Annonce
Sport

GOG-es efter corona: Første træningsdag var et chok for kroppen

Mathias Gidsel i aktion i ligakampen mod Lemvig-Thyborøn Håndbold, lørdag den 21. november. Det var sandsynligvis i spillerbussen til og fra Lemvig, at corona-smitten spredte sig som en steppebrand blandt GOG's spillere og ledere, efter ellers at kun to spillere, målmand Søren Haagen og fløj Kasper Kildelund, var testet positive før turen og sendt i isolation. Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
GOG er lørdag tilbage på kampbanen mod Bjerringbro-Silkeborg efter coronaens rasen i truppen. Bagspiller Mathias Gidsel beskriver det første træningspas efter sygdommen og 10 dages isolation som "et chok for kroppen".
Annonce

HÅNDBOLD: GOG er som det eneste hold i ligaens grundspil ubesejret. Med 10 sejre og to uafgjorte resultater ligger sydfynboerne nummer to - et point efter Aalborg Håndbold. Til gengæld har GOG to kampe i baghånden i forhold til nordjyderne.

Men de gules status som ubesejret kommer under pres lørdag, når et rimeligt formstærkt Bjerringbro-Silkeborg Håndbold kommer til Gudme for at møde en GOG-trup, som først lige er ved at rejse sig efter at have været lagt ned af corona-smitten.Jeg har fået en enorm respekt for coronaen. Vi er toptrænede sportsfolk men alligevel slog sygdommen så hårdt

Mathias Gidsel, bagspiller hos GOG


Fredag havde cheftræner Nicolej Krickau, der selv har været hårdt ramt af sygdommen, endelig stort set hele truppen samlet til det afgørende træningspas før mødet med Bjerringbro-Silkeborg, der ligger nummer fire i grundspillet med 19 point for 14 kampe. Krickau siger:

- Humøret i truppen er højt, men jeg har ingen anelse om, hvorvidt spillerne har luft og fysik nok til sådan en topkamp. Og det gælder både de smittede og de øvrige, som også har været i isolation uden at kunne træne.

- Men kunne du ikke se spillerens fysiske tilstand ved træningspasset?

- Dagen før en kamp kunne jeg ikke tillade mig at træne spillerne "helt i bund" fysisk. Vi må se, hvor langt det rækker, når det går løs.

Annonce

Handler om egen energi

For nogle spillere var fredagens træning den første efter 10 dage, men nogle spillere trænede også torsdag. Det gjaldt blandt andre bagspiller Mathias Gidsel, der har haft et stort efterår.

Gidsel har ligesom hovedparten af den øvrige trup været nede med corona - med en enkelt dag, hvor han var hårdt ramt af feber og muskelømhed, men hvor han efterfølgende havde bedre dage. Mathias Gidsel fortæller:

- Den første træningsdag var som "et chok for kroppen". Jeg har aldrig holdt 10 dages pause fra træning - og så sygdommen oveni. Jeg var bare øm i hele kroppen og jeg måtte have mig en ordenlig eftermiddagslur efter træningen. Allerede ved fredagens træning gik det meget bedre, men selvfølgelig er jeg spændt på, hvor meget, jeg har i tanken til lørdagens kamp. Og hvor meget, de andre har.

- Er det ærgerligt, at I skal møde et af de andre tophold i den første kamp efter det voldsomme corona-forløb for truppen?

- Jeg tror egentlig, det ret hip som hap, hvem vi skulle møde. Jeg tror, det under alle omstændigheder bliver afgørende, hvor meget energi, vi kan levere efter sygdom og isolation.

Selv om Mathias Gidsel har haft et forholdsvist mildt coronaforløb, så fortæller bagspilleren alligevel om dage i isolationen, hvor han - efter at have gået en lille tur - måtte hjem og sove. Gidsel tilføjer:

- Jeg har fået en enorm respekt for coronaen. Vi er toptrænede sportsfolk, men alligevel slog sygdommen så hårdt.

Annonce

Godt tag

GOG har haft et godt tag på Bjerringbro-Silkeborg i denne sæson.

I anden runde i ligaens grundspil, 9. september, vandt fynboerne 36-31 i Silkeborg. Senere på måneden tog de gule stikket 28-26 i semifinalen i pokalturneringen - en sejr, der banede vejen til et pokalmesterskab, som var den første titel til det "nye" GOG efter konkursen i 2010.

Stillingen i ligatoppen

  • Sådan ser stillingen i toppen af ligaens grundspil ud:
  • 1. Aalborg Håndbold 14 kampe 23 point
  • 2. GOG 12 kampe 22 point
  • 3. TTH Holstebro 14 kampe 20 point
  • 4. Bjerringbro-Silkeborg 14 kampe 19 point
  • Der spilles yderligere to kampe, lørdag.
  • 14.00: Aalborg Håndbold-Lemvig/Thyborøn Håndbold
  • 15.30: Mors-Thy Håndbold-TTH Holstebro

Bjerringbro-Silkeborgs grundspil har været svingende - blandt andet med udfald omkring offentliggørelsen i starten af november af, at cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen stopper i klubben efter denne sæson.

Men efter nederlag til Sønderjyske og Fredericia HK har Bjerringbro-Silkeborg fundet melodien igen blandt andet med en sikker sejr hjemme på 32-26 over Skjern Håndbold, hvor hjemmeholdet leverede godt.

- Specielt Jacob Lassen og begge Øris-brødrene ser skarpe ud, som det lyder fra Nicolej Krickau.

Med kun et point op til Aalborg Håndbold og to kampe i baghånden kan GOG række ud efter førstepladsen i de kommende runder. Mathias Gidsel siger:

- Når nu Aalborg har været så "søde" at smide nogle point, så skulle vi gerne kunne slå til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bulldogs må kigge frem mod 2021

Annonce