Annonce
GOG

GOG før storkampe: Ingen panik

Lasse Kronborg hjælper målmand Søren Haagen med klargøringen til endnu et træningspas i arenaen i Gudme. Begge spillere kan få afgørende betydning i onsdag aftens opgør i Holstebro: Foto: Karsten L. Sørensen
Trods GOG's markante nederlag hos russiske Medvedi er der fortsat masser af gejst og vilje på holdet, fastslår målmand Søren Haagen, før fynboerne onsdag skal på besøg hos stærke TTH Holstebro. Haagen ærgrer sig over, at han ikke kunne levere en håndfuld redninger mere i Rusland.
Annonce

Håndbold: Tirsdag eftermiddag mødtes GOG-truppen for første gang efter nederlaget på otte mål - og en anden halvleg, der blev tabt 10-21 - hos russiske Medvedi i Champions Leagues gruppe D.

Det blev således kun til et enkelt træningspas før onsdag aftens møde med hjemmestærke TTH Holstebro, der ligger nummer to i ligaens grundspil - fire point efter topholdet fra Aalborg.

Trods nederlaget i Rusland - og GOG's nu meget pressede situation med hensyn til at avancere til Champions Leagues knockoutfase - er stemningen i truppen ok. På spørgsmålet, om holdet er blevet mentalt skrøbeligt, lyder det kontante svar fra målmand Søren Haagen:

- Nej, bestemt ikke. Jeg oplever et hold, hvor der fortsat er masser af vilje og gejst, og hvor vi bakker hinanden 100 procent op. Den vilje og gejst skal vi have frem mod TTH, som selvfølgelig er en svær modstander i Holstebro, og til mødet med Plock i Polen på lørdag.

Fra cheftræner Nicolej Krickau lyder det:

- Vi er ikke så meget i panik som omgivelserne. Vi ville selvfølgelig gerne have gjort det bedre i anden halvleg hos Medvedi. Eller sagt mere præcist: Vi ville gerne have gjort det bedre i kampens sidste 18 minutter, hvor vort spil i overtal/undertal langt fra var godt nok. Det var reelt det, der gik rigtig galt.

Et tæt grundspil

Det er utrolig tæt i ligaens grundspil. Før tirsdag aftens sene kamp mellem Århus Håndbold og Skjern Håndbold lå GOG nummer otte med 12 point for 11 kampe og med kun et enkelt point op til Sønderjyske på fjerdepladsen - den sidste placering, som giver point med til slutspillet.

TTH Holstebro indtog før tirsdag aftens kamp andenpladsen med 15 point og med kun fire point op til Aalborg Håndbold i toppen af rækken. Vestjyderne har en flot statistik på hjemmebane med fire sejre, en uafgjort (mod Skjern) og kun et enkelt nederlag (mod Aalborg).

GOG kan dog også mærke pusten i nakken fra Mors-Thy Håndbold og Århus Håndbold på 9. og 10. pladsen, der begge har 10 point (også før tirsdag aftens kamp).

Der er store profiler hos TTH Holstebro - ikke mindst Peter Balling og Magnus Bramming. Hos vestjyderne finder man også Nyborg-opvoksede Jonathan Würtz og den tidligere GOG'er, fløjen Kasper Kildelund.

Annonce

Muligheder i angrebet

I Holstebro møder GOG et hold, der kun har sat tre point til på hjemmebane i grundspillet - 14. september spillede TTH 22-22 mod Skjern Håndbold, og 9. oktober tabte vestjyderne tætte 25-27 til topholdet fra Aalborg.

- Det vil kræve en toppræstation at vinde i Holstebro. Men vi skal se ud over kampen hos Medvedi og tage til Holstebro med viden om, at vi har leveret godt i de seneste to opgør i grundspillet - mod Lemvig-Thyborøn Håndbold og ikke mindst senest i Kolding mod KIF, konstaterer Søren Haagen.

Nicolej Krickau supplerer:

- Vor defensiv - i 6-0 - fungerede fint mod både Lemvig og KIF. Det skal vi tage med til Holstebro. Og så tror jeg på, at vi den anden vej har gode muligheder angrebsmæssigt mod TTH's offensive forsvar 6-0.

Islandske Arnar Freyr Arnarsson er fortsat ude, så der vil også i det vestjyske blive trukket et markant læs på svenske Oscar Bergendahl i midterforsvaret. Bergendahl vil primært have Frederik Clausen men også Lasse Kronborg ved sin side. Og måske kommer den kun 19-årige streg, Steven Plucnar Jacobsen, også i spil.

Annonce

Fokus på målmændene

Med de store nederlag på udebane i Champions League har der også været fokus på præstationerne i GOG-målet fra Søren Haagen og den unge islænding, Viktor Gisli Hallgrimsson. Men med et uskarpt forsvar foran sig har målmændene også ofte været prisgivet. Alligevel siger Haagen:

- Jeg skulle da have haft en håndfuld flere redninger i Rusland. Ingen tvivl om det. Det var godkendt i Kolding, men jeg skulle have haft de der flere redninger mod Medvedi.

Hallgrimsson fik ikke fat i meget mod Medvedi men stod til gengæld en markant kamp mod Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Når GOG har spillet mod TTH, går turen allerede fredag morgen - efter en fridag torsdag - mod Polen og en ny storkamp mod Wisla Plock i Champions Leagues gruppe D.

TTH Holstebro-GOG, TV2 Sport, kl. 20.30

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce