

Det blev reelt en dag på kontoret i gult.

Sydfynboerne stormer videre.

Dommerparret Lars Hansen og Klaus Andersen var flere gange i vanskeligheder. Her ses duoen under et gennemsyn på tv. Foto: Ludvig Dittmann
Sønderjyskes Frederik Børm forsøger at holde styr på GOG-profilen Lasse Møller, men Møller var ustyrlig. I hvert fald angrebsmæssigt. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce